Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Ändrade planer

Blondinbella - 2 timmar sedan

Populär barnleksak dras tillbaka – efter giftlarm

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Barnleksaken ”squishies” har beskrivits som årets trendprodukt – men nu kommer bakslaget.Leksaken har återkallats från svenska leksaksbutiker efter larm om att den innehåller giftiga ämnen.– Alla squishies är borttagna från hyllorna, säger Liselotte Gjerdrum Carlse, Top-Toys nordiska kommunikationschef..

SVT-profilens ilska: ”Det är bedrövligt”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Cristiano Ronaldo blev matchhjälte igen, när han gjorde matchens enda mål mot Marocko.Men det är inte bara positivt kring Ronaldo – sin vana trogen föll han nämligen lätt ett par gånger.– Han överdriver fallet och sträcker upp händerna i luften.

Ronaldo nickade ut Marocko ur VM

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Marocko var varnat för en Cristiano Ronaldo i högform. Det höll i fyra minuter. Portugal-stjärnans nick gör marockanerna till VM:s första utslagna lag.

Ronaldo i skytteligaledning efter seger mot Marocko

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Cristiano Ronaldos start på världsmästerskapen i Ryssland kunde knappast varit bättre - mot Marocko sköt Portugisen sitt fjärde mål och gick därmed upp i skytteligaledning..

Nu försvinner fler p-platser

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Från och med i dag blir jakten på p-platser lite tuffare i Karlskrona. Hundra platser i hamnen görs om till ställplatser för husbilar..

Magnus överraskande fångst – en stor gråhaj

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Yrkesfiskaren Magnus Jönsson blev minst sagt förvånad när han i tisdags var ute på havet för att fiska stenbit – och fick upp en upp en gråhaj.– Jag har aldrig sett något liknande, säger han..

Regeringens beslut: Olagligt att överge sommarkatten

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Nu förbjuds elefanter och sjölejon på cirkus. Det blir även olagligt att överge sina husdjur – ett brott som ska kunna leda till upp till två års fängelse. – Med den nya lagstiftningen blir det väldigt tydligt att man har ett ansvar att inte överge sina djur, säger landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S).

Om politikerna skärper sig behöver folk inte vara missnöjda

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

...men om de fortsätter sjabbla bort våra pengar och blunda för problem lär de bli kritiserade. Och för varje krona som tas från arbetande medborgare och läggs på okontrollerade projekt och övergenerositet växer missnöjet – och SD..

Bolund kräver ny förvaltning av pensionskapitalet

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

På onsdagen klubbar regeringen propositionen om ändrade placeringsregler för AP-fonderna. Per Bolund (MP) är tydlig med att han förväntar sig förändringar i hur kapitalet förvaltas: ”Finner vi att styrelserna inte förstår den signalen så har vi utnämningsmakten”, säger finansmarknadsministern..

Polisen vill ha ny ordningsvaktslag

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Polisen vill att ordningsvakter ska kunna patrullera i trygghetsskapande syften i mycket större områden än vad de kan i dag. I en skrivelse till justitiedepartement kräver polisen nu en lagändring.  – Mycket välkommet, säger Jesper Ackinger, säkerhetsdirektör i Stockholm stad..

Pressad Löfven i Luleå: "Vi ska knäcka gängen"

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Dödsskjutningar, migrationsdebatt och historiskt svaga opinionssiffror plågar S inför valet i höst – så även i Norrbotten..

Nu blir det vikingabröllop på Trelleborgen

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Det blir bröllop i vikingaskrud även i år när Slaget om Trelleborgen går av stapeln i början av juli. De förälskade tågade under onsdagen in i Trelleborgens besökscenter och presenterade sig själva som årets bröllopspar att vigas som vikingar..

