Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Ödun Västfjording – isländsk folksaga

Bokbloggar - 24 Jun 18 kl. 17:28

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Isländsk kritikerfavorit vann litteraturpris

Nyhetspressen - 30 Oct 18 kl. 21:38

Sverige blev i år utan pris när Nordiska rådet delade ut sina kulturpris. Litteraturpriset gick till den isländska författaren Auður Ava Ólafsdóttir för romanen ”Ör”..

Hon bad stjärnan om en selfie – nu har de gift sig

Nyhetspressen - 26 Oct 18 kl. 06:52

Världens starkaste man Hafþór Júlíus Björnsson har gift sig. Och olikt de traditionella isländska sagorna började den här kärlekssagan med en selfie. .

”Han må ha brottats med en björn – men inte med en irländsk gorilla”

MMAnytt - 04 Oct 18 kl. 22:15

Det drar ihop sig inför lördagsnattens stora superfight mellan den tidigare dubbelmästaren Conor McGregor och den regerande lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov, som väntas bli tidernas största UFC-fight. Med sin enastående brottning har Nurmagomedov lyckats hålla sig obesegrad med hela 26 vinster. Men McGregor är inte orolig – tvärtom är han säker på en knockoutvinst.

Moderaterna: Utvisa fler utländska våldtäktsmän

Nyhetspressen - 22 Aug 18 kl. 05:00

Vår utgångspunkt är att den som är utländsk medborgare och som begår en våldtäkt i Sverige har förverkat sin rätt att stanna kvar här, skriver Moderaternas Tomas Tobé och Elisabeth Svantesson..

Plantskola för unga politiker lockar unga med utländsk bakgrund

Nyhetspressen - 18 Jul 18 kl. 06:26

Unga sviker ungdomsförbunden, men det finns initiativ för att öka engagemanget för partipolitiken. På den politiska plantskolan Höj Rösten har man märkt ett särskilt intresse hos unga med utländsk bakgrund, som utgör mer än hälften av eleverna på skolan. – De hittade inte in via de vanliga kanalerna som ungdomsförbund, men många som söker till oss har känt utanförskap vilket präglar deras vilja till engagemang, säger skolans rektor Minéa Frykman..

Filmrecension: Svanen – en isländsk film med mäktig natur

Kulturbloggen - 16 Jul 18 kl. 17:23

Svanen Betyg 3 Svensk biopremiär 27 juli 2018 Regissör Ása Helga Hjörleifsdótirr En isländsk film om en ung flicka mellan barndom och vuxenliv. Filmen baseras på en roman av Gudbergur Bergsson. En betagande vacker och mäktig natur bildar bakgrund till historien om flickan Sóls sommar på landet.

Misstänkt blåval slaktad av isländskt företag

Nyhetspressen - 15 Jul 18 kl. 05:00

En frivilligorganisation filmade när ett isländskt valfångstföretag slaktar vad som antas vara en blåval, ett djur som är förbjudet att döda såväl på Island som i de flesta länder..

Konsertrecension: Hänförande och intensiv Björk i Dalhalla

Nyhetspressen - 15 Jul 18 kl. 10:48

Isländska superstjärnan Björk gör en förtrollande spelning i Dalhallas gamla kalkstensbrott. ”En av vår tids mest kompletta och begåvade artister”, tycker Nicholas Ringskog Ferrada-Noli och utnämner henne till popmusikens Richard Wagner. .

Forskare: ”Torkan kan bero på slumpen”

Nyhetspressen - 12 Jul 18 kl. 07:22

Skyfall i Japan, isländska rekordskred. Stormar i Indien och torka i Sverige. Den senaste månaden har ovanliga temperaturer och våldsamma väderfenomen härjat runt om i världen.


Fler inlägg från Bokbloggar