Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Bitcoin rasar i värde - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Bitcoin rasar i värde

Feber.se - 22 Jan 22 kl. 12:00

Handlas nu för under 35.000 dollar Världens börser har fallit den senaste veckan och kryptovalutorna verkar ha hakat på den nedgången. En bitcoin har bara sedan igår tappat runt 10 procent i värde och handlas nu för lite under 35.000 dollar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Bitcoin fortsätter att falla

Feber.se - 10 May 22 kl. 11:15

Var nere under 30.000 dollar ett kort tag Värdet på bitcoin har följt världens börser neråt och handlas nu för under hälften av vad den handlades för vid toppnoteringen i november förra året. Under oktober - november förra året handlades bitcoin för över 60.

Bitcoin-mixern Blender.io straffas av USA

Feber.se - 09 May 22 kl. 15:30

Anses ha tvättat kryptovalutor åt Nordkorea Det amerikanska Finansdepartementet har för första gången vidtagit åtgärder mot en så kallad kryptovaluta-mixer, tjänster som gör kryptovalutor lite svårare att spåra. Det är tjänsten Blender.io som nu drabbas av sanktioner i USA efter att finansdepartementet ansett att tjänsten tvättat kryptovaluta som Nordkorea stulit från legitima användare.

Bitcoin blir officiell valuta i Centralafrikanska Republiken

Feber.se - 28 Apr 22 kl. 10:00

Gör som El Salvador Centralafrikanska Republiken (CAR) blev igår det andra landet i världen som gör bitcoin till en officiell valuta i landet. Det innebär att bitcoin kommer att gå att använda parallellt med CAR:s tidigare officiella valuta CFA-franc. Obed Namsio, som är stabschef för CAR:s president Faustin Archange Touadera, sa i ett uttalande om att bitcoin nu blir officiell valuta i CAR: "CAR is the first country in Africa to adopt bitcoin as legal tender.

Teslas aktie rasar tvåsiffrigt

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 17:00

Folk är oroade över Musks Twitter-uppköp En dag efter att Twitter accepterat Tesla-chefen Elon Musks bud på plattformen sjönk Teslas aktie med 12,2 procent, vilket raderade 125 miljarder dollar av företagets värde. Anledningen är att många är oroliga över hur Musk ska navigera ägandet av plattformen och samtidigt driva Tesla. Musk ska också finansiera ungefär halva köpet med sitt eget kapital.

Nu har det genererats 19 miljoner bitcoin

Feber.se - 04 Apr 22 kl. 10:00

Två miljoner kvar till maxtaket I helgen myntades, eller genererades kanske är bättre ord, den 19:e miljonte bitcoinen. Det innebär att det teoretiskt sett är bitcoin värderade till närmare 900 miljarder dollar i omlopp. Huruvida alla bitcoins som genererats till dags dato faktiskt är i omlopp är dock diskutabelt.

Bitcoin-bankomater inte tillåtna i Storbritannien

Feber.se - 15 Mar 22 kl. 14:15

Man är orolig att de används för att tvätta pengar Den brittiska myndigheten Financial Conduct Authority har nu gått ut med information om att bankomater där användare kan ta ut eller sätta in pengar från sina krypto-plånböcker är förbjudna i landet. Det har dykt upp några krypto-bankomater i Storbritannien de senaste åren men dessa har inte fått de tillstånd som krävs för att sättas upp. FCA skriver: "Crypto ATMs offering cryptoasset exchange services in the UK must be registered with us and comply with UK Money Laundering Regulations (MLR).

Gisslandrama i en Apple Store i Amsterdam

Feber.se - 23 Feb 22 kl. 17:30

Gisslantagaren ville ha miljoner i bitcoin Igår ska det ha utspelat sig ett gisslandrama i en av Apples flaggskeppsbutiker i Amsterdam när en man tog en kund i butiken gisslan. Den misstänkta gisslantagaren, som ska vara en 27-årig medborgare i staden, kontaktade myndigheter under brottet och begärde 200 miljoner euro i kryptovaluta samt en säker flykt från butiken. Så blev det dock inte, då 27-åringen sprang ut ur butiken med sin gisslan och kort därefter kördes på med en av polisens bepansrade BMW X5.

Netflix ska göra dokumentär om krypto-tjuvar

Feber.se - 14 Feb 22 kl. 13:00

Som stal bitcoin värt 4,5 miljarder dollar Bara dagar efter att paret Ilya Lichtenstein och Heather Morgan ("Razzlekhan") gripits för att ha stulit bitcoin till ett värde av 4,5 miljarder dollar verkar det nu som att Netflix ska göra en dokumentär om det hela. Dokumentären kommer att regisseras av Chris Smith, som tidigare gjort Tiger King och FYRE: The Greatest Party That Never Happened för Netflix. Det finns just nu inga fler detaljer om vilka skådespelare som kanske medverkar eller när release kommer att ske.

