Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Baguetteröra med salami och gurka

Kryddburken - 06 Jul 18 kl. 15:25

Nu måste jag bara ge er tips om denna galet goda röra jag gjorde tidigare. Är ni som jag en som bara älskar smörgåsar, frallor, baguetter och gärna handlar på bagerier nu på sommaren? Det doftar ju så gott när man går förbi så man måste bara köpa mig sig nybakat bröd hem. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Så här skärs din salami och ost

Feber.se - 03 Dec 17 kl. 12:30

Så funkar det! Det bästa som hänt sedan skivat bröd heter det ju, och vad som är bäst sedan skivat bröd är ju lite upp till var och en. För mig är skivad ost oerhört härligt i mitt ilandsliv och här får vi se hur ost, salami och annat skärs upp.

Internationella smaker lockar storpublik

Nyhetspressen - 25 Oct 16 kl. 16:40

Salami, franska ostar, tvålar och söt engelsk fudge. Den internationella matmarknaden har intagit Stortorget i Kalmar..

Det här serveras

UNDERBARACLARA - 06 Nov 14 kl. 19:41

Under Umeågalans dagsprogram serverades det vegetariskt. Till middagen får gästerna kött – men råvarorna är huvudsakligen lokala. Tilltugg: Rökt Norrländsk sik, färskost och gräslök från Hällnäs.

THURSDAY MORNING

KENZA - 01 Aug 13 kl. 08:54

Jag lyckades få en ordentlig & skön sömn inatt ändå. Sov så jäkla gott! Det är ju faktiskt inte tomt i sängen, jag har ju Mani.

Ingen vidkänner Halal-salami

Nyhetspressen - 20 Apr 13 kl. 00:20

Sloveniens veterinärmedicinska institut har nu analyserat halal-salamin, som i Sverige konstaterats innehålla en hög andel fläskkött, utan att finna något att invända emot.

Spagetti i krämig tomatsås med salami och champinjoner

Kryddburken - 28 Mar 13 kl. 11:25

Dagens pasta i en bubblande sås med färska kvisttomater, salami, vitlök och champinjoner det kan inte bli fel! Hur man än vrider och vänder på det så är pasta och tomat en oslagbar kombination speciellt med färska tomater som man fräser i en riktigt god olivolja, en gnutta vitlök, flingsalt och rejält med svarpeppar. Bara dofterna i köket tar dig till fjärrans Italien med rykande tomatsåser och nykokt pasta, detta är så gott, så enkelt så det är bara att köra så det ryker!


Fler inlägg från Kryddburken

Baconlindade raggmunkar i smörgåsgrillen

Kryddburken - 09 Oct 18 kl. 13:50

Något som dom flesta älskar är raggmunkar och fläsk. Något som jag _inte_ älskar är stekos. Bland de värsta jag vet faktiskt så, så långt det går undviker jag allt stekt som fräser, sprätter och ryker.

Brödpudding med äpple och kanel

Kryddburken - 08 Oct 18 kl. 12:00

Hallå! Ny vecka och nya recept. Just det här tycker jag behöver lyftas fram lite extra då det är så himla smidigt och inte ofta man tänker på hur lätt man kan trolla fram något så gott av gammalt bröd.

Strimlad biffgryta med bambuskott, purjolök och champinjoner

Kryddburken - 02 Oct 18 kl. 13:13

En helt vansinnigt god asiatiskt biffgryta är vad det här är. Bland det bästa som finns och min favorit på chinarestaurang, men den är väldigt enkel att göra själv och blir faktiskt snäppet godare. Köttet får ligga i en marinad av maizenamjöl och bikarbonat för att bli riktigt härligt mört.

Pasta och bacongratäng

Kryddburken - 25 Sep 18 kl. 12:30

Billiga middagar som sparar både tid och pengar är alltid tacksamt till vardags. Det här är inget avancerat på något sätt och samtidigt som man blir av med lite kylskåpsrester såsom här en halv röd paprika, en halv gul. En bit zucchini, några salladslök och bacon så blir det middag som räcker till många.

Budapesttårta och Joline 16år

Kryddburken - 20 Sep 18 kl. 16:40

Igår fyllde Joline 16år. Hipp, hipp, hurra!!😃 Jag minns när jag började blogga, då hade hon inte fyllt 2år ens.

Vad gör man av 1kg mamma Scans köttbullar?

Kryddburken - 13 Sep 18 kl. 20:35

Jag skulle kunna förvrida sanningen lite här och skriva att jag stått halva förmiddagen och rullat och stekt hemmagjorda köttbullar och stolt, fotograferat hela anrättningen som hemlagad och rustik. Men det har jag inte! Jag köper hem mamma Scans ibland även jag.

Potatis och purjolökssoppa, 3 ingredienser, billigt och gott!

Kryddburken - 06 Sep 18 kl. 18:50

Enkel budgetsmart men också fantastiskt god och mättande soppa på bara tre ingredienser. Potatis, purjolök och buljong. Det är allt.

Saftiga tekakor med havregryn

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 14:05

Jag fick för mig att fylla frysen lite med nåt gott bröd och vad är väl inte godare är helt rykande, nybakade tekakor? Min mamma bakade ofta tekakor när jag bodde hemma. Stora lass på köksbänken, plåt efter plåt.

Fläskfilé med kantareller i sherrysås

Kryddburken - 05 Sep 18 kl. 10:49

Framåt hösten brukar jag ofta laga fläskfilépannor med rustika smaker och gärna med nån sort svamp. Det här receptet blev extra gott så jag delar med mig så ni kan prova själva. Fördelen är att det går så mycket fortare att tillaga än en långkokt gryta så det är perfekt en dag mitt i veckan.

Slånbärssaft

Kryddburken - 30 Aug 18 kl. 13:08

Slånbärsdricka eller slånbärsaft är bland det godaste som finns. Så uppfriskande, fräsch och lite syrlig smak. Ett mellanting av lingon och tranbärsdricka tycker jag.

Vinnaren av årets finaste sommartårta!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Vinnaren av årets finaste sommartårta 2018!

Kryddburken - 22 Aug 18 kl. 13:18

Det var väldigt många otroligt fina tårtor att välja bland, och efter att ha räknat rösterna har vi en vinnare! Stort GRATTIS till; Eva Forsberg 😊😊😊 Du kammade hem vinsten av årets finaste sommartårta med stor marginal, Grattis! Maila mig (kryddburken@telia.

Kebab och gyros, Schysst käk!

Kryddburken - 16 Aug 18 kl. 22:02

Som ni vet älskar jag kebab och har testat en del både från restaurang och från frysdisken. Ikväll fick jag prova kebab och gyros från SCHYSST KÄK. Spännande såklart.

Frozen cheesecake

Kryddburken - 12 Aug 18 kl. 19:27

Idag jobbade Joline sin sista dag på Nya Conditoriet i Borgholm. En vecka ledigt väntar sen stundar gymnasiet. Vi firar henne förstås då hon varit otroligt duktig hela sommaren och inte missat ett jobbpass, varit sjuk eller frånvarande och hon har blivit så uppskattad och omtyckt av personalen.

En försmak av hösten – Krämig kycklinggryta, ris och en ganska tråkig vardagssallad men ändå så gott!

Kryddburken - 11 Aug 18 kl. 23:10

Vilken sommar vi har haft!! Den är kanske inte över helt visserligen men värmeböljan och torkan över hela landet har nog ingen undgått. Tropisk hetta, gassande sol, vindstilla och fuktig, klibbig luft… Det är rent omänskligt för oss nordbor.