Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Att läsa i Mars

Bokbloggar - 02 Mar 21 kl. 10:02

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kolla in när Ingenuity flyger på Mars

Feber.se - 7 timmar sedan

Imponerande grejer Under gårdagen släppte NASA ett klipp där man får se hur det såg ut när deras helikopter Ingenuity gjorde sin första testflygning på Mas. På ytan så kanske det inte ser så imponerande ut då det mer eller mindre bara är en liten minihelikopter som svävar tre meter över ytan i någon minut men när man då inser att detta sker på Mars är det ju galet tufft. Läs vidare och kommentera: https://feber.

Kolla in bilder på NASA:s helikopter på Mars

Feber.se - 25 Mar 21 kl. 10:40

Sitter och väntar på sin första flygtur Igår skrev vi lite om NASA:s förberedelser inför deras helikopterflygning på Mars som är planerad att genomföras april. Här kan ni kolla in lite bilder från hur helikoptern Ingenuity såg ut för några dagar sedan. Den första delen av klippet visar bilder på NASA:s rover Perseverance på Mars tillsammans med Ingenuity samt den sköld som skyddade helikoptern när Perseverance landade på Mars förra månaden.

Så här låter det när Perseverance susar fram på Mars

Feber.se - 18 Mar 21 kl. 16:20

NASA:s Mars-rover har börjat rulla runt i Jezero-kratern NASA har släppt nya ljudklipp från Mars och den här gången kan vi lyssna in hur det låter när deras mars-rover Perseverance sakta men säkert rullar fram över planetens yta. Ljudklippet är 16 minuter långt och spelades in av Perseverances EDL-mikrofon (entry, descent, and landing) när rovern 7 mars förflyttade sig 27 meter i Jezero-kratern på Mars. NASA:s Dave Gruel som lett arbetet med utvecklingen av Perseverance EDL-mikrofon och kamera säger om ljudinspelningen: "If I heard these sounds driving my car, I’d pull over and call for a tow.

Fotoutmaning i mars – klimat

Freedomtravel - 17 Mar 21 kl. 06:00

Fotoutmaning i mars! I februari hängde vi på månadens fotoutmaning med temat “ljus”. Nu är det dags igen och mars månads tema är … klimat.

Spela Surviving Mars och Metro 2033

Feber.se - 12 Mar 21 kl. 09:00

Båda är gratis just Under gårdagen släpptes stadsbyggarspelet Surviving Mars gratis på Epic Games Store. Spelet går ut på att man ska försöka bygga en koloni på Mars genom att samla resurser så ens marskolonisatörer kan överleva planetens oförlåtliga klimat. På tal om spel som är gratis just nu så kan man på Steam, fram till den 15 mars, hitta Metro 2033 med 100 procent rabatt.

Microsoft presenterar mars månads Games with Gold

Feber.se - 24 Feb 21 kl. 09:00

Lite smått och gott Mars månad drar igång på måndag och det betyder att Microsoft kommer erbjuda nya spel till Xbox Live Gold-prenumeranter. Den här gången är det till stor del action som kommer erbjudas, men det kommer i alla fall vara varierad action. Till Xbox One kommer spelare kunna lira taktiska multiplayerspelet Warface: Breakout samt llama-köttaren Vicious Attack Llama Apocalypse.

Nya bilder från Mars

Feber.se - 20 Feb 21 kl. 07:00

Men finns det liv? Den här artikeln har något inbäddat i sig, troligen ett videoklipp. Se klippet.

Så här låter det på Mars

Feber.se - 20 Feb 21 kl. 07:00

Men finns det liv? Under gårdagen släppte NASA nya bilder från sonden Perseverance som just nu befinner sig på Mars för att leta efter spår av liv. Det släpptes också ett videoklipp där man både får se och höra planeten Mars.

Hope skickar hem en första bild från Mars

Feber.se - 15 Feb 21 kl. 07:00

Kommer att bli mycket Mars nu Förra veckan lade sig Förenade Arabemiratens Mars-farkost Hope i omloppsbana runt jorden och igår skickade denna hem en första bild som den fotograferat av den röda planeten. Bilden är tagen på cirka 25.000 kilometers avstånd från Mars och det går tydligt att se de tre Mars-vulkanerna Tharsis Montes vilka ligger i regionen som fått namnet Tharsis.

Nu ligger även Kinas Tianwen-1 i omloppsbana runt Mars

Feber.se - 11 Feb 21 kl. 09:20

Och snart är USA:s Mars 2020 där med Häromdagen lade sig Förenade Arabemiratens rymdfarkost Hope i omloppsbana runt Mars och igår var det dags för Kinas Marsfarkost Tianwen-1 att göra samma sak. Precis som i Hopes fall var Tianwen-1 tvungen att göra detta helt på egen hand då avståndet till Mars gör att sådana manövrar inte går att styra i realtid från jorden. Enligt China National Space Administration (CNSA) så gick det dock som planerat och farkosten ligger nu i omloppsbana runt planeten.


Fler inlägg från Bokbloggar