Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 5G-användandet ökar i Sverige - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G. Enligt rapporten så stod 4G-näten för över 95 procent av Sveriges samlade datatrafik i mobilnätverken förra året. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

5G kan bli godkänt på flygplan inom EU

Feber.se - 19 timmar sedan

Och nya frekvenser ska kunna användas av bilar och bussar EU har nu bestämt sig för att ändra lite på bestämmelser som rör hur vi använder mobilerna på flyget. Tanken är att användandet av 5G inte ska störa den teknologi som flygplanen använder eftersom de är på olika frekvenser och därför kan användarna fortsätta ha mobilerna på. På låg höjd kan de koppla upp sig mot masterna på backen och på högre höjd är tanken att 5G-uppkopplingen ska fångas upp av en pico-cell på flygplanet som sedan skickar vidare 5G-trafiken via satellit-internet.

Armenien – en ny destination för vinintresserade

Freedomtravel - 16 Nov 22 kl. 06:00

Gästskribent: Jonathan Gharbi de Maré Vinlandet Armenien är en riktig doldis men turismen ökar och även från Sverige kommer en och annan besökare. Landet är vackert och människorna trevliga, det finns ingen anledning att inte besöka helt enkelt. Grannlandet Georgien har betydligt mer turism och det är enkelt att resa med buss mellan länderna.

Rykte om OnePlus Nord CE 3 nämner 108MP-kamera och 120Hz

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 Nov 22 kl. 13:17

Enligt @OnLeaks erbjuder OnePlus kommande budgetmobil Nord CE 3 en 6,7-tums LCD-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens. Källan påstår även att telefonen utrustats med Snapdragon 695 5G (6nm), samt upp till 12GB RAM och 256GB lagringsutrymme. Huvudkameran har 108MP och den ska ha sällskap av två stycken 2MP-kameror.

Steam höjer sina rekommenderade priser

Feber.se - 26 Oct 22 kl. 15:30

På grund av urstark dollar Valves videobutik Steam har uppdaterat sin lista över vad man rekommenderar att spelutvecklare ska sälja sina spel för på flera marknader. Det handlar om prishöjningar på några fåtal procent till flera hundra procent i de 39 olika valutor som Steam stödjer. I Steams guide för prissättning av ett spel som i USA kostar 60 dollar ökar detta för oss i Sverige från cirka 50 euro till 59 euro, en höjning på 18 procent.

Samsung påstås uppdatera 50 enheter till Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 22 kl. 13:10

En sydkoreansk sida har publicerat vad som ser ut att vara ett uppdateringsschema för Android 13 från Samsung. SamMobile skriver att det rör sig om officiella uppgifter, men uppgifterna saknas på Samsungs hemsida i skrivande stund. Om vi utgår från att informationen stämmer kommer Samsung uppdatera ett 50-tal enheter till One UI 5 och Android 13, varav 37 beräknas få uppdateringen innan årets slut.

Video visar upp nya designen för vikbara Motorola Razr 3

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 May 22 kl. 11:00

En kort animerad bild publicerad av Evan Blass visar Motorolas kommande foldable med det förmodade namnet Razr 3. Designen är mer modern än föregångarnas, med tunnare ramar kring den inre flexibla panelen. Klippet visar även den yttre skärmen som ser ut att täcka merparten av ytan.

OnePlus släpper Nord 2T 5G och Nord CE 2 Lite 5G

Feber.se - 20 May 22 kl. 12:00

Kostar 4690 respektive 3490 kronor OnePlus lanserade under gårdagens tre nya produkter från Nord-serien, varav två nya telefoner: OnePlus Nord 2T 5G och OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. OnePlus Nord 2T 5G är helt enkelt en uppgraderad OnePlus Nord 2. Den har samma 80 W SUPERVOOC-snabbladdning som först kom till OnePlus 10 Pro, ett MediaTek Dimensity 1300-chipset och en ny frontkamera med 32-megapixlar.

Kanada portar Huawei och ZTE från sina 5G-nät

Feber.se - 20 May 22 kl. 09:30

Gör som USA och Sverige Den kanadensiska regeringen gör nu som en lång rad andra länder och förbjuder landets operatörer från att bygga 5G-nät med utrustning från de båda kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE. Kanadas operatörer måste nu använda utrustning från andra leverantörer för att bygga upp landets 5G-nätverk för mobiltelefoni och data. De operatörer som redan börjat bygga 5G-nät med utrustning från Huawei eller ZTE måste ersätta denna innan juni 2024.

