Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 "Blå villan" av Eva Frantz - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

"Blå villan" av Eva Frantz

Bokbloggar - 14 Sep 21 kl. 16:58

”Blå villan av Eva Frantz. Förlag: Schildts Söderströms. Antal sidor: 250. Utgivningsår: 2017. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Hur grön är blå vätgas?

Feber.se - 15 Sep 21 kl. 19:30

Snurrigt Vätgas som produceras genom reformering av biogas eller genom att spjälka vatten genom elektrolys av förnybar el från vind och sol kallas för grön vätgas. Vätgas framställd från naturgas med påkopplad CCS-teknik kallas istället för blå vätgas. I det här klippet pratar Transport Evolved om hur grön den sistnämnda är.

En smakebit på søndag: Blå villan

Bokbloggar - 12 Sep 21 kl. 15:58

”Genom den norska bokbloggen Betraktninger kan vi ta del av och även själva bjuda på smakbitar ur böckerna vi läser (dock inte något som avslöjar för mycket av handlingen). Med detta utbyte kan vi ge och få bra boktips. Läser Blå villan av Eva Frantz.

Himlen är blå och glädjen står högt….

Bokbloggar - 06 Sep 21 kl. 11:27

”Himlen är blå och glädjen känns kroppen. Välkommen, du nya dag. Jag springer sakta fram genom landskapet, tassar i mina skönaste barfotaskor.

Grattis alla Kristallen – vinnare 2021

Kulturbloggen - 28 Aug 21 kl. 11:32

Tunna blå linjen vinner Årets program. Foto: Stina Stjernkvist/SVT På fredagskvällen den 27 augusti 2021 delades 21 Kristaller ut under direktsändningen från Cirkus i Stockholm. Sissela Kyle och Parisa Amiri var programledare för denna, den 17:e galan.

Deckare med det mesta av livet

Bokbloggar - 24 Aug 21 kl. 10:50

”Eva Frantz För han var redan död (Sekwa, återutgivning 2021) Eva Frantz har tidigare skrivit två trivseldeckare, så kallas genren i hemlandet Finland, om och med ”äldre kriminalkonstapel” Anna Glad. Lite väl trivsamt och glatt, enligt mig. Men nu suddar Frantz ut trivselprefixet.

Dansmeditation – Eva-Lotta Sandberg & Per Winjestam

Bokbloggar - 14 Aug 21 kl. 08:50

”Första meningen: Dansmeditation är en modern form av rörelsemeditation som förenar frigörande dans med stillasittande tyst meditation – en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen. – Baksidestext: Dansmeditation Läs mer ”Dansmeditation – Eva,Lotta Sandberg Per Winjestam” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Eva Holmquist: Kimya

Bokbloggar - 04 Aug 21 kl. 18:46

”Titel: Kimya Författare: Eva Holmquist Sidantal: 353 Förlag: Ordspira Förlag Ett recensionsex från författaren, tackar så mycket. Baksidestext: I Fyrstasden straffas magi med döden. Unga Gina lever redan farligt.

Dina färger var blå

Bokbloggar - 01 Aug 21 kl. 08:36

”Dina färger var blå av Marcus Jarl handlar om Lina som arbetar som sjuksköterska på en neonatalavdelning. Varje dag möter hon barn som fötts för tidigt och deras föräldrar. Ibland dör barnen och sorgen är ständigt närvarande.

Eva Frantz ”Nattens drottning”

Bokbloggar - 22 Jul 21 kl. 00:00

”Det är 1915 och tolvårige Viktor har flyttat från Paris till Helsingfors med sin mor Margareta, som är operasångerska utan sånguppdrag. Nu bor de i hennes föräldrahem och stämningen är mer än tryckt. Mormodern behandlar både sin dotter och sin sonson illa och dessvärre är inte heller skolan någon direkt tillflykt; där finns plågoanden Algot och hans gäng som snarare får understöd än åthutningar av lärarna.

Tills mina fingrar blev blå

Bokbloggar - 18 Jul 21 kl. 08:06

”Ti lls mina fingrar blev blå av Ida Berner är en viktig bok om ett svårt ämne som lämnar mig nästan mållös. Boken är skriven ur författarens dotters perspektiv, med inflikade kortare kapitel med mammans perspektiv. Vi får följa berättarrösten från de sista dagarna i fyran, när hennes bästis berättar att hon ska flytta och den ensamhetskänsla som följer, genom den sista friska sommaren, den innan ätstörningen började på riktigt, och sen genom det helvete som både berättarrösten, mamman och hela familjen fick genomlida efter att “gubben med den fula hatten” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.


Fler inlägg från Bokbloggar

En smakbit ur An Extraordinary Union

Bokbloggar - 1 timme sedan

”Det är dags för mig att börja på en ny bok, och enligt en snilleblixt jag fick i tisdags är det An Extraordinary Union av Alyssa Cole som blir nästa bok. (Snilleblixten var att jag om jag hinner läsa ut den tills tisdag kan använda den i veckans tisdagstrio..) Så här börjar boken: April 1861 Baltimore, Maryland It will be an easy assignment, a simple passing of information.

The Princess Saves Herself in This One

Bokbloggar - 2 timmar sedan

”Ah, life, the thing that happens to us while we re off somewhere else blowing on dandelions wishing ourselves into the pages of our favorite fairy tales. A poetry collection divided into four different parts: the princess, the damsel, the queen, you. the princess, the damsel, the queen piece together the life of the author in three stages, while you serves as a note to the reader all of humankind.

