Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Senaste Blogginlägg

Svår ålder

Blondinbella - 4 timmar sedan

Det är så mysigt att ha barnen hemma igen. Igår lagade vi lax i ugn och åt glass till efterrätt, barnen dukade och sedan satt vi länge och pratade. Det är mycket snack om Sally och Gillis kompisrelationer nu, vem som har gjort vad, vem som är kär i vem.

Vän sökes:

Blondinbella - Igår: 10:27

Det var flera år sedan jag hade ett sådant här inlägg så nu är det dags igen. Jag berättade just i mitt förra inlägg att jag hade hittat en ny vän och nu är det er tur.

Semelstart

Blondinbella - Igår: 10:17

Igår åt jag min första semla för i år. Jag älskar semlor och jag brukar försöka testa några olika varje säsong. Tösses vinner ju jämt men i år kanske vi får en annan vinnare.

Brommatacos

Blondinbella - i förrgår: 12:39

Förlåt för att det inte blev ett blogginlägg igår. Jag kom på det halv två på morgonen när jag, Paul och hans två vänner  satt och småsnackade över kanske lite för mycket vin. Helvete sa tanken, jag är så plikttrogen till denna blogg och har varit det i halva mitt liv.

Misstag på Coop…

Blondinbella - 22 Jan 21 kl. 15:51

Gud det hände en sådan pinsam sak nyss. Paul och jag var på Coop och handlade fredagsmiddag. Vi gick runt rätt länge och drog kundvagnen, köpte chark och goda juicer.

Jag avancerar…

Blondinbella - 21 Jan 21 kl. 15:22

Ni vet ju att jag kämpar med min matlagning. Från att ha gått från att endast ha kokat ägg i princip till att faktiskt nästan tycka att det är kul. Igår fick jag feeling och gjorde en currykyckling utan recept!!

Frågestund!

Blondinbella - 20 Jan 21 kl. 15:35

Efter Nio i Finland

Blondinbella - 19 Jan 21 kl. 18:35

Idag har varit en rolig dag. Jag började morgonen med ett teams-möte med en rekryteringsfirma som ska hjälpa mig med att hitta en säljare. Det är så många som ansökt så jag anlitade ett bolag som jag kunde slussa över alla ansökningar till så sköter de rekryteringen/utvalsprocessen.

Min måndag

Blondinbella - 18 Jan 21 kl. 19:08

Efter att jag hade vinkat av barnen idag vid skolan (ses inte förens om en vecka, fy) så åkte jag till Hotell Diplomat. Där mötte jag upp författare Rebecka som jag skriver min bok tillsammans med. Vi körde långpass idag och hann med väldigt mycket.

Säljare sökes

Blondinbella - 17 Jan 21 kl. 16:39

Imorse så hände två saker: 1 Jag berättade att ett nytt avsnitt hade släppts av podden Isabella Söker Sheila. Vi prata om hur vi kliver in i 2021 och jag berättar hur jag tänker mig att året ska bli. 2 Jag gick ut med att jag söker en säljare!

Snowracer-dag

Blondinbella - 16 Jan 21 kl. 19:16

Idag blev en bättre dag. Alla konstiga hjärnspöken var borta tack och lov och livet kändes lugnt och bra. Jag fick sova ut, äta långfrukost bestående av bananomelett med björnbärsmarmelad.

Hormonell dag

Blondinbella - 15 Jan 21 kl. 19:54

Idag har jag haft en bästis-dag vilket verkligen har behövts för jag har känt mig så ledsen och trött. Egentligen har jag inte haft en anledning att vara det men ibland är ju livet så bara. När livet känns tungt försöker jag alltid att tänka tacksamhetstankar, det hjälper.

Vardagen

Blondinbella - 14 Jan 21 kl. 20:54

Idag har varit en både lång och kort dag. Det började med att jag lämnade barnen halv nio. Jag kom tillbaka och fick skotta hela uppfarten.