Sony släpper Xperia 10 IV

Feber.se - 11 May 22 kl. 14:30

Världens lättaste 5G-telefon – i roliga färger Sony släpper inte bara en ny toppmodell utan även Xperia 10 IV, som företaget säger är världens lättaste 5G-telefon. Xperia 10 IV är ju inte riktigt lika dyr som toppmodellen 1 IV men får ändå ett gäng härliga specifikationer som ett 5000 mAh stort batteri, en 6 tum stor 21:9 OLED-skärm, IP65/68 vattenresistens, kameror med OIS, Gorilla Glass Victus och som sagt 5G. De tre kamerorna på baksidan är: 16mm ultravidvinkel, 27mm vidvinkel och 54 mm telefoto.

Tre lanserar 5G+

Feber.se - 09 May 22 kl. 14:00

Surfa med över 1Gbit/s med 3Fullfart Operatören Tre lanserar idag höghastighets-5G i några svenska städer, något som gör att det vid optimala förhållanden ska gå att komma upp i nedladdningshastigheter på upp till 1300Mbit/s. I ett pressmeddelande skriver Tre att man idag har mycket god täckning för höghastighets-5G, något som en del kallar för 5G+, i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg. Vidare skriver man att 5G-utbyggnaden ska fortsätta i städer med över 20.


Fler inlägg från Feber.se

Radioprogramledare ljög om att de använt Pixel 4 i reklam

Feber.se - 1 timme sedan

Google och iHeartMedia får betala 9 miljoner dollar i böter Google och iHeartMedia har i en överenskommelse med amerikanska FTC gått med på att betala 9,4 miljoner dollar, efter att Google bett radioprogramledare att prata om Pixel 4, som att de använt den – trots att de inte gjort det. Google ska ha betalat iHeartRadio 2,6 miljoner dollar och ytterligare två miljoner till mindre nätverk Google ska åtminstone till slut skickat ut fem telefoner, när reklamen gick 2019, men det verkar inte ha varit tillräckligt. Nästan 29 000 gånger gick reklamen under 2019 och 2020, hävdar FTC.

Är Apple på väg att sparka ut Twitter?

Feber.se - 2 timmar sedan

Elon påstår saker Inte nog med allt annat som händer på Twitter med Elon Musk, nu har han börjat bråka med Apple. Anledningen är de där 30 procenten som Apple tar när folk köper saker via deras plattform, något som Elon nu inte alls verkar gilla. Eller det har han kanske ogillat förut, men nu har han börjat vara högljudd i frågan.

Nu finns appen Oceanic+ till Apple Watch Ultra

Feber.se - 2 timmar sedan

Apple Watch Ultra är nu en dykdator En av de stora förbättringarna hos Apple Watch Ultra jämfört med tidigare klockor från Apple är dess vattentålighet, som gör att klockan kan användas som en dykdator med appen Oceanic+. Den har dock inte varit tillgänglig tills nu, men nu är den till sist tillgänglig i App Store. Oceanic+ designades av Huish Outdoors i samarbete med Apple och det ger användare tillgång till massor av relevant information för dykare.

BeReal är Apples iPhone App of the Year

Feber.se - 3 timmar sedan

För iPad är det GoodNotes 5 Apple har nu berättat vilka appar som vunnit App Store Awards för 2022, och det är appen BeReal som kammar hem det största priset med ”iPhone App of the Year”. BeReal är, för de som inte vet, en app där användare får en notis en gång per dag, där de ska fånga ögonblicket med både främre och bakre kameran – på samma gång. Tanken är att det ska ge en mer verklig bild över personers liv.

Sjukdomen apkoppor har för rasistiskt namn

Feber.se - 3 timmar sedan

Monkeypox blir nu mpox I maj fick Sverige sitt första fall av den ovanliga sjukdomen apkoppor där kroppen får massa tråkiga blåsor. Sjukdomen som heter monkeypox i andra länder fick sitt namn 1958 då den upptäcktes hos apor. På 70-talet fick människor den för första gången.

