Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 5G-användandet ökar i Sverige - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G. Enligt rapporten så stod 4G-näten för över 95 procent av Sveriges samlade datatrafik i mobilnätverken förra året. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Video visar upp nya designen för vikbara Motorola Razr 3

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 May 22 kl. 11:00

En kort animerad bild publicerad av Evan Blass visar Motorolas kommande foldable med det förmodade namnet Razr 3. Designen är mer modern än föregångarnas, med tunnare ramar kring den inre flexibla panelen. Klippet visar även den yttre skärmen som ser ut att täcka merparten av ytan.

OnePlus släpper Nord 2T 5G och Nord CE 2 Lite 5G

Feber.se - 20 May 22 kl. 12:00

Kostar 4690 respektive 3490 kronor OnePlus lanserade under gårdagens tre nya produkter från Nord-serien, varav två nya telefoner: OnePlus Nord 2T 5G och OnePlus Nord CE 2 Lite 5G. OnePlus Nord 2T 5G är helt enkelt en uppgraderad OnePlus Nord 2. Den har samma 80 W SUPERVOOC-snabbladdning som först kom till OnePlus 10 Pro, ett MediaTek Dimensity 1300-chipset och en ny frontkamera med 32-megapixlar.

Kanada portar Huawei och ZTE från sina 5G-nät

Feber.se - 20 May 22 kl. 09:30

Gör som USA och Sverige Den kanadensiska regeringen gör nu som en lång rad andra länder och förbjuder landets operatörer från att bygga 5G-nät med utrustning från de båda kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE. Kanadas operatörer måste nu använda utrustning från andra leverantörer för att bygga upp landets 5G-nätverk för mobiltelefoni och data. De operatörer som redan börjat bygga 5G-nät med utrustning från Huawei eller ZTE måste ersätta denna innan juni 2024.

Sony släpper Xperia 10 IV

Feber.se - 11 May 22 kl. 14:30

Världens lättaste 5G-telefon – i roliga färger Sony släpper inte bara en ny toppmodell utan även Xperia 10 IV, som företaget säger är världens lättaste 5G-telefon. Xperia 10 IV är ju inte riktigt lika dyr som toppmodellen 1 IV men får ändå ett gäng härliga specifikationer som ett 5000 mAh stort batteri, en 6 tum stor 21:9 OLED-skärm, IP65/68 vattenresistens, kameror med OIS, Gorilla Glass Victus och som sagt 5G. De tre kamerorna på baksidan är: 16mm ultravidvinkel, 27mm vidvinkel och 54 mm telefoto.

Tre lanserar 5G+

Feber.se - 09 May 22 kl. 14:00

Surfa med över 1Gbit/s med 3Fullfart Operatören Tre lanserar idag höghastighets-5G i några svenska städer, något som gör att det vid optimala förhållanden ska gå att komma upp i nedladdningshastigheter på upp till 1300Mbit/s. I ett pressmeddelande skriver Tre att man idag har mycket god täckning för höghastighets-5G, något som en del kallar för 5G+, i de centrala delarna av Stockholm, Göteborg, Malmö, Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg. Vidare skriver man att 5G-utbyggnaden ska fortsätta i städer med över 20.

Forskning om hur elsparkcyklar kan fungera säkert i stadsmiljö

Feber.se - 01 Apr 22 kl. 13:00

Kan bidra till att öka trafiksäkerheten Chalmersforskare presenterar nu ett sätt att jämföra hur elsparkcyklar och vanliga cyklar rör sig i innerstadsmiljöer. Något som bland annat kan bidra till ökad trafiksäkerhet. I takt med att antalet elsparkcyklar ökar har även olycksfallen i trafiken ökat och det finns diskussioner om hastighetsbegränsningar, hjälmkrav och specifika parkeringsplatser för fordonen.

Världen köper allt dyrare telefoner

Feber.se - 23 Mar 22 kl. 15:15

Apple äger marknaden för premiumtelefoner I Sverige är typ alla mobiler som säljs mer eller mindre dyra och här klassas en telefon under 5000 kronor som budget. I andra delar av världen har man inte riktigt lika mycket pengar att lägga på en mobil och allt över 400 dollar räknas som dyrt och premium. Marknaden för premium-telefoner ökar och stod 2021 för 27 procent av sålda telefoner, upp från 23 procent året innan.

Samsung lanserar Galaxy A33 5G och A53 5G

Feber.se - 17 Mar 22 kl. 16:00

Får säkerhetsuppdateringar i fem år Idag har Samsung presenterat sina telefoner Galaxy A53 5G och Galaxy A33 5G. Båda lurarna drivs av en helt nytt åttakärnigt 5nm-chip som ska möjliggöra uppkoppling till 5G och två dagars batteritid. Kamerorna i telefonerna ska erbjuda många av funktionerna från Galaxy S-serien.

Samsung presenterar Galaxy A53 – större batteri en av uppgraderingarna

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Mar 22 kl. 15:24

Samsungs mest populära smartphones återfinns i A-serien. Nu har teknikjätten introducerat Galaxy A53 – uppföljaren till fjolårets A52 som introducerades för exakt ett år sedan. Mycket är sig likt men en av uppgraderingarna är att batterikapaciteten utökats från 4500mAh till 5000mAh.

Apple uppdaterar iPad Air med M1 och 5G

Feber.se - 08 Mar 22 kl. 18:30

Air blir nästan Pro Apple förvånar lite halvt genom att ge nya iPad Air M1-chippet, som ger Apples mellan-platta en stor prestandaökning. Andra förbättringar inkluderar en dubbelt så snabb USB-C-port, en ultravidvinkelkamera på framsidan med Center Stage och 5G. Färgerna nya iPad Air erbjuds i är rymdgrå, stjärnglans, rosa, lila och blå.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.