Ge oss rätten till värdigt liv

apg29 - 08 Feb 22 kl. 14:44

Sexologen Malena Ivarsson propagerar för dödshjälp i Aftonbladet. I underrubriken till hennes artikel står det: Ge oss rätten till värdigt slut. I stället för slut kunde det lika gärna stått död.

IMF avråder El Salvador från att använda bitcoin som valuta

Feber.se - 26 Jan 22 kl. 12:15

Kan bli svårt att få lån av IMF om man har en instabil valuta Den internationella valutafonden IMF ser fortsatt en hög risk i att bitcoin nu är en av El Salvadors officiella valutor. Detta var något IMF påpekade redan när det hela bara var ett förslag och nu återupprepar man detta i sin årliga rapport om El Salvadors ekonomi. I rapporten skriver IMF bland annat: "Since September 2021, the government has adopted Bitcoin as legal tender.


Fler inlägg från Feber.se

Hur Finland och Sverige skulle förändra NATO

Feber.se - 5 timmar sedan

Wall Street Journal reder ut det Nu har både Sverige och Finland ansökt till NATO och förr eller senare blir vi antagligen medlemmar där. Förutom att förändra det svenska och finska försvaret skulle det även innebära förändringar för NATO. I inslaget ovan snackar Wall Street Journal vad det skulle innebära för NATO den dagen Sverige och Finland väl blir upptagna som medlemmar i organisationen.

Teaser för Moonage Daydream

Feber.se - 6 timmar sedan

En David Bowie-dokumentär Ovan har vi den första trailern för David Bowie-dokumentären Moonage Daydream som har premiär i Cannes på måndagskvällen. Dokumentären, regisserad av Brett Morgen, innehåller material som aldrig tidigare delats och kommer att synas tillsammans med Bowies eget berättande. Det är det första filmprojektet som officiellt sanktionerats av Bowies dödsbo efter hans död 2016.

Lamborghini V12 Vision Gran Turismo i trä

Feber.se - 6 timmar sedan

En lite mer avancerad "lådbil" Där en annan kanske bara hade smackat på ett Lambo-märke på lådbilen man byggt av virke som hittats i ett dike gick ND Woodworking Art all in när hans son skulle få ett nytt åk. Det blev en kopia av sonens favorit Lamborghini V12 Vision Gran Turismo och även om ramen är i stål är resten i trä. Imponerande bygge!

Första generationens Google Nest Hub får applåda

Feber.se - 7 timmar sedan

Google släpper uppdatering av Fuchsia Google uppdaterar nu den första generationens Nest Hub med en applåda och möjligheten att komma åt Bluetooth-inställningar direkt på enheten. Uppdateringen ska just nu rullas ut för de som får förhandsversioner av Fuchsia OS, operativsystemet som Nest Hub använder. Den nya applådan inkluderar dessa appar: Assistant, Broadcast, Kalender, Kontakter, Duo, Spel, Netflix, Nyheter, Pandora, Podcast, Påminnelser, Shopping, Spotify, Stories, Timer, Väder, YT Music, YT TV och YouTube.

Xiaomi och Leica annonserar samarbete

Feber.se - 7 timmar sedan

Första telefonen kommer i juli Idag har världens tredje största smartphonetillverkare Xiaomi berättar att de ingår ett strategiskt samarbete för att utveckla mobilkameror med Leica Camera. Den första flaggskeppstelefonen som utvecklats i samarbete mellan de två företagen kommer att lanseras officiellt under juli månad. Xiaomi grundades så sent som 2010, Leica har varit igång bra mycket längre än så och har tillverkat kameror i över 100 år.

Tyskland börjar bötfälla rattsurfare med nya kameror

Feber.se - 8 timmar sedan

Ett land till börjar använda tekniken I slutet av 2019 skrev vi att polisen i den australiensiska delstaten New South Wales börjat använda kameror med artificiell intelligens som kunde upptäcka om förare använde mobiltelefonen när de körde. Nu ska samma teknik börja användas av polisen i Tyskland. De nya kamerorna kan se in i bilen genom vindrutan och upptäcka om den som kör fipplar med telefonen istället för att ägna sig åt bilkörningen.

En titt på gamla iPods med röntgenkamera

Feber.se - 8 timmar sedan

Med Tony Fadell Lumafield har en lite rolig tradition där de kör "scan of the month" varje månad, där vi får se inuti olika prylar med hjälp av en röntgenkamera. Denna månad var det iPoden de kikade på och i videon ovan har de även med sig Tony Fadell för att prata lite om hur Apple gick tillväga när de gjorde olika val med hårdvarudesignen för den klassiska musikspelaren. Här går det att kika på andra "scan fo the month", som exempelvis legofigurer, AirPods, Game Boy, matförpackningar och Polaroid-kameror.