Succélandslaget får ny förbundskapten

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

En ny förbundskapten tar över rodret för Sveriges talangfulla damlandslag i volleyboll på deras resa mot OS 2024. Jonas Svantesson blir ny förbundskapten efter att Guillermo Gallardo valt att kliva av pga familjeskäl. Svantesson, som har varit assisterande tränare blir kvar minst till januari 2019, då man ska ha klart med en mer permanent lösning..

"EU är på god väg att döda det fria internet"

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Censur, en ödesfråga och slutet för memes. EU-parlamentets rättsliga utskott har fattat ett beslut som sätter upphovsrätten före det fria internet. En skrämmande utveckling, menar Ny Tekniks reporter Simon Campanello..

Bisarra förklaringen (?) till Ronaldos nya skägg

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Cristiano Ronaldo kom till matchstart mot Marocko med ett nytt skägg.I ansiktsbehåringen hittade vi (eventuellt) en pik mot ärkerivalen Lionel Messi. .

JUST NU: Lindelöf tillbaka i träning

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

GELENDZJIK. Victor Nilsson Lindelöf missade VM-premiären mot Sydkorea på grund av sjukdom. Men efter några dagars vilande är han nu tillbaka.

Regeringen vill ge vindkraften 1,43 miljoner per år

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Landskapsregeringen vill sporra nybyggnation av vindkraftverk. Stödperioden kommer uppgå till 12 år och summan uppskattas till cirka 1,43 miljoner per år. Regeringens klimatstrategimålsättning är att 60 procent av energiproduktionen ska komma från förnyelsebara energikällor år 2030.

Portugal-Marocko

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Portugal möter Marocko i grupp B. I studion finns André Pops, Johanna Frändén, Jonas Eriksson och Daniel Nannskog..

Polisens teori: Man blev mördad i skärgårdsidyll

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

På en idylliskt belägen ö i den västsvenska skärgården misstänks mannen i 30-årsåldern ha mördat en annan man.Enligt åtalet tände han sedan eld på både offret och byggnaden, flydde från platsen och gömde sig i ett vedskjul.Åklagaren har yrkat på livstids fängelse – på onsdagseftermiddagen faller domen..

Zlatans utspel: ”Jag ser mig som en Putin”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Zlatan Ibrahimovic är på plats i Ryssland under fotbolls-VM.Nu berättar han i Vinnarpodden om vad han hade pysslat med om han inte var fotbollsspelare – och det är inte helt okontroversiellt.– Jag ser mig som en Putin.

Löfven utesluter inte asylläger utanför EU

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Statsminister Stefan Löfven (S) utesluter inte tanken på asylläger utanför EU, en fråga som väntas komma upp på EU-toppmötet nästa vecka.– Det beror alldeles på hur det organiseras, säger han till TT..

EU inför strafftullar mot USA

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

EU har beslutat sig för att införa strafftullar mot USA. Åtgärden är ett svar på på landets stål- och aluminiumtullar..

”En obstinat fyraåring, vad håller han på med?”

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Förbundskapten Janne Andersson och föregångaren Erik Hamrén har olika retoriska stilar.Experten Ellinor Falkman tycker att Hamrén gjorde ett mindre förtroendeingivande intryck än Andersson, speciellt när petade Oscar Wendt kom på tal. – Han beter sig som en obstinat fyraåring, säger Falkman i SportExpressen TV.

Äldre kvinna rånad – polis på plats

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

En kvinna i 75-årsåldern blev under onsdagseftermiddagen rånad på sitt guldhalsband i Lindome i Mölndals kommun.Gärningsmannen ska sedan ha satt sig i en bil och försvunnit från platsen, uppger polisen..

Internet som vi känner det verkar upplösas

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Nu är det klart, EU-utskottet röstade igenom ett internetfilter. Det blev ett totalt nederlag för alla som kämpat för ett öppet internet. Utskottets ja-sägare vann med stor majoritet och röstade dessutom att förslaget inte ens ska passera plenum i Europaparlamentet..

