Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Jan 23 kl. 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013. Som anledningar till fallet anges inflation och en ekonomisk ovisshet som bidragit till en betydligt lägre efterfrågan bland konsumenter. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Matbutikernas prissänkningar var mest en PR-succé

Feber.se - 22 Apr 23 kl. 09:00

Bara 0,1% sänkning totalt Den oberoende sajten Matpriskollen har tittat närmare på hur matjättarnas priser på livsmedel har sjunkit sedan de bestämde sig för att flexa med att sänka priser. Snittpriset hos matjättar som ICA, Axfood och COOP har enligt Matpriskollen sjunkit med endast 0,1 procent på över 40 000 produkter. Enligt undersökningen har priserna på mejeriprodukter, frukt och grönsaker sjunkit, men vanliga skafferivaror har tydligen blivit dyrare.

Rivian utvecklar egen elmotor för att snabba på leveranser

Feber.se - 21 Apr 23 kl. 15:30

Har färre halvledare Rivian köper som så många andra sina elmotorer från Bosch. Men halvledar-bristen håller i sig och Bosch kan helt enkelt inte leverera allt som Rivian behöver. För att inte bli ståendes med massa halvfärdiga bilar har Rivian därför börjat tillverka egna motorer själva.

Netflix vill producera färre men bättre filmer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Apr 23 kl. 10:13

Netflix kommer producera färre filmer och satsar på kvalitet framför kvantitet. Strömningstjänsten har senaste åren släppt minst en ny film i veckan i snitt. Enligt Bloomberg kommer Netflix kombinera teamet som producerar filmer med en ”liten” budget på 30 miljoner dollar med avdelningen som producerar filmer med en ”mellanstor” budget på 30–80 miljoner dollar.

Färre svenskar åkte till fjällen under sportlovet

Feber.se - 16 Mar 23 kl. 07:30

Skid också På sportlovet brukar det vara många svenskar som tar sig till fjällen och åker skidor, snowboard, stjärtlapp och sopsäck. I år var det dock färre som gjorde det jämfört med förra året. Resorna från Stockholm, Västra Götaland och Skåne till Åre, Härjedalen och Sälen minskade under vecka 7,8 och 9.

För första gången på 30 år minskar antalet bilar i trafik

Feber.se - 14 Mar 23 kl. 14:00

Färre nya bilar reggade, fler avställda och ökad export Eftersom färre nya bilar registrerades, att flera ställdes av och att exporten av bilar ökade i Sverige är det nu för första gången på 30 år färre bilar i trafik. Jämför man 2022 med 2021 så har antalet minskat med 6200 bilar. Senast det minskade var vid finanskrisen 1992-1993 och dessförinnan 1977-1979 när oljekrisen gjorde att bränslepriserna rusade.

Färre körkort återkallades förra året

Feber.se - 30 Jan 23 kl. 14:00

Första gången på fem år det minskar Färsk statistik från Transportstyrelsen visar att det återkallades färre körkort förra året jämfört med 2021 - 35.227 mot 41.698.

Caprese-kyckling

Kostdoktorn - 09 Nov 22 kl. 15:32

Med färre än fem huvudingredienser går det knappast att laga en enklare LCHF-måltid. Superfräsch rätt med smak av sommar men som smakar lika gott året runt. Inlägget Caprese-kyckling dök först upp på Diet Doctor.

Tarantino är inget fan av superhjältefilmer

Feber.se - 07 Nov 22 kl. 14:30

Vill att de ska bli färre I en intervju som filmskaparen Quentin Tarantino gjort med The Los Angeles Times fick regissören frågan om han skulle kunna tänka sig göra en Marvel-film. Inte helt oväntat är detta inte något Tarantino är särskilt intresserad av, han säger så här, "you have to be a hired hand to do those things. I’m not a hired hand.

