Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Förskollärare i pressat läge – vill nå fler med kraven på en bättre förskola

Nyhetspressen - 30 May 18 kl. 05:57

”Har varit nära att känna 'nu orkar jag inte mer' flera gånger.”. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Jättekontroll i hamnen – polisen kontrollerade över 300 förare

Nyhetspressen - Igår: 10:37

Under söndagsmorgonen kontrollerade polisen över 300 förare vid hamnterminalen i Visby..

Lärare: "Vi har väntat länge nog"

Nyhetspressen - 10 Aug 18 kl. 06:00

Lärare på Centralskolan har länge väntat på en ny högstadieskola.Nu hoppas de att den snart är verklighet.– Det är ingen bra arbetssituation på Centralskolan, säger läraren Pär-Eric Eriksson..

Het debatt om lärarbristen: ”Nu tramsar du”

Nyhetspressen - 09 Aug 18 kl. 20:48

Det behövs fler lärare och yrket måste bli mer attraktivt. Men i vilken ände ska man börja? Gustav Fridolin (MP) och Jan Björklund (L) var inte överens under SVT:s ämnesdebatt om lärarbristen..

Activision släpper PC-kraven för Black Ops 4

Feber.se - 08 Aug 18 kl. 21:00

För betan som drar igång på lördag Den 11 augusti klockan 19:00 kan alla PC-ägare med ett Battle.net-konto delta den öppna betan för Call of Duty: Black Ops 4. Om du har förbokat spelet så kommer du kunna hoppa in i betan en dag tidigare.

”Uppfostra är inte skolans uppgift”

Nyhetspressen - 08 Aug 18 kl. 14:00

STAFFANSTORP Barn- och utbildningsnämndens ordförande Nino Vidovic (M) vill inte ha genuspedagoger.Att skola och förskola ska arbeta med jämställdhet och värderingar finns inskrivet i läroplanen sen länge och skrivningen skärptes så sen som i juli i år.Skola och förskola i Staffanstorp har fått påpekande från skolverket och i egen granskning att jämställdhetsarbetet släpar efter.

Björklund: Fler platser på lärarutbildningen sänker kvaliteten

Nyhetspressen - 08 Aug 18 kl. 09:09

En omfattande lärarbrist hotar skolvärlden och regeringen vill kraftigt expandera lärarutbildningarna så att fler kommer ut i arbete varje år. Men Liberalernas partiledare Jan Björklund menar att fler platser bara kommer att resultera i sämre lärare. – Man borde ha betyget C, alltså ett hyfsat högt betyg i genomsnitt, för att bli lärare, säger han..

Full lön mot deltid under studietiden ska ge 2 000 lärare

Nyhetspressen - 08 Aug 18 kl. 06:58

Miljöpartiet vill att man ska kunna studera till lärare och samtidigt arbeta deltid med full lön. På det sättet tror MP att landet ska få 2 000 fler lärare. För staten beräknas förslaget kosta runt 2 miljarder kronor..

Teodorescu: Uppvärdera svenska medborgarskapet

Nyhetspressen - 04 Aug 18 kl. 05:00

Genom att skärpa kraven för den som vill bli svensk medborgare ökar vi värdet av medborgarskapet..

Vampyr får fler svårighetsgrader senare i sommar

Feber.se - 30 Jul 18 kl. 14:00

Lite lättare och lite svårare Dontnod har meddelat att deras senaste lir Vampyr kommer få lite uppdateringar senare i sommar. Uppdateringen kommer med lite ändringar i form av två nya svårighetsgrader. Mer specifikt handlar det om ett lättare läge med lättare strider där du kan fokusera på berättelsen och ett lite svårare spelläge där strider är svårare och genererar mindre erfarenhetspoäng.

Ska spöken fylla platserna på lärarhögskolan?

Nyhetspressen - 22 Jul 18 kl. 06:00

Att trolla fram fler utbildningsplatser löser varken bristen på deltidsbrandmän, poliser eller lärare.    .


