Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Dags för Bragdguldet 2018

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 12:57

Under tisdagen avslöjar Svenska Dagbladet vem som får Bragdguldet 2018.. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Resvanor 2018, restrender 2019 – och rymdturism

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Hur reste svenskarna egentligen 2018 – och vilka är de hetaste restrenderna inför 2019? Veckans resenyheter ger kanske lite svar på dessa frågor. Dessutom handlar det idag om billigaste 5-stjärniga hotellen, kändisar vi svenskar vill resa med – och om rymdturism!

Google Gboard får teman med gradienter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Dec 18 kl. 10:42

Googles virtuella tangentbord Gboard har fått betydligt fler teman, vilka består av färggradienter. Bakgrunden för tangentbordet skiftar med andra ord från en nyans till en annan. Det finns 25 ljusa och 29 mörka färggradienter att välja mellan.

Här är Googles ”Year in Search”-video för 2018

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Dec 18 kl. 11:41

I slutet av varje år summerar Google året som gått i en video kallad ”Year in Search”. Klippet tar upp några av årets händelser och illustrerar vad användare sökte efter. Google visar även statistik över de populäraste sökningarna i olika kategorier och regioner.

Spotify summerar användares musikår 2018

Swedroid.se - Allt om Google Android - 07 Dec 18 kl. 10:26

En fördel med Spotify för de som gillar att gotta sig i statistik och information om sitt lyssnande, är att tjänsten summerar användares musikuppspelning i slutet av varje år. Vilken artist lyssnade du på mest? Vilken var den äldsta låten du lyssnade på, och så vidare?

Hon lovade att inte köpa något nytt under 2018 – så har det gått

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 17:38

Carys Egan-Wyer, till vardags doktorand och konsumtionsforskare vid Lunds universitet, lovade att inte köpa något nytt alls under 2018.Nu är det dags att sammanfatta konsumtionsexperimentet.– Det har varit riktigt roligt, säger hon..

"Ingen förtjänar bragdguldet mer än Hanna Öberg"

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 14:07

Vad är väl en bragd egentligen?.

Juryns förklaring: ”Vi tycker det var fegt”

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 14:10

Hanna Öberg snuvade Armand Duplantis på Bragdguldet 2018.Svenska Dagbladets jury medger att man för en kort stund övervägde att dela priset mellan de två.– Vi pratade lite om det men det tyckte vi ganska snabbt att det är fegt, säger sekreteraren Anders Lindblad till TT.

Hanna Öberg får Bragdguldet

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 13:03

Skidskytten Hanna Öberg får 2018 års Bragdguld. Det står klart efter att Svenska Dagbladets jury avslöjat pristagaren som kommer att få ta emot Bragdguldet på Idrottsgalan 21 januari. Den 22-åriga skidskytten gick från okänd till känd på några timmar fö.

Öberg får bragdguldet

Nyhetspressen - 04 Dec 18 kl. 13:05

Årets vinnare av Bragdguldet har utsetts. Klart står nu att Hanna Öberg tilldelas priset. Bland de nominerade fanns namn som Armand Duplantis och herrlandslaget i fotboll, men nu står det alltså klart att priset går till skidskytten Öberg för sina insatser i OS.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Här tar Britta, 90, och Sonja, 78, en tur i snön

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Britta Johansson, 90, och Sonja Persson, 78, tar sig fram genom vinterlandskapet på hjul.Äldreboendet Norrgården låter nämligen inte snö och mörker stoppa en tur på elcykel. – Vi bara sitter här och njuter, säger Britta.

Tolv nya svenska OS-hopp får stöd

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Tolv ytterligare idrottare får stöd från Sveriges olympiska kommittés, SOK, stödprogram Topp och talang över sommar-OS i Tokyo 2020 och Paris 2024..

En julhälsning från kronprinsessfamiljen

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Nu är det dags för kronprinsessfamiljens årliga julhälsning..

Ödesbeskedet kan lätta bostadskrisen

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Migrationsverket i Kiruna föreslås lägga ner..

Rösta gult och släpp fram Kristersson

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Ska S eller M dominera svensk politik för lång tid framöver. Det är det valet mittenpartierna står inför. Vare sig mer eller mindre..

Folktandvården höjer taxorna kraftig 2019

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Skåne Det blir dyrare att undersöka och laga sina tänder hos Folktandvården 2019. Flera taxor höjs med mellan 20 och 56 procent.Det är priserna för de vanligaste åtgärderna som höjs.

Närpes bröd lägger ner verksamheten – men produkterna lever vidare

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Närpes bröds produkter kommer även i fortsättningen att hittas i butikshyllan, men under annat namn. Företaget kom på onsdag överens om att Pirjon Pakari köper alla maskiner och recept av Närpesbageriet..

Dannemoraskytt i OS-satsning

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Victoria Larsson kommer att få stöd av Svenska Olympiska Kommittén (SOK) för att på sikt kvalificera sig till OS..

Här kan du som pensionär spara pengar

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Det finns flera rabattklubbar, såväl gratis som med en lägre kostnad, där seniorer kan få tillgång till rabatter. Något som kan vara bra att nyttja inför julhandel och inte minst under fattigmånaden januari. – Det är absolut en intressant grej som man ska använda.

Fuskare på högskoleprovet mister resultat

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Tolv personer som fuskat på högskoleprovet mister sina provresultat, meddelar Universitets- och högskolerådet (UHR). Åtgärden är en följd av Ekobrottsmyndighetens omfattande utredning..

JUST NU: Sex döms i största tiggerihärvan

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Familjeligan lurade fattiga bulgarer att resa till Sverige för att tigga.Men det som mötte dem var organiserad människohandel och ett cyniskt utnyttjande.På onsdagen dömdes sex personer för bland annat människohandel och en person för medhjälp till människohandel.

15.000 p-böter dödar Karlskrona

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Över 15.000 parkeringsböter och cirka 7 miljoner kronor i p-böter. Det blev rekordhöga straffet 2018 för de medborgare som vill leva, bo, arbeta, handla, äta och turista i soliga världsarvsstaden Karlskrona..

Arbetsförmedlingen slutar med extratjänster

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Arbetsförmedlingen kommer redan från årsskiftet sluta anvisa nya så kallade extratjänster – en insats riktad mot personer som står långt utanför arbetsmarknaden. Presschef Patrik Svensson bekräftar för SVT att ledningen fattat detta kontroversiella beslut idag. Man slutar också med moderna beredskapsjobb..

Känsla för leran och form gav stipendium

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

För ett år sedan lyckades Hanna Alvinsson få en eftertraktad plats på en keramikkurs och lärde sig arbeta med lera. Nu har hon utsetts till 2018 års Eva Müntzing-stipendiat..