Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Joachim prisad för sin glass

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Joachim Hollander, som står bakom Hollanders Glass i Alingsås, har vunnit en silvermedalj för sin hallongelato under SM i mathantverk. Det var i torsdags som Jochim Hollander, vid en ceremoni i Slakthuset i Malmö där SM i mathantverk avgjordes, förärades med en silvermedalj för sin hallongelato i tävlingskategorin glass och sorbet.   – Mentalt hade jag ställt in mig på att inte få medalj, eftersom det är första gången jag tävlar.

Daniels lillebror Philip dog – och räddade sju liv

Nyhetspressen - 1 timme sedan

För knappt sju år sedan förlorade Daniel Riley, 27, sin lillebror Philip Granberg, 15.Det var den värsta dagen i deras familjs liv – samtidigt den bästa dagen för några andra familjer.Sju personer räddades tack vare att Philips organ donerades.

Kristersson om Stefan Löfvens tystnad: ”Inte hörts något av”

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Stefan Löfven har inte bjudit Ulf Kristersson till något nytt möte.M-ledaren sågar nu Löfvens möjligheter att bilda regering.– Jag tror inte att de är särskilt goda faktiskt, säger Kristersson..

”Raseborg har nu Finlands finaste stadshus” - se de första bilderna

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Raseborgs nya stadshus på Ekåsenområdet i Ekenäs är nu så gott som inflyttningsklart. På fredagsmorgonen visades det nya renoverade huset för första gången för pressen..

Hårdkokt snut eller snäll morfar? Nu går en av Stockholms mest välkända poliser i pension

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Ofta i hetluften, alltid redo. Men nu går Lars Byström, 67, en av Stockholmspolisens mest citerade presstalespersoner i pension. Bakom sig har han en 45 år lång karriär som polis i flera olika roller.

39 år sedan sjukdomstämpel på homosexualitet togs bort

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

För 39 år sedan klassades homosexualitet som en sjukdom.  Tack vare en insats på Socialstyrelsens kontor försvann sjukdomstämpeln.  – Det har möjliggjort all kamp som har kommit därefter, säger Sandra Ehne, ordförande RFSL.

Amine, 34, skulle åka taxi – kördes ihjäl av chauffören

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Han hoppade in i en taxi men kom aldrig hem. I stället blev Amine Rahali, 34, ihjälkörd – av taxichauffören.– Vi vill veta sanningen om vad som hänt, säger hans syster Karima, 44.

Advokat: Polis sköt ihjäl Eric med skott i ryggen

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Tre poliser avlossade tillsammans 25 skott mot Eric Torell, 20, när han sköts ihjäl i början av augusti, enligt uppgift till Expressen. Tre skott träffade. Det dödande skottet träffade i ryggen.

Aktivist åtalas för brott mot luftfartslagen

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Aktivisten Elin Ersson, som stoppade en utvisning till Afghanistan genom att vägra sätta sig ned i flygplansstolen, åtalas för brott mot luftfartslagen..

Elin Ersson, 21, stoppade flygplan – kommer åtalas

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Aktivisten Elin Ersson, 21, blev en världsnyhet sedan hon stoppade ett flygplan från att lyfta från Landvetters flygplats.På fredagen åtalas hon för brott mot luftfartslagen..

Automatiseringen – ödesfrågan som egentligen avgjorde valet

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

”De gamla jobben försvinner överallt, men de nya uppstår nästan uteslutande i stora städer. Sug på det ett ögonblick, för det är en av de avgörande insikterna för att förstå varför Trump är president, varför Storbritannien är på väg ut ur EU och varför SD växer i Sverige”, skriver it-entreprenören och författaren Alfred Ruth..

Vinterstad i ljus blir större

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Snart sätts julbelysningen "Vinterstad i ljus" upp i Linköping..

Regnbågsflaggan återvänder till Finspång

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Pride 2018 i Finspång blev en stor succé..

Nya boendet för hemlösa efterlängtat

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

”Man har en chans att tänka över sin situation över natten. Det gör man inte om man sover på en toalett”..

Här avslöjas influencern: Har fejkat sina resebilder

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Svenska influencern Johanna E Olsson får kritik för att hon photoshoppar sina bilder på Instagram. Johanna E Olsson säger själv att hon har gjort det ett flertal gånger, och att hon behöver fina bilder för att kunna göra bra samarbeten med företag. – Jag tycker att det här är lite löjligt, folk blir som galna av detta, säger hon i sin Instastory.

”Masken” aktuell för återkomst i Leksand

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

I april blev Christer Siik sportchef för Leksand.Men arbetsbördan på Siik har varit hög, och nu kan han få avlastning av en tidigare sportchef i klubben.Enligt uppgifter till SportExpressen har Leksand haft Anders "Masken" Carlsson på tapeten.

Niklas Rådström: ”Jag har fått förfrågan från Svenska Akademien”

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Författaren och dramatikern Niklas Rådström bekräftar att han fått en förfrågan att ingå i Svenska Akademien.  – Jag ville bidra till en situation där Akademien kunde samlas och gå vidare för att lösa de allvarliga problem som överskuggad allt kring Akademien det gångna året, säger han till DN..

Allvenska toppmötet stoppas för Harbuzi

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

På torsdagen begravdes Labinot Harbuzi, en vecka efter att han tragiskt gick bort.Nu har Malmö FF kommunicerat hur mittfältarens minne kommer att hedras vid lördagens match mot Hammarby.Bland annat kommer spelet att stannas i matchminut 23, den siffra Harbuzi spelade med under tiden i MFF..

