Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 EU-hushålls innehav av kryptovalutor har ökat kraftigt - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

EU-hushålls innehav av kryptovalutor har ökat kraftigt

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:30

Ett av tio hushåll i EU har kryptotillgångar Europeiska centralbanken (ECB) har genomfört en studie där man bland annat har kollat på hur utbrett investeringarna i kryptotillgångar är inom EU. Enligt studien har detta ökat kraftigt de senaste två åren. Idag är det sju gånger fler EU-hushåll som har kryptotillgångar, det vill säga kryptovalutor, NFT:s eller liknande, än vad det var för två år sedan. Enligt ECB:s siffror har nu i genomsnitt var tionde hushåll i EU investerat i kryptotillgångar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Nu har över miljonen svenska hushåll ljudboksabonnemang

Feber.se - 10 May 22 kl. 10:15

Lyssna på böcker är populärt Intresset för att lyssna på ljudböcker har ökat kraftigt det senaste året. Enligt Mediavision så har antalet hushåll som abonnerar på en ljudbokstjänst ökat från 770.000 till 1.

Gucci börjar ta emot kryptovalutor i vissa butiker i USA

Feber.se - 06 May 22 kl. 12:00

Äntligen? Det italienska lyxmärket Gucci ska nu börja ta emot betalning i kryptovalutor i vissa butiker i USA. Kunder kommer då att kunna betala med Bitcoin, Ethereum eller Litecoin.

EU startar Twitter- och YouTube-kloner

Feber.se - 02 May 22 kl. 10:00

Välkommen till EU Voice och EU Video EU:s datamyndighet European Data Protection Supervisor (EDPS) har nu kickat igång två tjänster för delning av text och video, tjänster som är tänkta att kunna fungera som alternativ till Twitter och YouTube. Wojciech Wiewiórowski, European Data Protection Supervisor, säger om EU:s nya sociala medie-satsning: "With the pilot launch of EU Voice and EU Video, we aim to offer alternative social media platforms that prioritize individuals and their rights to privacy and data protection. There are no advertisements on the platforms; and there is no profiling of individuals that may use the platforms.

Wikimedia slutar ta emot kryptodonationer

Feber.se - 02 May 22 kl. 08:30

Bland annat på grund av miljöhänsyn Wikimedia Foundation har beslutat sig för att sluta ta emot donationer i kryptovalutor efter att ett hundratal av organisationens medlemmar har diskuterat det grundligt de senaste tre månaderna. Det finns flera anledningar till att Wikimedia, organisationen som driver det digitala uppslagsverket Wikipedia, nu slutar att ta emot kryptodonationer. Bland annat så har man synpunkter på det miljömässiga runt generering av kryptovalutor men man är även orolig för olika typer av bedrägerier som sker med kryptovalutor.

Staffanstorp ska inte investera i kryptovalutor

Feber.se - 28 Apr 22 kl. 16:15

Kryptotillgångar anses vara för osäkra P4 Malmöhus rapporterar att Staffanstorps kommun lägger ner sina planer på att investera kommunens pengar i kryptovalutor som till exempel bitcoin. Det var i höstas som Staffanstorps kommun beslutade sig för att undersöka möjligheterna att investera i kryptovalutor, något man bland annat kunde tänka sig att göra för att sprida riskerna med kommunens investeringar. En utredning har nu dock kommit fram till att det är långt ifrån riskfritt att investera i kryptovalutor, bland annat för att de är ostabila och kan vara svåra att värdera.

Volkswagen visar maskerad Amarok

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 15:30

Avtäcks i sommar Nya Amarok kommer att presenteras i år och nu delar Volkswagen med sig av ett gäng maskerade bilder på pickupen. Man lovar att den kommer att få ännu bättre köregenskaper än tidigare och att den kommer utrustas med de senaste assistanssystem som finns på marknaden. Bilen är utvecklad och designad i både Tyskland och Australien och kommer att tillverkas i Sydafrika.

Katalysatorstölderna har ökat med 10.000 procent på två år

Feber.se - 31 Mar 22 kl. 10:30

Sverige värst drabbat i världen Försäkringsbolaget If presenterar nu den årliga Bilbrottsbarometern och den visar att stölden av katalysatorer har ökat med 10.000 procent på två år. 10.

Duolingo: Allt fler vill lära sig ukrainska

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 20:00

Har ökat med 485 procent Användningen av språkinlärnings-appen Duolingo för att lära sig ukrainska har ökat med nästan fem gånger så mycket sedan innan invasionen av landet. Enligt företagets VD och medgrundare Luis von Ahn har man sett en ökning med 485 procent av antalet användare som lär sig ukrainska. Ökningen ska vara globalt, men kommer mestadels från USA där majoriteten av användarna befinner sig.

Kolla in Cryptoland

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 18:00

Motherboards nya dokumentärserie om kryptovalutor Vice News och deras techredaktion Motherboard har spelat in en ny dokumentärserie som handlar om kryptovalutor vilken man nu har släppt på nätet. Dokumentärserien heter Cryptoland och seriens avsnitt har nu börjat läggas ut på YouTube. Motherboard skriver om Cryptoland: "Each episode consists of a 12-15 minute field segment that introduces a concept in cryptocurrency, followed by a studio discussion with Motherboard reporters and experts in the field, who will contextualize what you just watched.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.