Att vägra gå

Blondinbella - 13 Jan 21 kl. 17:23

Igår kväll gjorde jag lax. Det blev med pesto på, romsås till samt eget potatismos. Supergott!

Små saker

Blondinbella - 12 Jan 21 kl. 10:17

Idag har jag skrivit bok på förmiddagen och ska sitta kvar här till lunch, då ska jag möta Sheila och efter att vi har ätit klart blir det ett poddavsnitt innan jag ska hämta barnen. En väldigt mysig tidag.

Måndag på Lidingö

Blondinbella - 11 Jan 21 kl. 18:57

Måndagen började med att Paul och jag sov ut till nio. Vi båda är ju egna företagare så vi har egentligen inga kontor att gå till eller något krav från något håll. Pauls fotografi sker ju bäst utomlands (vattenbilderna) och jag skriver mest så vi båda är hemma mycket.

2021

Blondinbella - 10 Jan 21 kl. 20:13

Jag är så peppad på 2021! Året har börjat bra och här kommer några av mina tankar inför året: Jag ska alltid vardagslyxa. Gott bröd (danskt rågbröd är min favorit), snittblommor och inte snåla med doftljusen.

Snart tillbaka!

Blondinbella - 05 Jan 21 kl. 08:22

Jag tänkte bara flika in för att säga hej lite kort, egentligen drar jag igång mina sociala medier på söndag igen. Jag får ibland frågan kring varför pauser behövs och det är helt enkelt för att få några normala dagar där inget fotas ständigt, planeras eller ska skrivas.

Några dagar ledigt

Blondinbella - 31 Dec 20 kl. 16:28

Hej hopp från oss! Paul och jag är barnfria över nyårsafton så vi har bara myst, promenerat och tränat tillsammans. Ikväll firar vi in det nya året bara vi.

Utsvängda jeans

Blondinbella - 30 Dec 20 kl. 13:08

Idag har barnen och jag haft en förmiddag på stan. Jag har gjort ärenden och så har vi fikat och shoppat. Det är så roligt att vara på stan när barnen är lite större, dom tycker att det är kul att gå runt.

Nyhetsmorgon

Blondinbella - 29 Dec 20 kl. 16:33

Det var inte första gången som jag var med i Nyhetsmorgon. Här kommer några bilder från tidigare gånger (hittar inte alla): Det är lite roligt att ser hur jag ändras i utseende och blir äldre. Jag tycker att intervjun imorse gick bra och missade ni den så kan ni se den här.

Sova i egen säng

Blondinbella - 28 Dec 20 kl. 15:39

Direkt när barnen kom hem idag så sprang de upp till sina rum. Sally plockade fram tejp och målarfärg och Gillis en liten robot som han fick i julklapp. Sally och Gillis älskar sina rum vilket gör mig så glad.

Lugn söndag

Blondinbella - 27 Dec 20 kl. 17:48

Idag har varit en lugn dag i princip bara framför tv:n med ett tjockt täcke och en skål praliner på magen. Som en kompensation efter gårdagens hurtiga rutt i skogen. Men jag har älskat dagen och känt mig glad så det gör ingenting.

Medhavd lunch

Blondinbella - 26 Dec 20 kl. 16:14

Idag klädde vi oss varma.. .. Och gjorde lunch att ta med på en långpromenad.

Julklappar och juldagen

Blondinbella - 25 Dec 20 kl. 19:32

Igår var det julafton och vår julafton blev väldigt mysig. Varken jag eller barnen kunde sova under natten så vi låg vakna flera gånger tillsammans och pratade om vad tomten befann sig just då.

En liten julhälsning

Blondinbella - 24 Dec 20 kl. 19:23

Morgonmys med barnen. Risgrynsgröt, julklappsöppning och jullunch hos Pauls bror tills nu. Nu väntar lilla julafton för mig och Paul  hemma med paket och middag.

Barnens rum klara!

Blondinbella - 23 Dec 20 kl. 16:04

.. Äntligen är barnens rum klara! Det tog ungefär tre veckor från start till slut.

