Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter. Dessa ska sedan skickas mot jordens atmosfär där de brinner upp. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Mercedes Model 3-utmanare kommer 2024

Feber.se - 24 May 22 kl. 10:30

Då lanseras C-Klass som elbil Mercedes kommer givetvis att släppa fler eldrivna modeller i EQ-serien och en av de kommande är en Tesla Model 3-utmanare. En C-Klass som går på el alltså. Den ska lanseras 2024 men kan ju då inte heta EQC eftersom Mercedes är helt förvirrade i sin namnsättning och satte det namnet på en SUV istället.

Kinesiskt rymdskrot tros ha fallit ner över indiska byar igen

Feber.se - 19 May 22 kl. 09:00

Stora metallkulor föll ner i delstaten Gujarat Skrot från gamla raketer tros ännu en gång ha fallit ner över några byar i Indien, bara någon månad efter att det senast hände. Enligt lokala medier så har rymdskrot fallit ner runt tre byar i den indiska delstaten Gujarat. Bland annat ska det ha fallit ner några cirka 5 kg tunga metallklot i närheten av byarna.

Lamborghini ska börja tävla i LMDh 2024

Feber.se - 17 May 22 kl. 15:30

Teasar hybrid-racer Lamborghini Squadra Corse meddelar nu att de håller på att utveckla en hybrid-driven racerbil för tävlingsklassen LMDh. 2024 ska de börja köra och den här teasern är det första vi får se av bilen, som utseendemässigt påminner en hel del om Sián FKP 37 och Essenza SCV12. Vdn Stephan Winkelmann säger följande: "This step up into the highest echelon of sports car racing marks an important milestone for our company.

Uppföljare till This Is Spinal Tap på väg

Feber.se - 13 May 22 kl. 11:00

Kommer i mars 2024 Bandet är tillbaka, nu ska en uppföljare på "This Is Spinal Tap" från 1984 vara på gång. Återvänder gör regissören Rob Reiner tillsammans med stjärnorna Michael McKean, Christopher Guest och Harry Shearer. Filmen kommer att släppas den 19 mars 2024, i samband med 40-årsdagen av originalet.

Meta sägs ha fyra nya VR-headsets på gång

Feber.se - 03 May 22 kl. 13:00

Som kommer att släppas fram till 2024 The Information har varit i kontakt med källor som säger sig veta hur Metas VR-strategi på hårdvarufronten kommer att se ut de kommande åren. Enligt källorna planerar Meta att släppa fyra nya VR-headsets fram till 2024, två lite mer avancerade headset och två headset som mer liknar dagens Meta/Oculus Quest 2. Meta uppgav redan förra året att man skulle släppa ett lite mer avancerat VR-headset som man då kallade för "Cambria".

Ingenuity fotar rymdskrot på Mars

Feber.se - 02 May 22 kl. 16:30

Kollar in farkosten som hjälpte den att landa NASA:s Mars-helikopter Ingenuity fortsätter att flyga runt på Mars yta med jämna mellanrum och har nu skickat hem lite nya bilder därifrån. På de två nya bilderna från Ingenuity syns skrotet som blev kvar efter att NASA landade Ingenuity och Mars-rovern Perseverance på Mars yta förra året. Bilderna fotades under en flygning som Ingenuity gjorde 19 april och på bilden syns förutom skrot från själva mars-landaren även fallskärmarna som användes när NASA:s fordon landade på Mars.

Intel tror nu att chipbristen kan fortsätta in på 2024

Feber.se - 02 May 22 kl. 09:00

Men Intel själva möter nästan efterfrågan För sex månader sedan menade Intels VD Pat Gelsinger att halvledarbristen skulle pågå till åtminstone 2023, nu tror han att bristen kan fortsätta in på 2024. Så här säger han till CNBC: – We believe the overall semiconductor shortage will now drift into 2024, from our earlier estimates in 2023, just because the shortages have now hit equipment and some of those factory ramps will be more challenged. Trots att det låter riktigt illa så innebär det inte att det är brist av alla typer av chip på samma gång, vissa industrier klarar sig bättre än andra, Intel har till exempel klarat sig relativt bra och säger nu att man för första gången på flera år är nära på att möta efterfrågan.

Spider-Man: Across the Spider-Verse skjuts upp till 2023

Feber.se - 21 Apr 22 kl. 10:00

Och andra delen kommer 2024 Uppföljaren till den kritikerrosade animerade filmen "Spider-Man: Into the Spider-Verse", som kom 2018, var tänkt att släppas nu 7 oktober. Nu har dock Sony bestämt sig för att skjuta upp "Spider-Man: Across the Spider-Verse" till 2 juni 2023. Vi vet även sedan tidigare att filmen ska delas upp i två delar, vi får dock nu veta att den andra delen av filmen kommer att släppas 29 mars 2024 och att den första delen tappar sin "Part One" i titeln.

Rykte: Iphone med kamera och Face ID under skärmen kommer först 2024

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Apr 22 kl. 15:36

Vi har redan sett flera Androidtelefoner med skärmar som täcker hela framsidan, oskymda av vare sig sensorjack eller kamera-öar, men det har fortfarande inte blivit standard i toppskiktet. Enligt Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer Apple släppa en sann helskärms-Iphone först år 2024. Kuo menar att Pro-modellerna om drygt två år kommer erbjuda både frontkameran och sensorerna för Face ID under skärmen.

Kolla in när VoloCity tar en flygtur

Feber.se - 16 Apr 22 kl. 11:00

Volocopters flygande taxi Det tyska företaget Volocopter släppte i veckan ett klipp där man visar upp sin första fullskaliga prototypen för deras flygande taxi, VoloCity. Volocopter har som mål att lansera detta fordon på riktigt lagom till de olympiska spelen i Paris som går av stapeln 2024. Detta eVTOL-fordon (electric Vertical Take Off and Landing) har plats för två passagerare och lite handbaggage.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.