Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Örtmarinerad älgstek till julbordet

Birgitta Höglund's Mat - 06 Dec 17 kl. 06:00

Smakrikt till jul Att grava eller rimma kött och fisk är ett gammalt sätt att bevara det fräscht och gott en längre tid. Idag ett mycket bra alternativ till färdiga charkprodukter om man vill slippa alla tillsatser. Jag marinerar ofta kalkonbröst när jag är i Turkiet, här har jag använt älgstek. Vill du ha en liten söt smakbrytning i marinaden så är det gott med rivet äpple, men det kan du hoppa över. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vägrade äta julmat med sverigedemokrater

Nyhetspressen - 18 Dec 18 kl. 11:16

HÖRBY Det blev stort rabalder i fullmäktige på måndagskvällen. Socialdemokraterna bojkottade julbordet, och uteblev från mötet när de ajournerade förhandlingarna återupptogs.Orsaken till att Socialdemokraterna valde bort det årliga julbordet var besparingarna som SD-styret har lagt på skolan, och att man inte ville sitta och äta julmat med sverigedemokraterna.

Monica, 53, hittade plast i det populära vörtbrödet

Nyhetspressen - 17 Dec 18 kl. 10:27

Vörtbröd är en klassiker på julbordet.Men Monica Öbom, 53, fick en mindre trevlig överraskning av sin limpa.– Det var stora plastdelar som hade bakats in, säger hon.

Julskinkan säljer allt sämre

Nyhetspressen - 16 Dec 18 kl. 18:56

Julskinkan är fortfarande svenskarnas favoriträtt på julbordet. Men den blir mindre och mindre populär. Försäljningen har minskat flera år i rad och trenden spås fortsätta även i år..

Sju av tio finländare tänker köpa julskinka i år – miljöförening: Vi måste ändra våra köttvanor

Nyhetspressen - 11 Dec 18 kl. 05:10

För många finländare är julskinkan fortfarande en självklarhet på julbordet. Men med tanke på klimathotet kan det kännas relevant att se över vad man serverar på julbordet..

Juldelikatess står inför utrotning

Nyhetspressen - 06 Dec 18 kl. 06:00

Den är akut rödlistad i hela Europa, ändå fångas varje år runt 250 ton ål i svenska vatten. För många är rökt ål en tradition på julbordet och två av tre fiskbutiker säljer delikatessen inför högtiderna. – Ålen står på gränsen nu, i nästa steg är den ut.

Julbordet ställs in – efter missen

Nyhetspressen - 10 Nov 17 kl. 21:41

Det årliga julbordet på Radisson Hotell ställs in för 3000 anställda i Angereds stadsdelsförvaltning. Orsaken: en miss i hanteringen. – Vi fattade detta tråkiga beslut, säger stadsdelsdirektören Rickard Ernebäck..

Det blir säkert bra med pizza också på julbordet...

Nyhetspressen - 24 Dec 16 kl. 08:00

Tradition och förnyelse var begrepp som en gång med pepparkaksdegen bakades in i visionen för Båstads kommun. Manlig lucia i skägg hade vi på Skurups folkhögskola på 1960-talet..

Laxbrist och chockpriser: "Det är något vi kommer att få leva med"

Nyhetspressen - 22 Dec 16 kl. 06:00

Laxen är ett måste på julbordet för det allra flesta..

Hälsofaror: Tre saker att undvika på julbordet

Nyhetspressen - 20 Dec 16 kl. 08:08

Även om julbordet till stor del omvärderats av hälsoskäl finns det problemområden som behöver lyftas fram i juleljuset. SvD lotsar den orolige julbordsgästen runt blindskären..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Morotsdip, sportlovssnacks och föreläsning

Birgitta Höglund's Mat - 09 Feb 19 kl. 07:00

Dukat med nyttiga och goda snacks på Skogens Sköna Gröna Energifyllda snacks I tisdags kväll var jag i Ånge i Medelpad på saluhallen Skogens Sköna Gröna och hade en föreläsning som jag kallar ”Ät dig friskare”. Det är helt enkelt berättelsen om hur jag själv under de senaste 10 åren ätit mig till en otroligt mycket bättre hälsa med hjälp av naturligt god mat. Jag har under de här åren fått bukt på många krämpor, minskat i vikt, fått ork att träna, att skriva mina kokböcker och nu också fått både modet och lusten att åka runt och berätta om min hälsoresa, för att på det viset kunna hjälpa många andra.