Julmat och väggfärg!

Blondinbella - 22 Dec 20 kl. 11:10

Jag kom precis hem från Coop efter ha julhandlat. Det var smart att gå på förmiddagen för det var nästan tomt i butiken. Jag köpte julskinka i charken, prinskorv, köttbulle-ingredienser, potatis, rödbetssallad, julvört, ägg, löjrom, skagen, kallrökt lax, hovmästarsås och risgrynsgröt.

På soffsidan intet nytt

Blondinbella - 21 Dec 20 kl. 15:55

Jag har, förutom ett tufft träningspass imorse, legat hela dagen i soffan och varvat The crown med online-shopping. Jag lämnade barnen hos Odd imorse och efter det har jag inte haft några måsten. Min shopping på nätet har ökat drastiskt under Corona-månaderna.

Årsmålen

Blondinbella - 20 Dec 20 kl. 19:46

Fjärde advent! Varför har jag alltid trott att fjärde advent och julafton är samma dag? Jag måste ha tänkt lite tokigt för advent är ju alltid söndagar.

Hemmakontoret

Blondinbella - 19 Dec 20 kl. 15:19

Medan Beatrice inreder i barnens rum (eller just nu målas det) så inreder jag i kontorsrummet. Det har hittills varit ett avlastningsrum till allt möjlighet här i huset… Jag valde ju att platsbygga bokhyllor från golv till tak och jag tycker att det blev superfint. Jag ville ha en klassisk bokhylla.

Fredagen

Blondinbella - 18 Dec 20 kl. 18:30

Idag har vi hållit oss inne förutom en snabb tur ut. Barnen satt och slog in julklappar i två och halv timma imorse (!).

Trotsa det gråa

Blondinbella - 17 Dec 20 kl. 20:32

Barnen har gått på julledighet och har varit hemma idag. För något år sedan hade jag tyckt att det var jättejobbigt att ha två barn hemma när jag behövde skriva på en bok. Det hade absolut inte gått.

Brustet hjärta

Blondinbella - 16 Dec 20 kl. 18:40

Idag blev en bättre dag. Det kändes bättre trots att det inte hände något speciellt. Det är ju sådär med känslor, vissa dagar känns all fruktansvärt trist och andra dagar känns allt okej.

Kort kvällsinlägg

Blondinbella - 15 Dec 20 kl. 21:36

Idag när en vän frågade hur jag mår svarade jag på ett mess ”Tristess, hamterhjul, annars bra”. Det kommer sådana dagar då allt verkligen känns så. Kanske är det vädret.

Renoveringskaos och sovrum

Blondinbella - 14 Dec 20 kl. 12:55

Vi tog en sista promenad igår innan vi lämnade Orbaden. Såhär såg vi ut under hela promenaden; Paul som ständigt fotade saker. Det är roligt att leva med en fotograf, han fotar ju mig och barnen ofta.

Att hoppa av skolan

Blondinbella - 13 Dec 20 kl. 11:39

Glad Lucia! Blev ni valda till lucia i skolan någon gång? Jag har aldrig varit det.

Hälsingland

Blondinbella - 12 Dec 20 kl. 18:42

Idag har vi varit skogsmulle-paret och varit ute från lunch tills det blev mörkt. Vi har gått och gått, bland annat längs älven. Det är så vackert.

Orbaden spa & resort

Blondinbella - 11 Dec 20 kl. 21:32

Efter min träning imorse åkte jag hem och packade. På listan stod det varma lediga plagg. Det blev även ett par skor från Philip Hog: Så sköna att ha på sig.

Barnrum och bolagsidé

Blondinbella - 10 Dec 20 kl. 14:57

Jag började morgonen med att väcka Paul som kan ligga och dra sig hur länge som helst. Själv studsar jag alltid upp när klockan ringer. Jag gjorde havregrynsgröt med frysta blåbär som jag hade värmt och sedan åt vi nog en timma och pratade.