Stopp i spårvagnstrafiken efter ledningsras

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Det är stora störningar i spårvagnstrafiken efter att en grävskopa rivit ner en kontaktledning vid Svingeln i Göteborg.– Spårvagn 1,3,4,6,7,8 och 9 påverkas, säger Azhar Ahmad, störningskoordinator på Västtrafik..

Nya beskedet: Bråvalla lägger ned – efter kupp

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Bråvallafestivalen i Norrköping lägger ned, meddelar arrangören FKP Scorpio. Beskedet kommer efter att Live Nation presenterat internationella festivalen Lollapalooza – på samma datum som Bråvalla. "Vi vill inte göra något som vi inte till hundra procent vet kommer att leva upp till era höga förväntningar.

Maria, 41, kan bli utförsäkrad – F-kassan går emot läkarna

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Maria Lundqvist har varit sjukskriven för både utmattningssyndrom och depression – och arbetar just nu 25 procent. Men trots att Försäkringskassans egna läkare bedömer att hon ska fortsätta i samma takt – övervägar man ändå att avslå hennes sjukförsäkring. – Jag kommer att jobba på, och troligtvis krascha.

Stora störningar i spårvagnstrafiken

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Just nu är det stora störningar i spårvagnstrafiken i centrala Göteborg. En kontaktledning ska vara avgrävd, och det i samband med att snabbspåret är avstängt. Det finns ingen prognos för när problemet ska vara åtgärdat..

Det här stör vi oss mest på i trafiken

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

trafik En av årets stora trafikhelger är midsommarhelgen. När många är ute på vägarna finns det utrymme för att bli ilsken.Att tänka på inför din resa: Starta resan i god tid – midsommar är en av de stora trafikhelgerna med mycket trafik som gör att resan kan ta längre tid än vanligt.

Bensinpriset höjs igen – lagom till midsommar

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

För andra dagen i rad har ledande bolag höjt bensin- och dieselpriset med 10 öre. Lagom till midsommarhelgen – årets största trafikhelg. – Det är inga dramatiska rörelser vi ser, säger Ulf Svahn, vd för Svenska petroleum- och drivmedelsinstitutet, SPBI.

"Det är helt vidrigt, totalt oacceptabelt"

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Entreprenören Alan Sugar twittrade rasistiskt om Senegals VM-lag. Han likställde fotbollsspelarna med försäljare på spanska stränder och fördöms nu brett. .

Sommaren är en tuffare tid för samhällets utstötta - " Man blir så medveten om vad man själv saknar"

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Under sommarmånaderna ställs samhällets utstötta ofta inför en tuffare situation. Barnen kan till exempel inte äta lunch på skolan och det här sätter press på familjens ekonomi. När folk misslyckats att få hjälp på andra håll i samhället vänder de sig ofta till kyrkan som en sista utväg..

Pappan: ”Det krossar mitt hjärta”

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Bilden på en gråtande tvåårig flicka från Honduras som nyss skiljts från sin mamma har skapat starka reaktioner i USA. ”Pappa”, säger flickan..

Beskedet: Inget mer Bråvalla

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Så kom det definitiva och officiella beskedet..

Öppet brev till Sveriges statsminister

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

”På grund av våldtäkten anses jag ha vanärat familjen, och mina bröder ville döda mig. Det är det som kallas hedersmord”, skriver Hala Fadhil Kareem Al-Diwan..

Italienskt par fick dröm uppfylld i Säffle

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

I början av februari skrev Emanuela Vaiti och Giuliano Fabbrianesi på avtalet som nya krögare på Stenmagasinet. Restaurangen har nu haft öppet i snart två månader, sedan nyöppningen den 19 april. Det har varit en mycket positiv tid för både krögare och besökare.

De säger ja till utökad övningsverksamhet på skjutfältet

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Länsstyrelsen vill att Försvarsmakten ska få tillstånd att utöka verksamheten på Tofta skjutfält..