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Stefan Löfven: Vad fan håller ni på med?

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Statsminister Stefan Löfven deltog under morgonen i Ekots partiledarutfrågning, och tog då upp natten bränder i Göteborg. – Jag blir förbannad. På riktigt.

SD:s valstuga har brunnit ner – misstänks vara anlagd

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Under natten har Sverigdemokraternas valstuga i Linköping brunnit. Polisen misstänker att branden är anlagd. – Vi har en del uppgifter från vittnen som tyder på det, säger Thomas Agnevik, presstalesperson på polisen region Öst.

Erika Grönqvist har haft bybutiken i Fagersta i tjugo år: "Ibland förlorar jag nattsömnen men det här är världens roligaste jobb"

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Många bybutiker får kämpa och ta till nya lösningar för att få verksamheten att gå runt. Service i närområdet är viktigt, enligt en ny utredning som Kesko har beställt. Men ändå är det färre som handlar allt i bybutiken..

P-avgifterna slopas den här veckan

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Från och med denna vecka återinförs två timmars fri parkering med P-skiva i Visby..

Hat mot Duplantis i USA efter succén

Nyhetspressen - 1 timme sedan

BERLIN. Armand Duplantis sensationella 6,05-hopp var inte bara svenskt rekord. Märkligt nog räknas det även som amerikanskt rekord.

Lund rasar i tillväxtmätning bland Sveriges största städer

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Tappar jobb till Malmö: ”Varningssignaler”..

13 bilar har brunnit i Stockholm och Uppsala under natten

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Under natten har sammanlagt 13 bilar brunnit i områden i Stockholm och Uppsala. – Att 13 bilar börjar brinna av sig själv på en natt är ju inte så troligt, säger Lars Lindberg, ledningsbefäl på Stockholms räddningscentral. Bränderna inträffar efter gårkvällens oroligheter i Västsverige, där omkring 80 bilar har brunnit.

Över 80 bilar förstörda efter bränder i Göteborg

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Under måndagskvällen och natten startades bränder på flera platser runtom i Göteborg och Västra Götaland. I Frölunda eldhärjades över 60 bilar av maskerade ungdomar och i Trollhättan blockerade ungdomar vägar och kastade sten på polisen..

I Sjöstedts sköna värld finns inga målkonflikter

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

När Vänsterpartiet raggar röster saknas varken pengar eller personal.

Kristdemokraterna satsar på sjukvården

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Kristdemokraterna vill se att staten tar mer ansvar i sjukvårdsfrågan för att få en mer jämlik sjukvård. Därför satsar partiet stora pengar. Det berättar regionrådet Behcet Barsom och partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson under ett besök på Karolina vårdcentral..

"Finland har missat tåget" – hård och glädjelös träning hör till det förgångna

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Den allra största delen av alla idrottare presterar bäst i en trygg och glädjefylld gemenskap, det visar många studier. Den idrottspsykologiska rådgivaren Christoph Treier säger att det inte blir några finländska friidrottsmedaljer i framtiden ifall förbundsledningen inte tar det här på allvar..

Det kontantlösa samhället ställer till stora problem

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället drivs främst av bankerna som drar in stora pengar på kortavgifter. Samtidigt ställer det till rejäla problem för många äldre, problem som inte får viftas bort som grinig teknikfientlighet utan måste tas på allvar, skriver Jöran Rubensson..

Mamman kom från Afghanistan i går – i dag måste hon ha bank-ID

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Många invandrare kommer till Sverige som analfabeter, möter högar av byråkrati och riskerar att hamna vid sidan av samhället. Tolken Ali Shafiei skriver om en familjs första timmar i landet. .

Sveriges vägval

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

På vilken sida av historien vill man egentligen stå när dammet har lagt sig? Kanske är det dags att ställa sig den fråga inför höstens val. Jag tror att vi i efterhand kommer att se den tid vi nu lever i som rätt avgörande för Sverige..