Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från apg29

Är nazismen bra?

apg29 - 30 May 18 kl. 15:10

Det fanns nazister under andra världskriget som inte mördade judar, istället fanns det de som räddade judar som till exempel Oskar Schindler.Oskar Schindler var en tysk industrin. Han räddade mer än 1 200 judar undan Förintelsen genom att anställa dem vid sin emalj- och ammunitionsfabrik.För sina insatser under kriget förklarades Schindler 1963 som Rättfärdig bland folken av den israeliska regeringen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Debatt: Nazismen växer sig starkare - det är hög tid att lagstifta om förbud mot högerextrema grupper

Nyhetspressen - 17 Nov 17 kl. 06:30

Vi är många som fruktar rasism och som känner rädsla bara vid åsynen av nazister. Vi fruktar inskränkningar i våra vänners, familjemedlemmars och i vissa fall våra egna rättigheter, inklusive rätte....

Skrämmande hur historien upprepas

UNDERBARACLARA - 10 Nov 16 kl. 20:00

Mellan den 7–13 november 1938 pågick ”Kristallnatten”, som var kulmen av åratal av normalisering av nazismen. Tusentals judiska butiker vandaliserades, synagogor brändes ner och tiotusentals judar deporterades till koncentrationslägren. Vad ser vi i Europa i dag?

[PLUS] Manifestation hedrade judiska offer för nazismen

UNDERBARACLARA - 09 Nov 16 kl. 21:50

För 78 år sedan brann synagogor och judiska butiker förstördes i hela Nazityskland.

Heidenstam utsattes för smutskastning

Nyhetspressen - 14 Oct 16 kl. 20:55

Verner von Heidenstams kopplingar till nazismen är omdiskuterade och omstridda sedan många år tillbaka och nu kan de revideras helt. Enligt forskaren Martin Kylhammar var nationalskalden offer för en av Nazitysklands infiltratörer..

Kyrkan hedrade minnet av Birger Forell

Nyhetspressen - 27 Sep 16 kl. 20:55

Han var prästen som räddade människor undan nazismen och därefter hjälpte tyska krigsfångar. I går, på sin födelsedag, hedrades minnet av Birger Forell..

[PLUS] Här protesterade de mot nazismen

UNDERBARACLARA - 25 Sep 16 kl. 17:30

I går eftermiddag samlades flera antirasister på Renmarkstorget i Umeå för att protestera mot de...

Därför behöver vi återinföra värnplikten

Nyhetspressen - 02 Sep 16 kl. 10:21

Det är tur att politikerna som skickade ut tvångsinkallade värnpliktiga för att besegra nazismen under andra världskriget inte resonerade på samma sätt som Joar Forsell och Mårten Roslund, skriver professorn Gunnar Åselius..

OS-silvret är inget skäl att gulla med Pia Sundhages vurm för kommunism

Nyhetspressen - 22 Aug 16 kl. 15:53

Hade förbundskaptenen Pia Sundhage uttryckt sympatier för IS eller nazismen hade hon inte ens fått träna ett knattelag, konstaterar DT:s Padma Schrewelius..

Kommunalrådet tog fajten mot nazismen

Nyhetspressen - 19 Feb 16 kl. 06:32

– Jag kan aldrig acceptera att nazismen tar makten. Det kommer jag att jobba emot på alla sätt, säger Askersunds kommunalråd Per Eriksson (S)..

Judehat - Nazismen vs Islamismen

apg29 - 03 Feb 16 kl. 14:31


Fler inlägg från apg29

Hamas och oroligheterna vid Gazagränsen

apg29 - 30 minuter sedan

Hamas använder oroligheterna längs Gazagränsen för PR | Studio JerusalemUnder internationella fördömanden av Israels defensiva åtgärder gentemot de våldsamma upproren längs gränsen till Gaza, försöker Jerusalem mildra en uppenbar humanitär kris i Gazaremsan.Se hela avsnittet här: Israel-Gaza: Utmaningar bland internationell fördömelse. Besök Himlen TV7På Himlen TV7:s Play-TV hittar du även tusentals andra kristna program helt gratis: http://www.