Mina kokböcker på Adlibris Bokrea

Birgitta Höglund's Mat - 04 Feb 19 kl. 11:21

Årets Bokrea Jag upptäckte att 3 av mina kokböcker finns med på Adlibris Bokrea. Ett gyllene tillfälle för alla er som vill ha mina recept även i bokform och inte bara här på nätet. Varför inte passa på att köpa några extra, så har du en fin gåbortspresent med omtanke istället för blombuketten, chokladasken eller vinflaskan, nu när de inte kostar mer.

Halloumibröd

Birgitta Höglund's Mat - 01 Feb 19 kl. 18:00

Lättbakad helgnjutning Idag får du ett av mina godaste tips på frukostbröd till helgens bruncher. Många glutenfria lågkolhydratbröd smakar mest bara ägg, men här ger halloumin både god smak och tuggmotstånd. Just nu är jag uppe i Östersund och tänker njuta av långa promenader i det vintervita landskapet nu i helgen.

Fiskgratäng med spenat och brynt smör

Birgitta Höglund's Mat - 29 Jan 19 kl. 15:05

Lättlagad gratäng Idag får du tips på en riktigt enkel fiskgratäng jag brukar ta till när jag har fiskrester. Den är inspirerad av Halva Lindhas mycket goda laxpaj, här hittar du den. Jag äter inte så ofta ost och grädde numer, men smör ingår i min dagliga mat, det mättar otroligt bra och lockar fram fantastiska smaker.

Varm smörgås med pizzasallad

Birgitta Höglund's Mat - 26 Jan 19 kl. 07:00

Lördagsnjutning Förr så var varma mackor på skivad formfranska en vanligt förekommande middag hemma hos mig på lördagarna. Istället för att köpa dyr pizza så brukade jag göra en plåt med varma smörgåsar, det slank ner både 4 och 5 såna på kvällarna. Inte bra för varken det inre av min mage, eftersom jag senare förstod att jag varit känslig mot gluten i hela mitt liv, och inte heller det yttre, midjemåttet.

Coleslaw

Birgitta Höglund's Mat - 22 Jan 19 kl. 07:00

Snabb vitkålsfavorit Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang. Den här kålsalladen passar till många rätter, så gör gärna en dubbel sats så har du en god sallad till veckans middagar. Ett tips för att få matlagningen att fungera i vardagen är just att göra det enkelt, man behöver inte variera maten så otroligt mycket.

Snabblagad vitkålsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 19 kl. 07:00

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfixad mat hemma hos oss i Alanya, där vi haft en väldigt kylig och blöt inledning på året.

Näringsrik och god vintermat för en tunn plånbok

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jan 19 kl. 07:00

Köksekonomi Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Då passar det fint med lite budgetmat här på bloggen, men ändå gjord på fina råvaror. Lök, rotfrukter och vitkål odlade i Sverige är prisvärda så här års, jag tänkte bjuda på några olika varianter på det temat den kommande månaden.

Föredrag med mig i Ånge den 5 februari

Birgitta Höglund's Mat - 04 Jan 19 kl. 07:00

Foto Amelie von Essen på Öländska bönchips Föredragskväll Välkommen på föredrag med mig tisdag den 5 februari på saluhallen Skogens Sköna Gröna i Ånge, Medelpad. Anmäl dig genom att kontakta butiken här, här finns deras Facebookevent kring kvällen. Har du inte Facebook så kan du här nedan läsa deras beskrivning av kvällen.

Topp 10 på bloggen 2018 och tankar om nystart

Birgitta Höglund's Mat - 02 Jan 19 kl. 14:31

Solnedgång över Kleopatrastranden i Alanya Nytt år, nya möjligheter Gott Nytt År till alla mina trogna följare och alla som hittat hit nu på nyåret. Idag får du länkar till de 10 inlägg som lockat flest läsare under det gångna året. Det känns verkligen roligt att min mat är så populär, bloggen når väldigt många världen över ser jag i statistiken.