Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten

Kostdoktorn - 14 Feb 20 kl. 11:35

Finns det något bättre sätt att fira alla hjärtans dag än med en hjärtformad cheesecake? Inlägget Cheesecake med jordnötssmör och chokladbotten dök först upp på Diet Doctor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Sockerfria jordnötskakor

Kostdoktorn - 04 Sep 20 kl. 13:00

Sugen på något riktigt gott och snabbfixat till kaffet? Baka våra LCHF-kakor med jordnötssmörInlägget Sockerfria jordnötskakor dök först upp på Diet Doctor.

LCHF-cheesecake med pekanbotten

Kostdoktorn - 31 Jul 20 kl. 13:27

Denna cheesecake med en pajbotten gjord av pekannötter är en riktig läckerhet! Den är givetvis både socker- och glutenfri och passar utmärkt till alla sorters firanden.Inlägget LCHF-cheesecake med pekanbotten dök först upp på Diet Doctor.

Asiatisk kyckling med jordnötscoleslaw

Kostdoktorn - 16 Apr 20 kl. 13:00

Den här färgsprakande maträtten tar dig på en exotisk smakresa utan att behöva lämna hemmet!Inlägget Asiatisk kyckling med jordnötscoleslaw dök först upp på Diet Doctor.

Jordens undergång.

Magdalena Graaf Blogg - 23 Mar 20 kl. 20:56

Vad är din sista måltid? En fet rostmacka med överdrivet mycket smör(det ska smör vattnas i gommen) .

Skivad Majonnäs börjar säljas i Japan

Feber.se - 24 Feb 20 kl. 09:45

När du inte orkar trycka fram det är tuben Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker och nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonnäs. Den färdigskivade majonnäs kan man kan slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonäs från en tub. Den skivade majonnäsen säljs med smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo.

Skivad majonäs börjar säljas i Japan

Feber.se - 24 Feb 20 kl. 09:45

När du inte orkar trycka fram det är tuben Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker och nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonäs. Den färdigskivade majonäsen kan man kan slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonäs från en tub. Den skivade majonäsen säljs med smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo.

Therese Lindgren släpper nya produkter

Gossips.se - 25 Jan 20 kl. 05:46

Nu har Therese Lindgren gjort ännu en video där hon delar med sig av saker vi kanske inte visste om henne. Hon berättar bland annat att det kommer komma 3 nya produkter i hennes företag Indy Beauty.   1.

Sockerfria chokladpraliner med jordnötssmör

Kostdoktorn - 23 Dec 19 kl. 15:17

Här är vår version av den amerikanska klassikern peanut butter cups. Dessa är utan socker och gluten så du kan njuta ordentligt av en bit till kaffet. Passar även utmärkt som en lyxig avslutning på festmåltiden.

Dumplings med kyckling och jordnötsdipp

Kostdoktorn - 29 Aug 19 kl. 08:00

Dessa fantastiska kycklingdumplings är fyllda med asiatiska smaker. Perfekta även som förrätt eller tilltugg utan onödiga kolhydrater. Njut av dem tillsammans med en otroligt god jordnötsdipp.

Orange-Chocolate Cheesecake 

Passion 4 baking - 11 Apr 19 kl. 18:16

Hi everyone; I hope you all are looking forward to the weekend. I´m sharing a new recipe on my blog today, that is perfect for Easter. It has a fudgy chocolate layer, a delicious orange cheesecake layer made with freshly pressed orange juice, it has a creamy chocolate layer that is made in minuttes and [...


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kom igång med LCHF – kickstarta hösten!

Kostdoktorn - Igår: 16:59

Över en miljon har anmält sig till vår populära LCHF-utmaning. Är du också sugen på att ta tag i kost och hälsa nu när hösten dragit igång på allvar? Då är det din tur nu!

