Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 AMD visar Ryzen Mendocino - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

AMD visar Ryzen Mendocino

Feber.se - 23 May 22 kl. 16:00

Ska möjliggöra billigare laptops med bättre batteritid AMD vill göra billigare laptops lite bättre med sin nya "Mendocino", som ska innebära bättre prestanda och "10 timmars batteritid". De nya chippen ska kombinera fyra senaste generationens Zen 2 CPU-kärnor med den senaste RDNA 2-grafiken tillverkad med TSMC:s 6nm-process. Priserna för laptops med chippet säger AMD ska hamna på mellan 399 och 699 dollar. 11:18 in i videon nedan hittar ni presentationen av Mendocino. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Ayn presenterar Loki

Feber.se - 29 May 22 kl. 09:00

En portabel Windows-konsol Ayn har presenterat en ny serie handhållna enheter som riktar sig till folk som vill spela Windows-spel på vift. De kallar serien för de mest prisvärda portabla Windows-spelkonsolerna där den billigaste varianten kostar 299 dollar (knappa 3 000 kronor) vilket är ungefär en tusenlapp mindre än en Steam Deck med 64GB. Den billigaste varianten har 64GB och ett Intel Alder Lake U-chip.

Corsair släpper laptop med en touch bar

Feber.se - 23 May 22 kl. 13:00

Voyager a1600 kör AMD-chip Nu släpper Corsair sin första gaminglaptop, den heter Voyager a1600 och har något ovanför tangentbordet som bäst beskrivs som en touch bar. Den har dock likt Dells nya XPS 13 Plus fasta touch-knappar, som användaren kan programmera till att göra vad de vill. I mitten sitter en liten skärm som kan visa bland annat batterinivå.

Deathloop första spelet med AMD:s FSR 2.0

Feber.se - 13 May 22 kl. 10:30

Nya versionen av uppskalningstekniken sägs spöa 4K-upplösning AMD och visat upp det första spelet som får stöd för den senaste versionen av deras uppskalningsteknik FidelityFX Super Resolution. Det handlar om spelet Deathloop vilket nu kommer att gå att spela med FSR 2.0, något som en del bedömare gör att spelet ser bättre ut än när det körs i vanlig 4K-upplösning.

Asus släpper nya OLED Zenbooks

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 19:30

Med ny logga Asus släpper lite tyst två nya Zenbook-laptops där skärmarna är huvudattraktionen. Nyheterna är den AMD-drivna Zenbook 13 S på 13 tum och Zenbook Pro 15 Flip OLED som drivs av Intels 12:e generationens processor och Arc GPU. 16:10 skärmen på Zenbook 13 S har en upplösning på 2,8K med en responstid på 0,2 ms samt 550 nits högsta ljusstyrka.

AMD:s GPU:er överklockar CPU:er utan att be om lov

Feber.se - 07 Apr 22 kl. 14:00

AMD bekräftar att det finns en bugg i deras överklockningsfunktion Förra året lanserade AMD en funktion som gjorde att deras GPU:er kunde överklocka AMD:s CPU:er automatiskt i de fall där det kanske kunde behövas. Nu verkar det dock som om funktionen tar sig lite väl stora friheter rapporterar Toms Hardware. I vissa fall rapporteras det att GPU:erna har ändrat inställningar för Ryzen CPU:er i datorns BIOS utan att kolla med användare om det är okej.

Specskrav för Elden Ring har släppts

Feber.se - 15 Feb 22 kl. 15:15

Ser rimligt ut Vad som påstods vara PC-specsen för Elden Ring läckte för någon dag sedan, men dessa var lite väl höga för vad som kändes rimligt. Nu har de officiella specsen släppts och Elden Ring-fans på PC kan andas ut då läget är förhållandevis lugnt. Minimispecsen ser ut som sådan: Processor: Intel Core i5 8400 eller AMD Ryzen 3 3300X Memory: 12GB RAM Graphics: Nvidia GeForce 1060 3GB eller AMD Radeon RX 580 4GB DirectX: 12 Storage: 60GB Rekommenderade specs ser ut som sådan: Processor: Intel Core i7 8700K eller AMD Ryzen 5 3600X Memory: 16GB RAM Graphics: Nvidia GeForce 1070 8GB eller AMD Radeon RX Vega 56 8GB DirectX: 12 Storage: 60GB Ovan har ni lite gameplay från Elden Ring.

Dave2D testar Intels Alder Lake i9 12900HK

Feber.se - 27 Jan 22 kl. 17:30

Verkar riktigt vass I denna video testar Dave Lee MSI:s laptop GE76, som fått senaste Intel-processorn Alder Lake i9 12900HK. Han är imponerad av prestandan i nya chippet och säger att det troligtvis är kraftfullare än det som ”sitter i din stationära dator hemma”. Han jämför sedan processorn med bland annat Apples M1 Max och AMD:s motsvarande chip i flera benchmarks.

Razer visar nya laptops

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 19:30

Endast Blade 14 går att få med AMD-processor Razer har precis visat upp nya gaming-laptops under CES 2022, och det handlar inte om några flashiga nya designidéer. Företaget har helt enkelt fokuserat på att göra kraftfulla datorer, med namn som är lite lättare att förstå. De största förändringarna är att Blade 14, 15 och 17 alla får snabbare DDR5 RAM-minne (som i Razers fall når 4 800 MHz).

Kika på AMD:s och Nvidias CES-nyheter

Feber.se - 04 Jan 22 kl. 14:43

Dags för grafikfest! Pressdagarna på CES har dragit igång och det erbjuds nyheter till höger och vänster. Nu i eftermiddag kommer både AMD och Nvidia hålla låda, förstås inte samtidigt, och hårdvarujättarna kommer snacka lite grafik, datajox och annat som kan vara intressant.

AMD, MSI och OnePlus dissar CES

Feber.se - 29 Dec 21 kl. 13:00

Låter vettigt Natten till i dag meddelade även AMD, MSI och OnePlus att de inte kommer ha någon närvaro på teknikmässan CES 2022 som drar igång nästa månad. Precis som alla andra företag som valt att inte dyka upp på mässan så vill varken OnePlus, MSI eller AMD utsätta sina anställda för onödig risk i och med den ökade spridningen av COVID-19. AMD kommer visa upp sina nya grejer via en liveström den 4 januari och antagligen kommer OnePlus visa upp sin OnePlus 10 på ett liknande sätt.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.