Ares och HPS presenterar diskret elcykel

Feber.se - 9 timmar sedan

Vattenflaskan är batteriet Vi har tidigare skrivit om företaget Ares Modena och deras fräsiga bilar. Nu har de återigen slagit ihop sina påsar med cykeltillverkaren HPS och tagit fram en elcykel som de kallar för Aero. Men det ser inte ut som en elcykel utan som en vanlig snabb racer bara.

Trailer för Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Feber.se - 9 timmar sedan

Ny Mission Impossible-film kommer nästa år Här kommer en första trailer för nästa Mission Impossible-film, Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One, vilket kommer att bli den sjunde filmen i serien. Den sjunde Mission Impossible-filmen är även den första delen av två men exakt vad Ethan Hunt (Tom Cruise), Ilsa Faust (Rebecca Ferguson) och deras kollegor ska pyssla med den här gången är oklart. Av trailern att döma så verkar det handla om något storslaget och som vanligt lär det bli en hel del action.

Klarna säger upp 700 personer

Feber.se - 9 timmar sedan

10 procent av personalen uppges få gå Under ett stormöte på det svenska fintech-företaget Klarna meddelade företagets vd och grundare Sebastian Siemiatkowski att man skulle tvingas säga upp personal. DI skriver att det rör sig om cirka 10 procent av Klarnas personalstyrka som kommer att sägas upp, något som innebär att runt 700 personer på Klarna kommer att få lämna sina jobb. Under sitt förinspelade tal till Klarnas anställda sa Siemiatkowski bland annat: "Det gör mig ledsen att meddela att baserat på det här så kommer ett antal av våra kollegor, av våra vänner, över alla domäner att påverkas.

Arbetet med Stalker 2 ska ha återupptagits

Feber.se - 9 timmar sedan

Utvecklingen fick pausas när Ukraina invaderades Det verkar som om utvecklingen av Stalker 2 har dragit igång igen rapporterar flera källor. De ukraina-baserade utvecklarna GSC Game World meddelade i mars att man var tvungen att pausa utvecklingen av spelet efter det att Ryssland invaderat Ukraina. Sedan dess uppges en del av GSC Game Worlds utvecklare ha omlokaliserat till Prag i Tjeckien och där återupptagit utvecklingen.

Snart kanske vi kan skriva ut satellitantenner i rymden

Feber.se - 10 timmar sedan

Mitsubishi har utvecklat ny 3D-skrivarteknik Mitsubishi Electric Corporation har utvecklat teknik som man säger ska göra det möjligt att skriva ut grejer med 3D-skrivare i rymden, något som man föreslår skulle kunna användas för att skriva ut parabolantenner till satelliter. Processen Mitsubishi har utvecklat innefattar 3D-skrivarmaterial som stelnar med hjälp av ultraviolett strålning från solen. Mitsubishi skriver i ett pressmeddelande om metoden: "The novel technology makes use of a newly developed liquid resin that was custom formulated for stability in vacuum.

I oktober lanseras Polestar 3

Feber.se - 10 timmar sedan

Kommer tillverkas i USA och Kina Nu bekräftar Polestar att nästa modell som heter 3 kommer att lanseras i oktober i år. Det handlar om en SUV och enligt vdn Thomas Ingenlath kommer den att sticka ut från mängden. Den helt eldrivna bilen delar plattform med nästa Volvo XC90 och kommer erbjudas både med framhjulsdrift och fyrhjulsdrift.

AMD visar Ryzen Mendocino

Feber.se - 10 timmar sedan

Ska möjliggöra billigare laptops med bättre batteritid AMD vill göra billigare laptops lite bättre med sin nya "Mendocino", som ska innebära bättre prestanda och "10 timmars batteritid". De nya chippen ska kombinera fyra senaste generationens Zen 2 CPU-kärnor med den senaste RDNA 2-grafiken tillverkad med TSMC:s 6nm-process. Priserna för laptops med chippet säger AMD ska hamna på mellan 399 och 699 dollar.

Kina bygger obemannat drönarskepp

Feber.se - 11 timmar sedan

För forskning och försvar Kina har visat upp ett nytt fartyg som man säger ska vara världens första obemannade fartyg som ska fungera som en bas för andra obemannde farkoster. Det nya fartyget heter Zhu Hai Yun och är tänkt att fungera som ett slags hangarfartyg för drönare och andra obemannade farkoster. South China Morning Post skriver att det obemannade drönarskeppet och farkosterna ombord på fartyget fjärrstyrs från en kommandocentral.