Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

En global matrevolution

Kostdoktorn - 03 Jun 18 kl. 16:39

Vilka misstag ligger bakom epidemierna av typ 2-diabetes och fetma – och hur kan vi arbeta tillsammans för att rätta till dem och ge människor makten över sin hälsa? Här är dr Andreas Eenfeldts föreläsning från konferensen Low Carb Breckenridge i februari 2018. Se ett par minuter av föreläsningen ovan (transkription). Hela föreläsningen (med svensk text och transkription) ser du med provmånad eller medlemskap: En global matrevolution – Dr Andreas Eenfeldt Bli medlem (gratis att testa en månad) så kan du se föreläsningen direkt – liksom fler föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

UFC går i partnerskap med M-1 Global – Ryska fighters på intåg

MMAnytt - 19 Jul 18 kl. 08:45

MMA-organisationen M-1 Global har officiellt gått in i partnerskap med UFC, det kan båda organisationerna meddela. UFC och ryska M-1 Global kommer tillsammans att skapa en liga som kommer att fungera som plattform för framtida UFC-fighters. Khabib Nurmagomedov avslöjar: Har påbörjat sitt träningsläger UFC Russia UFC har tagit stora steg mot den ryska marknaden och under 2018 har organisationen bland annat avslöjat att de kommer att anordna sin första gala i landet.

Jonas Hygrell blir ny global marknadsdirektör på Electrolux

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 08:24

Jonas Hygrell efterträder MaryKay Kopf som global marknadsdirektör på Electrolux..

Alimaks storförvärv: "Global marknadsledare"

Nyhetspressen - 28 Oct 16 kl. 07:34

Bygghissbolaget Alimak förvärvar Facade Access som av Alimak beskrivs som "global marknadsledare inom permanent installerade lösningar för fasadunderhåll". Köpeskillingen uppgår till motsvarande cirka 819 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..

Stockholm: creating solutions to global challenges

Nyhetspressen - 30 Sep 16 kl. 10:08

Stockholm has a long history of innovation and global engagement – a tradition that’s finding new expression through the city’s dynamic tech startup scene and elsewhere..

Löfvens Global Deal-lansering igång

Nyhetspressen - 21 Sep 16 kl. 19:56

Lanseringen av Stefan Löfvens Global Deal, som syftar till att skapa bättre villkor på världens arbetsmarknader, har dragit igång i FN-skrapan i New York ..

OECD sänker global tillväxtprognos

Nyhetspressen - 21 Sep 16 kl. 13:23

Den ekonomiska samarbetsorganisationen OECD:s ekonomer sänker sin prognos för global BNP-tillväxt till 2,9 procent i år, ned från 3,0 procent i en OECD-prognos från i juni. Tillväxten i världen är därmed den lägsta sedan finanskrisen 2008-2009.(TT).

Tillsammans med OECD och ILO lanserar statsminister Stefan Löfven Global Deal i New York

Nyhetspressen - 21 Sep 16 kl. 14:39

Onsdag den 21 september 2016 lanserar statsminister Stefan Löfven Global Deal, en global satsning för social dialog och bättre villkor på arbetsmarknaden..

Löfven presenterar Global Deal

Nyhetspressen - 21 Sep 16 kl. 06:37

Stefan Löfven har åtskilliga gånger beskrivit det som ett "win-win-win-koncept". Med stöd av organisationer som ILO och OECD lanserar statsministern i dag sin Global Deal, som syftar till att skapa bättre villkor på världens arbetsmarknader. – Många in.

Kinnevik: Försäljningen lyfter för Global Fashion Group

Nyhetspressen - 15 Sep 16 kl. 08:17

Kinnevikdelägda Global Fashion Groups försäljning, exklusive det i juli i år avyttrade indiska Jabong, steg med 47,5 procent med konstanta valutor under det första halvåret 2016, till 456 miljoner euro..


Fler inlägg från Kostdoktorn

Bästa bränslet – fett eller kolhydrater?

