Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Svensson

Anneli Jordahl – Som hundarna i Lafayette Park

Svensson - 08 Apr 21 kl. 07:56

Anneli Jordahls roman från 2016 handlar om en kvinna som blir änka efter att hennes man omkommit i en arbetsplatsolycka. Som ett led i sitt bearbetande av sorgen börjar hon föra bok över just sådana dödsfall. Hon skaffar också hund. Efter ett tag börjar hon fundera över likheterna mellan arbetardöd på jobbet och det dödliga våld som svarta amerikaner utsätts för. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

South Park släpper avsnitt med vaccinerings-tema

Feber.se - 04 Mar 21 kl. 14:20

Den 10 mars Den 10 mars kommer South Park att släppa den en timme långa South ParQ Vaccination Special-episoden på Comedy Central, och som väntat kommer den att driva med allt kring det här med vaccinering. Läs vidare och kommentera: https://feber.

You can't park there, Sir

Feber.se - 26 Oct 20 kl. 19:00

Gammalt men väldigt roligt klipp Finns det något mer brittiskt än detta klipp från förra våren? Troligtvis inte. En herre har kört i diket med sin bil och en förbipasserande frågar hur det står till.


Fler inlägg från Svensson

Sossarna föreslår snyggare men lite tråkigt hus vid Götaplatsen

Svensson - 4 timmar sedan

Socialdemokraterna i Göteborg har lagt ett nytt och eget förslag till utbyggnaden av Musikhögskolan vid Götaplatsen till en Konst- och Musikhögskola. Det är betydligt bättre än det förslag som tidigare diskuterats och som ritats av Arkitektbyrån Tham & Videgård. Men det är i mitt tycke samtidigt lite småtråkigt.

Sluta skjut sprids till fler orter

Svensson - 9 timmar sedan

Brottsförebyggande rådet (Brå) får 6 miljoner kronor för att sprida arbetsmetoden ”Sluta skjut” till fler orter i Sverige. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Sluta skjut är ett samverkansbaserat arbetssätt mot grovt, dödligt våld i kriminella grupperingar som har prövats i Malmö sedan 2018.

Den svenska småstaden i nytt ljus i nyutgiven historisk roman

Svensson - 11 timmar sedan

På övervåningen i Lindströms hus finner vi ”de rotlösa”, de som sökt sig till staden för sitt uppehälle. Vi får bland annat följa den ryggskadade arbetskarlen Olof och hans nyinflyttade dotter Greta, den unge spinneriarbetaren August samt det gifta paret, Valter och Wilhelmina, och deras sjuka barn. Bleckslagaren Isidor Lindström kallar dem för inhysta men i själva verket är de hans hyresgäster och de som får hans egen familj att överleva ekonomiskt.

Klimatåtgärder är viktigare än lokala naturvärden

Svensson - Igår: 09:37

Utsläppen av växthusgaser behöver minska annars blir det stora problem för människans (och många andra existerande djurs) överlevnadsmöjligheter på jorden. Klimatförändringarna kommer med stor sannolikhet att orsaka omfattande svält och matbrist om ingenting görs. Det är alltså en så betydelsefull problematik att till och med många lokala miljöåtgärder måste sättas åt sidan.

Veganer har noll respekt för natur och ekologisk mångfald

Svensson - Igår: 07:28

I en artikel som publicerats i ETC argumenterar en vegan för att det är helt absurt att människan ger tama hundar kött att äta. Men snarare är det hennes argumentation som är absurd och att ge hundar vegankost är verkligen absurt. Hundar är domesticerade vargar, vargar som tämjts och genmanipulerats av människan.

Hur står det egentligen till med våldet mot kvinnor?

Svensson - i förrgår: 19:01

Den senaste tiden har det varit tre stycken kvinnomord på mycket kort tid. Det har fått flera politiska opinionsbildare och politiker att gå i taket. Men hur är det egentligen?

Solcellstoppen

Svensson - i förrgår: 16:28

Strängnäs har landets största installerade soleffekt per capita, 500 watt och är därmed etta på solcellstoppen. Fjolårets toppkommun Sjöbo hamnar på andra plats med 456 watt per person. Genomsnittet för landet är 105 watt per person.

Henrik Valentin, Brutet löfte

Svensson - i förrgår: 15:30

Henrik Valentins roman Brutet löfte handlar om en medelålders tjänsteman som får sparken och som – efter vissa våndor – bestämmer sig för att skola om sig till svetsare. Våndorna beror på att han en gång lovat sin far att inte följa i dennes fotspår och bli industriarbetare. När han ändå gör just det tvingas han konfrontera en lång rad fördomar, egna såväl som andras, om fenomenet klass.

De stora ägarna av den svenska skogen och skogsindustrin

Svensson - i förrgår: 14:50

I en artikel i Dagens Arbete gör de en stor sak av att svensk skogsindustri delvis är ägd av utländska kapitalintressen. I artikeln varans också för att det är allvarligt om den svenska skogen skulle bli ägd av utländska bolag. Men problemet överdrivs.

Varför är Sverige mer kapitalistiskt än USA?

Svensson - i förrgår: 08:59

Privatiseringen av offentliga tjänster såldes bland annat in med att personalkooperativ mycket bättre skulle kunna sköta mycket som stat och kommun hade gjort. Så blev det inte. Personalkooperativ lyser fullständigt med sin frånvaro i välfärdssektorn.

Skjutvapenmord i Kista

Svensson - i förrgår: 07:13

En man i Kista sköts ihjäl med flera skott klockan kvart i 3 på natten till idag. Mannen i 20-årsåldern träffades av flera skott från flera gärningsmän. Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering mord.

Arbetarlitteraturen – en pusselbit i kampen!

Svensson - 17 Apr 21 kl. 17:11

Under nästan 14 år, 1990?–?2004, var jag anställd som säljare till förmån för cancersjuka och trafikskadedrabbade.

Rättegång fick ställas in efter ordningsstörningar

Svensson - 17 Apr 21 kl. 08:53

Igår påbörjades en rättegång i ett mål gällande förberedelse till mord m.m. med fem häktade.

Covid-19 orsakar blodproppar och är betydligt farligare än vaccin

Svensson - 17 Apr 21 kl. 07:44

När det gäller influensa och narkolepsi är det välbelagt att det är influensa som i sig själv orsakar narkolepsi och inte vaccinet. Att vaccinet ger narkolepsi beror på att vaccinet är gjort av influensavirus. Det verkar som om det är ungefär samma sak med covid-19 och vissa vaccin.

Henrik Johansson – Brev från en cell

Svensson - 16 Apr 21 kl. 17:02

Henrik Johanssons roman Brev från en cell påminner en del om Jan Fridegårds Lars Hård (1935). Fridegård beskriver en ung arg man som upplever sig sitta fast i klassamhällets bottenskikt och som självmedicinerar genom att förföra överklasstjejer. Huvudpersonen i Johansson bok, Patrik Pánik, är också ung och arg på klassamhället.