Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple. Istället är det ett helt okänt företag, Realityo Systems LLC, som registrerat varumärket. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Waze får stöd för Apple Music

Feber.se - 25 May 22 kl. 12:00

Slipp fippla med två appar Apple Music är den senaste streamingtjänsten att integreras med navigationsappen Waze. Användare kan nu sätta igång Apple Music inuti appen, så det kan fokusera på att köra bil istället för att hitta den rätta låten för bilturen. Utöver Apples streamingtjänst är även Deezer, Spotify, NPR, iHeartRadio, Pandora, YouTube Music och Amazon Music integrerat i Waze.

Apple släpper nya pride-armband till Apple Watch

Feber.se - 24 May 22 kl. 19:30

Med nya urtavlor Traditionsenligt släpper nu Apple nya armband till Apple Watch med Pride-tema. Båda banden är av sportloop-design, ena är dock i samarbete med Nike och till det finns en urtavla som endast hittas på Nike-modeller av Apple Watch. Sportloop Pride Edition kostar 495 kronor och går att beställa från Apple nu.

Electronic Arts verkar vara till salu

Feber.se - 23 May 22 kl. 12:15

Är Disney, Apple, Amazon eller någon annan sugna på att köpa? Efter de senaste årens uppköp och konsolideringar i spelbranschen verkar även Electronic Arts (EA) vara sugna på att ingå i något större sammanhang. Det är Puck som i ett reportage uppger att EA varit på jakt efter en köpare eller något annat företag man eventuellt skulle kunna gå ihop med.

Apple släpper iOS 15.5

Feber.se - 17 May 22 kl. 12:00

Med uppdateringar till Apple Cash och Apple Podcasts Apple har börjat rulla ut iOS 15.5 samt iPadOS 15.5 till iPhones respektive iPads som har stöd för att köra det.

Apple kanske släpper en billigare Apple TV

Feber.se - 16 May 22 kl. 18:00

Redan i år Den pålitliga Apple-analytikern Ming-Chi Kuo säger nu att Apple redan i år kan vara på väg att släppa en billigare modell av Apple TV. Idag säljer Apple två modeller av Apple TV: en 4K som startar på 1995 kronor och Apple TV HD som kostar 1695 kronor. Apple TV 4K uppdaterades förra året, men den andra modellen har varit ute för försäljning sedan 2015, så att Apple skulle ersätta denna med en ny billigare modell är inte helt orimligt.

Apple börjar ta betalt med iPhone i Apple Store

Feber.se - 16 May 22 kl. 14:00

Åtminstone vid Apple Park Senare i år kommer funktionen Tap to Pay, som kommer låta vem som helst ta betalt via kontaktfria betalningssätt direkt med sin iPhone. Apple själva ska dock redan nu ha börjat testa funktionen i sin Apple Store vid huvudkontoret Apple Park som vi kan se i tweeten nedan. Apple kommer inte själva att erbjuda någon app för Tap to Pay, utan man har istället samarbetat med betalningsplattformarna Stripe och holländska Adyen.

Flera Apple-prylar ska få USB-C

Feber.se - 16 May 22 kl. 11:00

Bland annat AirPods och MagSafe-batteriet Under förra veckan fick vi höra från flera källor att Apple var på gång att ersätta Lighting med USB-C för iPhone nästa år. Och det verkar inte som att företagets slutar där, det sägs nu nämligen att tillbehör som AirPods, Magic Trackpad, Keyboard, Mouse och MagSafe-batteriet också ska få porten som numera är standard på mycket elektronik. Nu är alltså drömmen om att endast behöva släpa på en laddare nära för Apple-användare Apple introducerade Lightning 2012 med iPhone 5, vi är alltså just nu inne på Lightings tioårsjubileum.

Goat Simulator kommer till Apple Arcade

Feber.se - 13 May 22 kl. 16:30

Prenumerera på att spela get Coffee Stain Malmö, som är utvecklarna bakom den mobila versionen av spelet Goat Simulator, berättar idag att de släpper spelet Goat Simulator+ till Apple Arcade som finns på iPhone, iPad, Mac och Apple TV. Apple Arcade kostar 59 kronor i månaden. Att köpa vanliga Goat Simulator kostar 75 kronor på App Store.

iPod touch är nu slutsåld på Apple Store

Feber.se - 12 May 22 kl. 20:30

Men finns fortfarande kvar i fysisk butik I förrgår meddelade Apple att man slutar sälja iPod efter nästan 21 år, men att det skulle gå att få tag på iPod touch tills lagret tog slut. Och nu verkar det faktiskt har gjort det på Apple Store i Sverige, då man möts av texten "För tillfället otillgänglig" för alla konfigurationer. Det var det.

Ska Apple börja sälja mat?

Feber.se - 10 May 22 kl. 15:30

Tjänst för nyttig mat ryktas integreras i Apple Fitness och Health+ Apple-analytikern Mark Gurman skriver i senaste versionen av sitt nyhetsbrev Power On att Apple kan komma att lansera en leveranstjänst för matvaror. Tanken bakom den eventuella mattjänsten från Apple är att Apple ska erbjuda ett utbud av nyttig mat som användaren kan välja mellan. Näringsvärdet i maten som köps kan därefter föras över direkt till Apple Health+ och Apple Fitness för de användare som vill hålla stenkoll på kalorierna.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.