Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

3 x tecknare

Bokbloggar - 08 Nov 18 kl. 11:37

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Malmötecknaren Tony Kalles nya Sverigepappa

Nyhetspressen - 02 Feb 19 kl. 16:52

Tony Cronstam, 49, är numera Sveriges enda godkända Kalle Anka-tecknare.Malmötecknaren bad själv om jobbet och klarade inträdesprovet galant.– Man kan utan vidare säga att det är en dröm som blir sann.

Ny(an) tecknare sätter färg på dagstidningen

Nyhetspressen - 04 Apr 17 kl. 19:34

Nyans redaktion och annonsavdelning har utökats med en tecknare. Tomas Enqvist, 35 år från Mariehamn har tidigare tecknat för sin blogg, Tomas teckningar. Under en månad framöver gör han sin arbetspraktik på Nyan.

Charlie Hebdo minns attentat med humor

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 19:53

Den 7 januari är det två år sedan den franska satirtidningen Charlie Hebdo utsattes för terrordådet som kostade stora delar av redaktionen livet. Tolv personer, bland dem några av landets mest kända tecknare, dog när två bröder stormade kontoret..

Hebdo-tecknaren: "Sluta be för Paris!"

Nyhetspressen - 17 Nov 15 kl. 06:42

Hela världen visar sitt stöd för Paris efter terrorattacken med hjälp av hashtaggen #PrayforParis - be för Paris - Men nu uppmanar en av satirtidningen Charlie Hebdos tecknare världen att sluta be. – Tack för #prayforParis, men vi behöver inte mer religion!.

Christensen prisas för Arne Anka

UNDERBARACLARA - 20 May 15 kl. 23:48

Serieskaparen Charlie Christensen får årets Knut V Petterson-stipendium på 10 000 kronor för sin mångåriga serie om Arne Anka. Enligt motiveringen har ”Arne Anka varit ostoppbar och oslagbar i sitt dissekerande av tiden vi lever i, lögnerna vi sväljer och klichéerna vi bygger våra liv på”. Knut V Petterson-stipendiet instiftades 1972 och förvaltas av Svenska Tecknare.

Tecknare lämnar Charlie Hebdo

UNDERBARACLARA - 19 May 15 kl. 01:55

Satirtecknaren Luz, som ritade Charlie Hebdos omslagsbild med profeten Muhammed efter terrordådet, har beslutat att lämna tidningen i höst. Rénald Luzier, som är hans riktiga namn, säger att beslutet beror på att jobbet utan de dödade kollegorna har blivit för tungt. — Det är ett väldigt personligt val, berättar tecknaren för den franska tidningen Libération.

Vem ska bli nästa läsambassadör?

Bokhora - 13 May 15 kl. 12:16

På bokmässan i september är det dags för mig att sluta som läsambassadör, och en ny att ta vid för perioden 2015-2017. Har du förslag på vilken författare, illustratör eller tecknare det skulle kunna vara? Läs mer om uppdraget och nominera här!

Kalle Anka tolkar kända konstverk

UNDERBARACLARA - 08 Apr 15 kl. 21:06

I det kommande numret av serietidningen Kalle Anka & co har tidningens tecknare tolkat, eller så kallat ”ankifierat”, sex kända konstverk, bland annat Johannes Vermeers ”Flicka med pärlörhänge” och John Bauers ”Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet”.

Museum ställer in Hebdo-utställning

UNDERBARACLARA - 23 Jan 15 kl. 15:33

Hergémuseet i belgiska Louvain-la-Neuve ställer in en utställning som skulle ha innehållit bilder från den attentatsdrabbade franska satirtidningen Charlie Hebdo. Anledningen är rädsla för terrorattentat, skriver SVT:s ”Kulturnyheterna”. Beslutet att inte genomföra utställningen ”Karikatyrer”, som skulle ha öppnat på fredagen, fattades i samråd polis och stadens borgmästare.

Hotade tecknare ställs ut i Göteborg

UNDERBARACLARA - 12 Jan 15 kl. 15:03

Politiska satirtecknare ställs ut under Göteborgs filmfestival. Kuratorn, den iranske tecknaren Kianoush Ramezani, lever själv i exil i Paris och kände också flera av dödsoffren på Charlie Hebdo. Yttrandefrihet är temat, och utställningen ”Sketch freedom cartoon expo” rymmer verk av flera tecknare som ständigt arbetar under hot.


Fler inlägg från Bokbloggar

Nytt land

Bokbloggar - 3 timmar sedan