Apple sägs sakta ner produktionen av nya iPhone SE

Feber.se - 29 Mar 22 kl. 11:00

Säljer inte riktigt lika bra som planerat Enligt Nikkei Asia ska Apple under nästa kvartal tillverka 20 procent färre iPhone SE än man tidigare planerat. Ming-Chi Kuo säger att det innebär mellan 15-20 miljoner enheter, istället för 25-30 miljoner. Det ska dock inte handla om några produktionssvårigheter, utan efterfrågan verkar helt enkelt inte varit lika stark som Apple hade hoppats.

Antalet demokratier blir allt färre

Feber.se - 11 Mar 22 kl. 08:00

Sunkigt Årets demokratirapport från Varieties of Democracy-institutet vid Göteborgs universitet visar att antalet demokratiska länder blir allt färre, även inom EU. Rapporten visar bland and annat att 20 procent av länderna i EU har avdemokratiserats de senaste decenniet och att flera har blivit auktoritära även om de har val. Staffan I.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Garmin introducerar kostsamma smartklockor för äventyrare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:01

Garmin har introducerat nya kostsamma smartklockor, eller smarta klockor, som delvis riktar sig till äventyrare. Priserna ligger mellan 10 000 – 13 549 kronor. Företaget har presenterat för många nya modeller för att alla rimligen ska kunna diskuteras.

Rapport: Främsta anledningen Androidanvändare byter till Iphone

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:21

En studie genomförd av CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) i Chicago försöker ge klarhet i varför Androidanvändare byter till Iphone. Rapporten tycks specifikt avse den amerikanska marknaden. Vissa kunde inte förklara varför de bytte operativsystem annat än att de bara ville prova något nytt.

Tredjepartsappar för Reddit ligger dåligt till efter API-förändringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:00

Utvecklaren av Apollo, en populär tredjepartsapp för Reddit, säger i ett inlägg att Reddits nya avgifter för att få använda företagets API är orimligt höga och inte baserade på verkliga omständigheter. Enligt inlägget kostar det 12 000 dollar att göra 50 miljoner API-anrop. Apollo gjorde sju miljarder anrop förra månaden, vilket skulle innebära en månadskostnad på 1,7 miljoner dollar och en årskostnad på cirka 20 miljoner dollar.

Nothing Phone 2 har större skärm på 6,7?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:30

Nothing har bekräftat att sommarens Phone 2 erbjuder en större skärm på 6,7 tum. I samband med tillkännagivandet att uppföljaren har ett mindre koldioxidavtryck skriver nämligen tillverkaren att skärmstorleken utökats med 0,15?. Företaget har tidigare berättat att batterikapaciteten ligger på 4700mAh.

Materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra uppskattas till $469

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:11

Enligt Counterpoint Research är materialkostnaden för Samsung Galaxy S23 Ultra 469 dollar. Med dagens växelkurs motsvarar summan 5095 kronor. Materialkostnaden avser modellen med 8GB RAM och 256GB lagring.

Google slutar uppdatera ursprungliga Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:17

Snart tio år gamla Chromecast har officiellt slutat få uppdateringar. Google skriver på en supportsida att stödet för första generationens Chromecast upphört, vilket innebär att enheten inte längre kommer få mjukvaru- eller säkerhetsuppdateringar, samt att kunder inte längre är berättigade till teknisk support. Första Chromecast presenterades i juli 2013 och blev en dundersuccé tack vare att HDMI-stickan kunde göra vilken tv som helst smart för ett relativt lågt pris.

På tiden: Google kan börja visa väderprognoser i fristående app

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 09:02

Googles väderapp är på väg att få en ny Material You-baserad design som eventuellt erbjuder ett mörkt tema. En större nyhet är att Google eventuellt kommer börja visa sina väderprognoser i en fristående applikation. Fördelen vore i så fall att användare slipper krångla med att lägga ut en genväg till väderappen på hemskärmen.