Tesla Model 3 ska få ännu mer minimalistisk interiör

Feber.se - 4 timmar sedan

Facelift på gång När man hoppar in i en Tesla Model 3 för första gången slås man av hur lite prylar det finns. En stor skärm i mitten bara och inte så mycket annat. Man inser dock ganska snabbt att man inte behöver så mycket och efter någon minuts körning saknar man inget direkt.

Världens största aktiva vulkan har fått ett utbrott

Feber.se - 4 timmar sedan

Första gången sedan 1984 Vulkanen Mauna Loa på Hawaii är världens största aktiva vulkan och nu har lavan börjat flöda ur den igen. Det är första gången på nästan 40 år, senast var 1984, och det sker efter en tid med jordbävningar så forskarna verkar inte förvånade. Just nu flödar lavan inte mot ett hål där det bor människor, så just nu fortsätter livet som vanligt på Hawaii.

Ny podcast om Amazon Prime Video

Feber.se - 5 timmar sedan

Med Alex och Sigge Imorgon den 30 november släpper Amazon Prime Video en podcast tillsammans med Alex och Sigge där de ska djupdyka i nya och etablerade serier på tjänsten, samt filmer och annan populärkultur. Hanna Widell på produktionsbolaget Perfect Day Media säger: – Tv-serier och film är samtalsämnen som engagerar och för samman människor. Därför är diskussionen runt om minst lika viktig som själva tittandet.

Vi har kollat in fodralet till JBL Tour Pro 2

Feber.se - 15 timmar sedan

Det som har en egen skärm I slutet av augusti släppte JBL lurarna Tour Pro 2. Själva lurarna var inte någon revolution kanske, men fodralet de ligger i är klart annorlunda. Det har nämligen en egen skärm.

Häng med en lokförare under en söndag på jobbet

Feber.se - 16 timmar sedan

Avslappnande! När man kör tåg så måste man ju inte bara köra tåget från A till B utan också ta sig till punkt A och från punkt B. Här får vi följa med Thomas under en arbetsdag när han tar sig hela vägen och "bara" kör 171 meter tåg som väger 376 ton.

Helikoptern som skulle bärga raketer i luften

Feber.se - 16 timmar sedan

Spana in en animerad version av Hiller Air Tug 1962 lyfte den udda skapelsen Sikorsky S-64 Skycrane för första gången. En helikopter som fungerade som en slags kran. Ungefär samma period pågick rymdrejset där amerikanerna kämpade för att slå ryssarna som först till månen.

Var ska man lägga en straff?

Feber.se - 17 timmar sedan

Det finns statistik över vilket hörn som är bäst Just nu pågår, som de flesta säkert märkt, fotbolls-VM. Det är därför inte helt osannolikt att vi kommer att få se ett gäng straffar, eller kanske till och med att någon match avgörs med straffar. Vissa tycker kanske detta är som att dra lotter, men om vi kikar på lite statiskt visar det sig att det inte riktigt är så.

En trailer för White Noise

Feber.se - 17 timmar sedan

Dramakomedin med Adam Driver Här kommer den första trailern för filmen White Noise med Adam Driver i huvudrollen. Filmen är baserad på Don DeLillo roman med samma namn vilken släpptes 1985. I filmen får vi följa hur en familj hanterar det faktum att det har börjat spridas något slags giftig moln över världen och situationer som detta leder till.

Chris Harris kör Ferrari 296 GTB

Feber.se - 18 timmar sedan

Är hybrid-superbilar framtiden? Nu har Chris Harris fått ratta Ferraris nya hybrid-modell 296 GTB och så här såg det ut. Läs vidare och kommentera: https://feber.

En skivspelare med annorlunda design finns nu i vitt

Feber.se - 18 timmar sedan

I extremt begränsad upplaga För ungefär fem år sedan visade Miniot sin runda skivspelare som spelar vinylskivor upp och ner, och nu lagom till jul och snö släpper man en specialversion i vitt. Eftersom vi inte har någon tonarm på ovansidan kontrollerar vi istället uppspelningen med en pinne i mitten av skivspelaren, hur det funkar går att se i videon nedan. Endast 10 numrerade White Wheels är tillgängliga och de kostar 2999 euro.