Elev svårt misshandlad på skolan – bröt käken

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

En pojke i 15-årsåldern misshandlades så illa på en skola i Borås att han fick uppsöka läkarvård för käkskador.Incidenten är den fjärde sedan skolstarten i höst och skolan jobbar nu med polisen för att få stopp på incidenterna.– Det har varit jävligt turbulent, säger en ansvarig på skolan..

Familjen tar farväl av Frank Andersson

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Frank Andersson kommer att  hyllas av barnen under dagens begravningsceremoni i Trollhättans kyrka.Under ceremonin ska dottern Montana, 10, hålla tal till sin pappa och sonen Isac, 21, ska sjunga. På kistan som står på en brottarmatta kommer det endast att ligga fem blommor – en för varje barn.

Rösta fram den som skapar den bästa stämningen i Svenskfinland – vinnaren koras på Svenska dagen i direktsändning!

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Priset för Årets klimathöjare ska röstas fram och vinnaren ska koras i direktsändning från Åbo Svenska Teater på Svenska dagen den 6:e november. Vem gör tillvaron lite extra kul och sprider god stämning i Svenskfinland? Var med och rösta på din favorit!.

Tränade hundar jagar vägglöss

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

När allt fler människor drabbas av vägglöss är vägglushunden räddaren i nöden. Hundarna sniffar fram skadedjuren och är ibland mer effektiva än en vanlig sanering. – En vägglus luktar som en löptik vilket gör doften behaglig att identifiera, säger Marie Hedin, hundförare på Dog in work som utbildar hundar i specialsök.

Fredagspeppad

Blondinbella - 6 timmar sedan

Fredag! Jag har faktiskt längtat efter fredag och helg. Jag ser fram emot att hämta upp mina barn och ha fredagsmys vi tre.

Efter otäcka bilderna – tillbaka på isen

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

GÖTEBORG. En skridsko i ansiktet – och ambulansfärd till sjukhus.Bilderna på Max Friberg, 25, oroade Frölunda.

Svenska Akademien ger under dagen besked om nya ledamöter

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Ständige sekreteraren Anders Olsson var på fredagen på slottet för ett möte med kungen, rapporterar Ekot.  – Det kommer besked under dagen, säger han..

Världsarv saknar bygglov – får betala 368 miljoner

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Katedralen Sagrada Familia i Barcelona, en av världens mest kända byggnader saknar bygglov, och har nu gått med på att betala motsvarande 368 miljoner kronor till stadens myndigheter..

Mats Malm väljs in i Svenska Akademien

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Litteraturvetaren Mats Malm väljs in i Svenska Akademien. Ett positivt besked om ytterligare en ledamöt i Svenska Akademien kommer under dagen, meddelar ständige sekreteraren Anders Olsson efter ett möte med kungen, rapporterar Ekot..

Nya biljettpriser gör Danmarksresan dyrare

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Billigare månadskort, men dyrare periodkort och Danmarksresor..

Lärkestål dömd för hets 61 fall av mot folkgrupp

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Han var ansvarig utgivare för nazistiska sajten Nordfront.Nu döms Emanuel Lärkestål, 32, för hets mot folkgrupp i 61 fall rapporterar SVT..

Den som har skattepengar har märkligt nog alltid råd...

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Privata företag måste tänka på att få plus och minus att gå ihop. Men myndigheter, kommuner, landsting, stat, regioner, länsstyrelser, verk och andra som sitter på de privata företagens skattepengar har tydligen hur mycket kosing som helst..

Zlatan: ”Jag hade varit bäst i världen i hockey”

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Zlatan Ibrahimovic dök upp på isen när LA Kings tog emot New York Islanders.Till publikens stora jubel i Staples Center tog svensken hand om ett ceremoniellt nedsläpp före matchen.– Jag hade blivit bäst i världen i hockey, säger ”Ibra” till Fox efter gästspelet på NHL-matchen..

Zlatans kryptiska svar – på nya United-ryktet

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Zlatan Ibrahimovic ör aktuell för en flytt tillbaka till Manchester United, enligt ESPN.Nu svarar svensken på uppgifterna.– Jag befinner mig i en situation där jag måste ha en bra balans mellan jobb och vila, säger han till Sky Sports.

Polisen söker misstänkt gärningsperson – behöver din hjälp

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Under en dryg månads tid begicks 19 inbrott och 2 inbrottsförsök på Gotland..

Tror mer på Israel än på Sverige

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

När jag skriver detta befinner jag mig i Israel, på resa med en grupp på 50 personer inom ramen för vårt arbete för Israel. Det är en blandad grupp, på många sätt. Judar och kristna, från Malmö i söder till Älvsbyn i norr, det är enskilda och par.

Här är Högaborgs yngste tränare någonsin

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Han skriver historia: "Jag jobbar otroligt mycket med relationer.".

Vattnet i Östersund är drickbart – behöver inte kokas

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Östersunds kommun meddelar att prover visar att det kommunala dricksvattnet inte längre behöver....

Bröstcancern blev början på resten av livet

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Nu ordnar Cecilia Suchanek en hyllningskonsert till förmån för Cancerfonden..

Debuten: 38 sekunder i himmelriket

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Han lämnade Blekinge för två år sedan. Nu har Karl Henriksson, 17, fått göra SHL-debut med Frölunda HC. – Det var stort.

[PLUS] Simons cancer behandlas med prisad metod

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Umeåbon Simon Boman har cancer. Den behandlas med immunterapi, som är den metod som årets....

”Dumheter underhålls av medgörliga medarbetare”

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Min bror låg på sjukhus en tid. Dörrarna var oftast öppna och i rummet intill bodde Kjell, en social herre som brukade avlägga visit hos min bror, kanske något oftare än önskat. ”Men Kjell, nu har du åkt fel igen”, sade min bror en dag, varpå Kjell godmodigt och oerhört tolerant inför egna briste....