Att läsa i oktober

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Goodreads Choice Awards utmanings,böcker: Amerikansk Jord, Jeanine Cummins Svensk Klassikerutmaningsbok: Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström Bokcirkelbok: Frankenstein, Mary Shelley Fysiska böcker: Fåglarna och andra Noveller, Daphne Du Maurier (påbörjad i September) De utvalda , Det främmande landet, Kristin Cashore Mistborn , Sista Riket, Brandon Sanderson (omläsning) Ljudböcker: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Mattias Boström Sofia Rutbäck Höstgärning: Stand by me, Stephen King The Kind worth killing, Peter Swanson Amerikansk jord, Jeanine Cummins … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

K2 – på liv och död av Fredrik Sträng

Bokbloggar - 3 timmar sedan

”Fredrik Strängs bok (nå spökskrivna bok) har varit uppe på förslag och för omröstning i ena bokcirkeln ett antal gånger genom åren, men inte blivit vald. Nu blev den det förra månaden! Det är verkligen inte en bok jag någonsin hade plockat upp på eget bevåg, och det är ju sådant som är så väldigt kul med bokcirklar.

Smakebit på søndag: När alla klockor stannat

Bokbloggar - 5 timmar sedan

”En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som ”drivs” av den norska bokbloggen Betraktninger . Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Lyssnat på: The Ritual av Adam Neville

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”The Ritual av Adam Nevill (2011) ???+ Fyra barndomsvänner reser till polcirkeln för att fotvandra och återuppta gammal vänskap. Det gnisslar mellan dem och saken blir inte bättre när de tar en genväg och snubblar över en uråldrig bosättning där det förekommit ritualer för att hylla något väsen som finns i skogen och det är inte den enda fara som hotar vännernas liv.

Sent i september av Jujja Wieslander – smakbit

Bokbloggar - 10 timmar sedan

”” Det var mamma som introducerade det vilda. Alldeles intill stugan låg skogen och där visade mig mamma den , backsippan. Vi föll på knä inför den ludna blå blomman, vars klocka hänger med nedböjt huvud.

165. Maria Cinthio och Anders Ödman (red): Vägar mot Lund

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Ett och ett halvt kilo bok, bunden i gediget klotryggsband, det känns närmast otidsenligt, men den är faktiskt från 2018. Det handlar om byggandet av Lunds domkyrka, men från det centrala temat finns det många trådar åt olika håll. Ett kapitel av Maria Cinthio behandlar vad som hände i Lund innan dess, det vill säga hur staden kom till och fick kyrkor lite längre söderut än domkyrkan.

En smakebit på søndag – Perfect Day

Bokbloggar - 11 timmar sedan

”Idag är det söndag. Utan att komma med några spoilers delar man på söndagen med sig av ett stycke från den bok man just håller på med att läsa. Spindeln i nätet är bloggen Betraktninger .

Review: En av oss: en fortelling om Norge

Bokbloggar - 13 timmar sedan

”En av oss: en fortelling om Norge by Åsne Seierstad My rating: 4 of 5 stars Åsne Seierstad har än en gång skrivit en riktigt bra bok. Den är hemsk, fruktansvärd och jag fylls med panikkänslor när hon beskriver skjutningarna på Utöya ut barnen och ungdomarnas perspektiv. Jag lider med föräldrarna till de barn som inte överlevde, hur tar man sig vidare efter att ha förlorat ett barn?

Solens dotter av Anna Granberg

Bokbloggar - 14 timmar sedan

”Den här boken hade alla talat så bra om och sen när jag såg författarinnan i en lajv på Inatagram så började jag med den direkt ! Och jag älskar den! Framför allt svärorden!

100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Första meningen: När folk säger terminal , tänker jag på en flygplats. – Baksidestext:  Livet är kort. Ingen vet det bättre än 17,åriga Lenni som bor på en Läs mer ”100 år med Lenni och Margot – Marianne Cronin” … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Giovannis rum – James Baldwin

Bokbloggar - 15 timmar sedan

”Titel: Giovannis rum Författare: James Baldwin ISBN: 9789185191703 Sidantal: 216 Förlag: Ruin Språk: Svenska Format: Inbunden Utgiven: 2011 (original 1956) Handling: David, en ung amerikan, driver runt i Paris. Han har friat till sin flickvän som rest iväg till Spanien för att tänka över sitt svar. Under en utekväll möter han den vackra och intensiva bartendern Giovanni.

Goodnight nobody av Jennifer Weiner

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”Härligt nog finns massor av Jennifer Weiners böcker på Storytel numera både e,böcker och ljudböcker så jag tänkte beta av dem i lite lagom tempo framöver. Jag gillar allt jag läst av henne och nu var det dags för något i en lite annorlunda genre ,nämligen mord i förortsidyllen! Tankarna dras förstås till Wisteria Lane och Desperate Housewives och det är inte alls fel.

All´s well av Mona Awad

Bokbloggar - 16 timmar sedan

”From the critically acclaimed author of Bunny , a darkly funny novel about a theater professor suffering chronic pain, who in the process of staging a troubled production of Shakespeare’s most maligned play, suddenly and miraculously recovers. Miranda Fitch’s life is a waking nightmare. The accident that ended her burgeoning acting career left her with excruciating, chronic back pain, a failed marriage, and a deepening dependence on painkillers.