Google Pixel Watch 2 sägs erbjuda Snapdragon istället för Exynos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 20:55

Google introducerade sin första smartklocka i höstas: Pixel Watch. Enligt rykten kommer vi få se uppföljaren Pixel Watch 2 i samband med lanseringen av Pixel 8 i höst. Första Pixel Watch drivs av Exynos 9110 – ett chipp som vid lanseringen av klockan var drygt fyra år gammalt.

Xiaomi 13 Ultra kan få ett europeiskt pris kring 1300 euro

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 16:39

Xiaomi 13 Ultra kommer få ett europeiskt pris kring 1300 euro, enligt webbutiker som redan lagt upp produktsidor för telefonen. Med dagens växelkurs motsvarar priset cirka 15 150 kronor. Priset avser upplagan med 12GB RAM och 512GB lagringsutrymme.

Ledande AI-forskare varnar om utrotning i koncist uttalande

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:54

En mängd ledande AI-forskare och framstående personer har tillsammans gjort ett kärnfullt uttalande angående riskerna med AI. Några av forskarna som ställt sig bakom uttalandet, vilket bara innehåller 22 ord, är Google DeepMind-chefen Demis Hassabis, OpenAI:s vd Sam Altman, samt Geoffrey Hinton and Youshua Bengio som vann Turingpriset 2018 för deras arbete inom artificiell intelligens. Uttalandet menar att det bör vara en global prioritet att minska och motverka risken för utrotning genom AI på samma sätt som andra samhällsrisker likt pandemier och kärnvapenkrig.

Här är de populäraste mobilerna som kostar minst 500 dollar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:21

Canalys har listat de 15 mest populära mobilerna i toppskiktet under årets inledande kvartal. Kriteriet för att ingå i statistiken är ett pris på minst 500 dollar. Apple dominerar genom att stå för de fyra mest levererade telefonerna i prissegmentet: Iphone 14 Pro Max, Iphone 14 Pro, Iphone 14 och Iphone 13.

MediaTeks nästa flaggskeppschipp påstås erbjuda ovanlig CPU-konfiguration

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:55

MediaTeks nästa flaggskeppschipp, företagets motsvarighet till kommande Snapdragon 8 Gen 3, påstås erbjuda en ovanlig processor som helt hoppar över de små kärnorna. Snapdragon 8 Gen 2 har exempelvis en ensam Cortex-X3-kärna, två Cortex-A715, två Cortex-A710 och tre små Cortex-A510-kärnor. Dimensity 9300 sägs erbjuda hela fyra högpresterande Cortex-X4-kärnor och därefter rätt och slätt fyra Cortex-A720-kärnor – inget mer.

WhatsApp kommer få skärmdelning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:21

WhatsApp kommer få en funktion som gör att användare kan dela innehållet på skärmen med motparten under videosamtal. Vissa som kör betaversion 2.23.

Generativ AI är på väg till dataspel, möjliggör improviserade samtal med karaktärer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 23 kl. 09:01

Nvidia har visat upp generativ AI för dataspel som gör att spelare kan ha improviserade röstsamtal med icke-spelbara karaktärer. Istället för att välja mellan 3–5 fördefinierade fraser i NPC-konversationer och få ett fördefinierat svar som i dagens spel, ska alltså tekniken möjliggöra fria samtal i realtid via headset. När chattbottar kommer integreras i dataspel har bara varit en tidsfråga.

Arm tillkännager snabbare och mer energieffektiva processorkärnor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 May 23 kl. 10:34

Arm designar arkitekturen för chippen som driver de flesta av våra mobiler och surfplattor. Företaget har nu introducerat Cortex-X4 som erbjuder 15 procent högre prestanda och 40 procent högre energieffektivitet jämfört med ”förra årets Androidflaggskepp”. Nya kärnorna Cortex-A720 och A520 är 20 procent respektive 22 procent mer energieffektiva än sina föregångare, vilket kan leda till bättre batteritid i mobiler.