Kostdoktorn - 5 timmar sedan

Borde idrottsmän äta ketogen kost för att höja sina prestationer – eller gör man bättre ifrån sig med traditionell kolhydratladdning? I den här underhållande föreläsningen från konferensen Low Carb Breckenridge 2018 går dr Peter Brukner igenom historien och den aktuella vetenskapen. Du får dessutom hans bästa råd om keto och idrottslig prestation.

PCOS och fetma

Kostdoktorn - 11 timmar sedan

Chokladskatt i Storbritannien?

Kostdoktorn - i förrgår: 13:31

En ny sockerskatt är på gång och den här gången handlar det om choklad. Nyheterna avslöjades för den brittiska konfektyrindustrin vid den årliga chokladkonferensen förra veckan. Policyn är på initiativ av Public Health England och skatten kommer att träda i kraft år 2020.

Fylld spaghettipumpa med kyckling och krämig ostsås

Kostdoktorn - i förrgår: 12:02

Spaghettipumpa är ett perfekt glutenfritt alternativ till vanlig pasta. Den innehåller betydligt mer näring men färre kolhydrater. Om du älskar ost är det här verkligen en rätt för dig!

Soldatens mat

Kostdoktorn - i förrgår: 09:48

Vårt populära Kostdoktorns/Diet Doctors Forum lanserades i december 2012 och Y62 var en av de nyfikna LCHF:are som gick med från start. Han har hittills gjort imponerande 989 inlägg och fått hedersbeteckningen ”gammal i gården”. Y62 har nu bidragit med ett gästinlägg om kosten som serveras inom försvaret och hur livet som inbiten LCHF:are fungerar under olika uppdrag.

Lindra kronisk smärta med LCHF

Kostdoktorn - 18 Oct 18 kl. 16:52

12 visningarKan ketogen kost/strikt LCHF lindra tillstånd med kronisk smärta, som exempelvis fibromyalgi? Läkarna dr Èvelyne Bourdua-Roy och dr Hala Lahlou har iakttagit att deras patienter med kronisk smärta ofta upplever lindring med LCHF. I den här föreläsningen berättar de om sina erfarenheter, det vetenskapliga stödet för kostbehandling av smärta samt de möjliga mekanismerna bakom.

Värmande veckomeny

Kostdoktorn - 18 Oct 18 kl. 14:01

Risken för diabetes kan ses långt före diagnos

Kostdoktorn - 18 Oct 18 kl. 09:35

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Bret Scher, kardiolog från San Diego och värd för Diet Doctors podcast. Nya uppskattningar pekar på att 8,8 procent av världens befolkning har diabetes; 95 procent av fallen är typ 2-diabetes. Kostnaden för detta uppgår till 1,3 biljoner dollar.

Dra ner på köttkonsumtionen?

Kostdoktorn - 17 Oct 18 kl. 08:23

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors/Kostdoktorns forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Fett goda såser, dressingar och röror för alla tillfällen

Kostdoktorn - 17 Oct 18 kl. 08:00

Gör din LCHF-måltid komplett med en riktigt läcker sås som både tillför smak och gör så att du håller dig mätt längre. Här hittar du allt ifrån klassiska såser som hollandaise- och bearnaisesås till libanesisk vitlökskräm och baba ganoush. Inlägget Fett goda såser, dressingar och röror för alla tillfällen dök först upp på Diet Doctor.

Nisse Simonsson: Så minskar du inflammationer

Kostdoktorn - 16 Oct 18 kl. 14:15

Nisse Simonsson, pensionerad kirurg och författare, gästar Malou efter tio och går igenom vad det är i vår västerländska kost som gör oss så sjuka. Han talar om tysta inflammationer och hur man blir av med dem. TV4Play: Kirurgen tipsar – Så minskar du inflammationer Sevärda 16 minuter med många kloka ord.

SVT Sport: Den vinnande maten

Kostdoktorn - 16 Oct 18 kl. 09:15

På SVT kan man se en serie i korta avsnitt om mat vid träning. Andra avsnittet ”Kampen om kolhydraterna” handlar om Jonas Colting och hans, i sammanhanget, något annorlunda syn på kost: Pastaladdning, kolhydratpåfyllning… den traditionella bilden av elitidrottarens tallrik är energirik och dignande. Andra tror på helt andra vägar för en sund kropp.