Rött kött förbättrar markörer för glukos och insulin utan negativa effekter på inflammation

Kostdoktorn - Igår: 11:24

En ny utvärdering av randomiserade studier visar att konsumtion av rött kött i genomsnitt förbättrar blodsockret samt markörer för insulinkänslighet, utan någon signifikant effekt på inflammation. För de som redan äter LCHF utan att begränsa mängden rött kött, är detta förmodligen inget överraskande. Det som däremot gör denna studie anmärkningsvärd är att författarna i sin introduktion säger ”vi trodde att ett högre intag av rött kött skulle ha en negativ påverkan på glykemisk kontroll och inflammation…” Jag hyllar författarna för tydliggörandet av sin hypotes och för att de sedan erkänner att resultaten visade att deras antaganden var felaktiga.

Glutenfria bananpannkakor med blåbär och smör

Kostdoktorn - Igår: 09:25

Banan och LCHF är vanligtvis inte bästa vänner men omogen banan innehåller mycket färre kolhydrater än en mogen banan.Inlägget Glutenfria bananpannkakor med blåbär och smör dök först upp på Diet Doctor.

Grönkålschips

Kostdoktorn - i förrgår: 12:44

Överraskande goda och supernyttiga chips på grönkål. Passar utmärkt som snacks till drinken eller sidorätt till måltiden.Inlägget Grönkålschips dök först upp på Diet Doctor.

Frukost som en kung?

Kostdoktorn - 16 Sep 20 kl. 16:11

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans hetaste diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Ny studie: LCHF gynnar viktnedgång och resulterar i färre diabetesmediciner

Kostdoktorn - 16 Sep 20 kl. 07:04

Även om det kanske inte finns ett enda kostupplägg som fungerar bäst för alla, är det intressant att undersöka de mönster som framträder när vanliga människor testar olika typer av kost. Dessa observationer av verkligheten ger allt fler bevis som bekräftar de hälsovinster LCHF ger när det gäller viktnedgång och behandling av diabetes. I en ny studie som publicerats i The International Journal of Endocrinology and Metabolic Disorders har forskare i Nederländerna granskat datan från 227 överviktiga patienter med typ 2-diabetes som under 12 månader valt att följa ett av dessa tre kostupplägg: ”6 x 6” — ett kommersiellt kostupplägg som i en första fas minskar kolhydratintaget till 36 gram och därefter, i fas två, höjer kolhydratintaget till mindre än 75 gram.

Sesamlax med currykål och limemajonnäs

Kostdoktorn - 15 Sep 20 kl. 13:02

Varför krångla till det? Smörstekt lax, limemajonnäs och wokad currykål – så är middagen klar!Inlägget Sesamlax med currykål och limemajonnäs dök först upp på Diet Doctor.

My Westerdahl: Följ min tvillinggraviditet, del 2

Kostdoktorn - 14 Sep 20 kl. 13:54

En artikelserie för dig som kämpat i åratal för att bli gravid, till dig som inte kan kontrollera sockerintaget, till dig som lider av kroppshat. Som PCOSare är det mer regel än undantag att mensen försvinner då och då – och jag hade inte haft mens sedan april. När jag började med LCHF 2010 hade jag bara menstruerat två gånger i mitt liv.

Gyrossallad med kyckling och vitlöksdressing

Kostdoktorn - 14 Sep 20 kl. 10:36

Den här färgstarka medelhavssalladen med saftig grillad kyckling, krispiga grönsaker och syrlig vitlöksdressing får oss att drömma om Grekland.Inlägget Gyrossallad med kyckling och vitlöksdressing dök först upp på Diet Doctor.

Insikter: Hur vinner vi kampen mot sockret?

Kostdoktorn - 13 Sep 20 kl. 08:53

Lägg till som favorit I den här videoserien utforskar Diet Doctor heta och omdebatterade ämnen inom nutrition och hälsa. Vårt perspektiv utmanar konventionella tankar kring kost och kronisk sjukdom. För att hjälpa dig att skilja på fakta och fiktion analyserar vi de mest relevanta studierna och samlar insikter från experter inom varje område.

Allt du behöver veta om insulinresistens

Kostdoktorn - 12 Sep 20 kl. 08:23

Lär dig allt om insulinresistens, ett mycket vanligt tillstånd som hänger samman med bl a fetma, typ 2-diabetes och PCOS.Inlägget Allt du behöver veta om insulinresistens dök först upp på Diet Doctor.