Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Breven från Maresi

Bokbloggar - 10 Oct 18 kl. 07:40

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

En brevväxling på Förintelsens minnesdag

Nyhetspressen - 27 Jan 19 kl. 06:30

Två judar, Mose Apelblat och Salomon Schulman, ­börjar skriva till varandra för att försöka förstå hur ­deras familjers öden påverkat deras uppväxt i Sverige. DN Kultur kan i dag, på Förintelsens minnesdag, publicera de första breven..

Brev från Stefan Löfven till Brasiliens ex-president: ”Käre kamrat”

Nyhetspressen - 08 Jun 18 kl. 20:03

I en husrannsakan mot SAAB:s förre agent i Brasilien hittade polisen flera brev från Stefan Löfven till ex-presidenten Lula da Silva. Breven ska ha skrivits för att övertala Brasilien att agera för SAAB och de svenska stridsflygplanen i Brasiliens upphandling..

Krokas av Elin Olofsson

Bokbloggar - 19 Nov 17 kl. 11:49

”  Till efterkrigstidens Krokom, strax utanför Östersund, kommer den unga tyska kvinnan Uli Hartmann med tåget. Hon har på sig en kappa som hon stulit av sin gamla arbetsgivare i Malmö, och en hel packe brev. Alla breven kommer från en Elsa Pettersson som ska finnas någonstans i Krokom, och alla breven är adresserade till Ulis älskade Hansi, som rapporterats död som desertör i Norge under kriget.

Fick falska brev från Migrationsverket

Nyhetspressen - 03 Feb 17 kl. 17:11

Grannar till ett planerat asylboende i Växjö har fått falska brev med Migrationsverket som avsändare. I breven uppmanas de boende att starta en grannsamverkan för att bevara lugnet i området när de asylboende flyttar in. - Det här är en provokation.

Misstänkt för pulverhot släpptes

Nyhetspressen - 28 Dec 16 kl. 16:33

En 60-årig kvinna som suttit häktad sedan hotfulla brev med pulver skickats till myndigheter i Västergötland är nu släppt, eftersom misstankarna mot henne försvagats. Breven anlände till bland annat Borås tingsrätt och Svenljunga kommunhus en dag i november och ledde till omfattande avspärrningar.(TT).

Akut möte i stadshuset efter de hotfulla breven

Nyhetspressen - 28 Nov 16 kl. 12:29

Halv ett på måndagen startar ett möte i stadshuset med anledning av hoten mot tingsrätten i Borås och mot kommunhuset i Svenljunga. – Vi har inte fått något hot mot Borås stad, säger säkerhetschefen Bo Hansson.

Över 400 har skickat protestbrev till statsminister Sipilä

Nyhetspressen - 05 Sep 16 kl. 20:41

Merparten av breven till statsministern är på svenska. De flesta är också traditionella brev. Det var i början av augusti de västnyländska författarna Merete Mazzarella och Monika Fagerholm beslutade starta en protest mot Finlands asylpolitik genom att skicka brev till statsministern Juha Sipilä.

Barnen skickade brev till Löfven – fick svar

Nyhetspressen - 29 Dec 15 kl. 16:35

Människor på flykt undan krig och lika löner för män och kvinnor. Det är frågor som engagerar många, även Sveriges yngsta medborgare. Vita, åtta år, och Emilia, nio år, fick svar på breven de skrev till statsminister Stefan Löfven..

Stina Nilsson nobbar Idrottsgalan i januari

Nyhetspressen - 28 Dec 15 kl. 18:31

Hon har skapat hysteri i vinter och breven väller in från fansen. Men Stina Nilsson tar allting med ro. - Jag känner mig inte som någon superstjärna, säger 22-åringen.


Fler inlägg från Bokbloggar

Essätävling

Bokbloggar - 3 timmar sedan

Den dolda rosen

Bokbloggar - 5 timmar sedan