Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Apple dominerar tabletmarknaden

Feber.se - 02 Aug 21 kl. 15:30

Nästan en tredjedel av alla tablets som säljs är iPads Analysföretaget IDC har släppt en ny rapport för tabletförsäljningen för årets andra kvartal. Precis som tidigare är det Apple som säljer mest tablets och under förra kvartalet såldes det sammanlagt 12,9 miljoner iPads. Det ger Apple 31,9 procent av tablet-marknaden vilket är ungefär lika mycket som de 32,1 procent man hade under kvartal två 2020. Samsung kniper andraplatsen i tablet-ligan då de levererade 8 miljoner tablets under kvartal två, något som ger företaget en marknadsandel på 19,6 procent. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Apple släpper trailer för Hijack

Feber.se - 25 May 23 kl. 15:10

Idris Elba i kapardrama Apple släppte precis trailern för den kommande tv-serien Hijack där Idris Elba spelar huvudrollen som Sam Nelson. Tv-serien består av sju delar och i serien får vi i "realtid" följa en flygplanskapning där Nelson får bli en slags förhandlare med förhoppning om en lycklig upplösning av dramat. Hijack börjar sändas på Apple TV+ 28 juni.

Apple släpper nytt Apple Watch Pride Edition-armband

Feber.se - 09 May 23 kl. 20:30

Tillhörande iPhone-bakgrund släpps med iOS 16.5 nästa vecka Apple fortsätter att släppa Apple Watch-armband som hyllar HBTQ+-rörelsen. Det senaste bandet är av sorten sportband och finns i storlekarna 41 och 45 mm och passar till Apple Watch Series 3 och senare.

Apple Arcade får 20 nya spel

Feber.se - 04 May 23 kl. 21:00

Bland annat TMNT Splintered Fate och Cityscapes: Sim Builder Apple lanserade sin speltjänst Apple Arcade, som erbjuder spel en mängd spel utan reklam och köp inuti appen för 59 kronor i månaden, för nästan fyra år sedan nu. Sedan dess har vi inte hört särskilt mycket om tjänsten egentligen, men nu får tjänsten lite kärlek från Apple med 20 nya speltitlar. De nya titlarna inkluderar nya spel som WHAT THE CAR?

Apple har tvingats berätta att App Store har 101 miljoner europeiska användare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 29 Apr 23 kl. 09:06

Kärnan av nyheten ryms i rubriken: 101 miljoner människor använder Apple App Store på Iphones i Europa. Apple blev tvunget att delge uppgiften för att rätta sig efter EU:s Digital Services Act (DSA). Appbutiken på Ipads har 23 miljoner europeiska användare, medan macOS-butiken har sex miljoner användare.

Apple ryktas utveckla AI-baserad hälso- och träningsapp

Feber.se - 26 Apr 23 kl. 14:45

Till Apple Watch Nyhetsbyrån Bloomberg har varit i kontakt med källor som uppger att Apple håller på att utveckla en AI-baserad app som ska fokusera på träning och hälsa. Appen sägs gå under namnet "Quartz" för tillfället och vara avsedd att användas tillsammans med Apple Watch. Enligt Bloombergs källor ska Quartz samla in data via användarens Apple Watch och baserat på det kunna föreslå olika program för träning, kost och sömn.

Apple lanserar ny spartjänst i USA

Feber.se - 18 Apr 23 kl. 11:00

Med en effektiv ränta på 4,15 procent Bara veckor efter att Apple släppt sin betala senare-tjänst lanserade man under gårdagen en ny spartjänst för användare där de kan koppla ett sparkonto till kreditkortet Apple Card. Sparkontot har en effektiv årlig ränta på 4,15 procent, något som Apple säger är tio gånger högre än genomsnittet i USA. Den nya spartjänsten drivs tillsammans med banken Goldman Sachs.

Apple öppnar sin första Apple Store i Indien

Feber.se - 17 Apr 23 kl. 15:30

Apple BKC i Mumbai Nu öppnar Apple sin första butik i Indien. Apple BKC, går att hitta i Mumbais finans- och konstdistrikt Bandra Kurla Complex. Apple BKC är enligt Apple designad för att vara en av de mest energieffektiva Apple-butikerna i världen och är koldioxidneutral i drift, med 100 procent förnybar energi.

Idag lanseras Apple Music Classical

Feber.se - 28 Mar 23 kl. 12:00

iOS får en bättre app för klassisk musik Idag släpper Apple till slut sin efterlängtade app specifikt designad för klassisk musik – Apple Music Classical. Sedan Apple köpte företaget Primesonic 2021 har det ryktats om att Apple ska släppa en egen app för klassisk musik, vilket man nu alltså gör. Den nya appen ska erbjuda världens största katalog av klassisk musik, streaming i lossless, rumsligt ljud och en sökfunktion anpassad för klassisk musik.

Apple släpper tvOS 16.3.3

Feber.se - 07 Mar 23 kl. 11:30

Ska fixa problem med nya Siri Remote Apple har nu rullat ut tvOS 16.3.3 för Apple TV, som enligt Apple ska fixa ett problem som gör den senaste Siri Remote tappar kontakten med tredje generationens Apple TV 4K.

Det här får man om man jobbat länge på Apple

Feber.se - 20 Feb 23 kl. 14:00

Ett aluminiumblock Jobbar man på Apple så får man förhoppningsvis bra betalt. Om man har jobbat riktigt länge så får man ingen Apple Watch i guld, den versionen har man ju sedan länge lagt ner, utan istället får man en grej att ställa i bokhyllan. Grejen är ett aluminiumblock med en (alldeles för) stor Apple-logga på.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - Igår: 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - Igår: 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - Igår: 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - Igår: 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - Igår: 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - Igår: 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - Igår: 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - Igår: 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - Igår: 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - Igår: 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - Igår: 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - Igår: 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - Igår: 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - Igår: 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.