Midsommar i Gamla Hjälmseryd

apg29 - 3 timmar sedan

Trevlig midsommar och Guds rika välsignelse till dig! Igår var jag på möte med Lindbergarna i Salomonssons Maskinhall och det var det kallaste möte jag har varit med om. Regnet öste ner och jag med många frös.

Syndakatalogen behövs - för frälsta!

apg29 - 7 timmar sedan

Läsarmejl av Bertil RoseniusSvensk kristenhet är i ett bedrövligt vacuum, avs undervisning om grundläggande ordning för ett kristet liv.Å ena sidan: Ord om omvändelse - radikal och fortgående omvändelse - vågar man inte tala. Alltid blir ju någon ”störd"...

Profetia om sambo och moralupplösning

apg29 - Igår: 08:11

Att bo sambo, det vill säga att leva som gifta utan att vara gifta, är otukt och synd. Om detta är Bibeln väldigt klar och tydlig."Det blir en moralupplösning som Norge inte har sett maken till.

Stöd Apg29

apg29 - Igår: 17:40

STÖD arbetet på Apg29 genom att swisha in en valfri summa på 070 935 66 96.Du kan också stödja genom PayPal: https://www.paypal.

Gaza sköt över 45 raketer mot Israel i natt

apg29 - i förrgår: 14:21

Terroristorganisationen Hamas i Gaza har skjutit mer än 45 raketer mot Israel inatt. Raketerna var avsiktligt riktade mot israeliska civilia mål. Beskjutningen orsakade skador på byggnader i södra Israel.

Har du hört detta?

apg29 - i förrgår: 10:27

Liveprogrammet Apg29 med Christer Åberg.

Sambo i Bibeln

apg29 - i förrgår: 23:37

Samlag före äktenskapet är synd, så det blir man inte gift av. Bibeln säger att de som bor sambo sysslar med otukt. Men vad blir man då gift av?

21 punkter från Koranen avslöjar att Allah inte är Bibelns Gud

apg29 - 18 Jun 18 kl. 14:42

Denna text är hämtad från Idiot's guide to islam IQ Al Rassooli. Koranen bevisar själv att Allah inte är Bibelns Gud. Här får du 21 punkter från Koranen som visar tydligt på detta.

Lindbergarna i Vikersund söndagkväll

apg29 - 18 Jun 18 kl. 09:47

Lindbergarna och Christer Åberg spela och sjunger och tala om Jesus i Vikersund i Norge söndagkväll.

Nenne Lindberg i Vikersund

apg29 - 17 Jun 18 kl. 23:10

Nenne Lindberg tillsammans med syskonen Miriam och Aron i Vikersund, Norge. Vi är i Vikersund i Norge på möten. I morgon måndag den 18 juni medverkar vi på det sista mötet innan vi åker hem till Sverige.

Sambo är synd mot Gud

apg29 - 17 Jun 18 kl. 16:32

Det är en skymf och förnedring mot din partner att du bara vill ha sex och bo sambo, men inte gifta dig med henne. Dessutom är det en synd mot Gud. Jag har stött på fenomenet att sex jämförs med ett ingående av äktenskap.

Vikersundsbacken

apg29 - 17 Jun 18 kl. 15:39

Världens största skidbacke här i Norge - vikersundsbacken. Men jag har inte hoppat i den. Jag har ett annat hopp.

Profetior och tidstecken del 3

apg29 - 16 Jun 18 kl. 13:20

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om profetior och tidstecken.

Bildstoden i Daniels bok visar fram mot vårt saliga hopps fullbordan

apg29 - 16 Jun 18 kl. 12:53

Läsarmejl av nils Det skall komma ett rike i den yttersta tiden bestående av 10-stater, ett 10-stats förbund som innebär slutet på de världsriken som varit.I vår värld i dessa tider händer mycket så fort med mediabevakning ständigt på plats. Vill lyckönska alla Bibelläsare som redan innehar facit av mänsklighetens avslutning.