Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Att läsa i oktober - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Att läsa i oktober

Bokbloggar - 26 Sep 21 kl. 08:09

”Goodreads Choice Awards utmanings,böcker: Amerikansk Jord, Jeanine Cummins Svensk Klassikerutmaningsbok: Mina drömmars stad, Per Anders Fogelström Bokcirkelbok: Frankenstein, Mary Shelley Fysiska böcker: Fåglarna och andra Noveller, Daphne Du Maurier (påbörjad i September) De utvalda , Det främmande landet, Kristin Cashore Mistborn , Sista Riket, Brandon Sanderson (omläsning) Ljudböcker: Gräset är alltid blodigare på andra sidan häcken, Mattias Boström Sofia Rutbäck Höstgärning: Stand by me, Stephen King The Kind worth killing, Peter Swanson Amerikansk jord, Jeanine Cummins … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kommande böcker: Oktober 2021

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 09:00

”Nu är det snart ny månad, oktober, och med det kommer en hel del boksläpp. Det kommer bland annat lite julböcker men även fortsättningar i populära serier och andra spännande böcker. Här är ett urval av de kommande böckerna i oktober: ,Dalskuggan av Viveca Sten släpps den 1 oktober av Bokförlaget Forum.

v.39. Vecka 39: Black Lives Matter

Bokbloggar - 28 Sep 21 kl. 06:00

”Black Lives Matter är vad jag förstår en rörelse som arbetar mot polisbrutalitet och rasism som drabbar afroamerikaner. Ugglan Boken vill ha förslag på böcker i ämnet. Jag vet inte om jag läst böcker som trycker på precis detta men nära på.

Det förbjudna – litteraturens trots mot moralismen

Bokbloggar - 27 Sep 21 kl. 10:19

”Det förbjudna har en viktig plats i litteraturen. Carl,Göran Ekerwald förklarar varför. I Läsa innantill och bli en annan argumenterar Carl,Göran Ekerwald för skönlitteraturens nyttighet.

Allt kommer att bli bra av Jonas Sjöstedt och Jessica Nordh

Bokbloggar - 23 Sep 21 kl. 14:25

”Memoarer och självbiografier brukar inte vara min förtjusning, men när Sjöstedt ger ut en måste jag naturligtvis läsa den. Dessutom är ungefär halva den här mastodantboken skriven av partisekreteraren Jessica Nordh, det kanske kan vara ett intressant grepp? Min upplevelse av att läsa om vänsterpartiets ledare färgas alla gånger av att jag har Machiavellis Fursten nära i minnet.

Tisdagstrion – Böcker jag ser framemot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 17:58

”Tisdagstrion denna vecka blev en kvartett för jag kunde inte välja bort en, och temat var vad jag ser framemot att läsa i höst, och då jag har dålig koll på nyutgivningar så är det böcker jag haft planer på att läsa inom en snar framtid som fick vara med. Bröllopsfesten av Lucy Foley Flickan från ingenstans av Justin Cronin Gideon the ninth av Tamsyn Muir Mexican Gothic av Silvia Moreno,Garcia … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Tisdagstrion vecka 38

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 17:12

”Ugglan Boken presenterar veckans Tisdagstrion : ”Böcker jag ser fram emot att läsa i höst” Väljer för egen del nya kommande i en nära framtid (titlar nedan länkas till bokus och böckernas releasedatum finns inom parentes): Hotet , Dean Koontz (2021,10,12) Del 3 i serien om Jane Hawk. Har just lånat hem seriens andra del Makten , så får väl se till att läsa den först kanske. Men hinner nog med denna också innan hösten går över i vinter, någon gång i december kan vi väl säga?

Skattjakt på böcker

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 10:18

”Vilka b öcker ser du fram emot att läsa i höst? Det är Ugglan som undrar och vill ha en boktrio serverad . Jag kan bara hoppas att mina lässvårigheter går över, för jag har drivor med olästa böcker jag innerst inne längtar efter att läsa.

Tisdagstrion v. 38: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 07:00

”Från Ugglan Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa  här  (och via länk på Ugglan bokens startsida).

Tisdagstrion v 38 – Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 07:09

”Tisdagstrion från Ugglan och Boken och veckans tema är: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst Jag väntar faktiskt, för ovanlighetens skull, på några utgivningar som jag hoppas och ser fram emot att läsa under hösten. De utvalda , Det främmande landet av Kristin Cashore Kommer ni ihåg triologin De Utvalda? Med de relativt fristående delarna Tankeläsaren, Monstrets dotter och Hemligheternas rike.

Tisdagstrion: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Bokbloggar - 21 Sep 21 kl. 06:06

”Tisdag igen. Då är det som vanligt dags för Tisdagstrion som sköts av Ugglan Boken . Veckans tema: Böcker jag ser fram emot att läsa i höst .


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.