Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Chrome OS börjar varna när USB-C-kablar inte fungerar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Chrome OS börjar varna när USB-C-kablar inte fungerar

Feber.se - 30 May 22 kl. 12:00

Alla prylar borde göra detta Google håller just nu på att rulla ut version 102 av Chrome OS och den mest intressanta nyheten är definitivt att enheter med operativsystemet nu säger till användaren om allt inte riktigt är som det ska med USB-kabeln de använder. Ett av de största problemen med USB-C har alltid varit hur svårt det är att veta vilken kabel som klarar av vad, vilket har gjort många användare frustrerade när de till exempel försökt koppla in sin dator till en skärm med USB-C. Olika varningar i Chrome OS inkluderar "kabeln kanske inte stöder skärmar, din USB-C-kabel kanske inte ansluts till bildskärmar korrekt, kabeln kan påverka prestandan, din USB-C-kabel stöder inte USB 4, din USB-C-kabel stöder inte Thunderbolt, din enhet stöder en högre datahastighet än din kabel". Chrome OS nya varningar kommer först att vara tillgängliga på 11:e och 12:e generationens Intel Core-enheter med USB 4- eller Thunderbolt-stöd. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Anker släpper dockningsstationen 563

Feber.se - 20 May 22 kl. 18:30

Och vi tyckte Sony var dåliga på namn Anker släpper nu dockningsstationen med det flådiga namnet 563, som Anker marknadsför som "10-i-1". Dockan inkluderar två HDMI-portar, en DisplayPort, en USB-C med PD upp till 100 W, två vanliga USB, en lite kraftfullare USB och sist en till USB-C med PD upp till 30 W. 563 ska vara "gjord för M1-Macs", vilket innebär att Anker har sett till att dockningsstationen möjliggör det för användare med de första M1-Mac-datorerna att driva tre externa skärmar.

Flera Apple-prylar ska få USB-C

Feber.se - 16 May 22 kl. 11:00

Bland annat AirPods och MagSafe-batteriet Under förra veckan fick vi höra från flera källor att Apple var på gång att ersätta Lighting med USB-C för iPhone nästa år. Och det verkar inte som att företagets slutar där, det sägs nu nämligen att tillbehör som AirPods, Magic Trackpad, Keyboard, Mouse och MagSafe-batteriet också ska få porten som numera är standard på mycket elektronik. Nu är alltså drömmen om att endast behöva släpa på en laddare nära för Apple-användare Apple introducerade Lightning 2012 med iPhone 5, vi är alltså just nu inne på Lightings tioårsjubileum.

Fler tecken på att Iphones kommer få USB-C

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 May 22 kl. 09:50

Enligt en rapport från Mark Gurman på Bloomberg testar Apple för närvarande Iphones som ersätter nuvarande Lightning-porten med USB-C. Rapporten baseras på anonyma källor med insyn i saken. Apple påstås samtidigt skapa en adapter som gör att Lightning-baserade tillbehör kan användas med den nya USB-C-porten.

iPhone kan få USB-C nästa år

Feber.se - 11 May 22 kl. 17:30

Apple ryktas fimpa Lightning på iPhone. Igen. Ryktena om att iPhone kommer att få stöd för laddning och dataöverföring via USB-C istället för Apples egna Lightning-kontakt.

Analytiker hävdar att Iphones får USB-C nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 May 22 kl. 15:13

Idén är att vi ska kunna använda samma laddare och samma kabel för att ladda nästan varenda manick. Detta vore inte bara väldigt praktiskt utan skulle på sikt minska mängden kablar och laddare i omlopp och därmed även minska mängden e-avfall. Apple har hittills utgjort ett hinder för den visionen då företaget fortsatt använda den förlegade Lightning-porten i Iphones, trots att USB-C finns i Ipads.

Moddade AirPods får stöd för USB-C

Feber.se - 11 May 22 kl. 12:45

Från mannen som fixade USB-C till iPhone Här kan ni kolla in ett par AirPods vars laddningfodral försetts med batteriladdning via USB-C istället för den traditionella laddningen via Apples Lightning-kontakt. Laddningsfordralet har moddats av Ken Pillonel, samma kille som förra året fixade USB-C-laddning till sin iPhone. Att han även ville förse sina AirPods med USB-C-stöd förklarar han med att han vill kunna ladda alla sina grejer med samma kabel, något som han visar exempel på i videoklippet ovan.

Nu kan Google Assistant hjälpa att byta dåliga lösenord

Feber.se - 05 May 22 kl. 15:30

Smidigt En funktion som Google visade upp på Google I/O för ett år sedan var att Google Assistant kunde hjälpa användare att byta lösenord på olika webbplatser om den upptäckte att lösenordet läckt ut någonstans. Nu ett år senare börjar funktionen äntligen rulla ut till användare. I tweeten nedan ser vi hur det kan se ut på Chrome för Android.

Nu är den första 240W USB-C-kabeln här

Feber.se - 03 May 22 kl. 08:30

Finns bara ingen enhet eller laddare som klarar det än För nästan ett år sedan fick vi veta att nästa generations USB-C-kablar skulle kunna ladda enheter med 240W, hela 140W mer än tidigare. Nu kommer de allra första kablarna med den förmågan. Kablarna kommer från den den holländska tillverkaren Club3D, som dock inte säljer kablar på sin hemsida.

Valve uppdaterar sin Steam Deck-docka

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 18:00

Men har fortfarande inte gett den något pris Valve har precis passat på att uppdatera sina specifikationer för den officiella docka till den bärbara spelkonsolen Steam Deck. Tidigare ska dockan ha haft en USB-A 3.1-port, två USB-A 2.

Google gör det lättare att hitta bra insticksprogram för Chrome

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Apr 22 kl. 10:59

Google har börjat ge bra och pålitliga insticksprogram för Chrome särskilda ikoner i butiken. Tanken är att det ska bli lättare att veta vilka insticksprogram som är värda att installera. Första märket kallas ”featured” och ges till insticksprogram som har en hög standard och hög kvalitet och erbjuder en god användarupplevelse.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.