Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Älggryta med kantareller

Kryddburken - 22 Oct 17 kl. 19:37

Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Här bjuds de äldre på lokalt kött

Nyhetspressen - 14 Oct 16 kl. 20:57

Under helgen serveras älggryta, med kött från Vikbolandet, på kommunens äldreboenden i Norrköping..

Viltgryta med rökt sidfläsk

Birgitta Höglund's Mat - 25 Sep 16 kl. 07:00

Viltgryta 4 port 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur 100 g rökt sidfläsk i tärningar 4-5 dl rödgul trumpetsvamp eller trattkantareller 2 morötter 1 röd Paprika 3-4 vitlöksklyftor 100 g smör 2 burkar skalade tomater 2 dl viltfond 2 dl rödvin 4 dl grädde/kokosgrädde Salt och svartpeppar Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt  och peppar. Tillsätt fläsket och svampen och låt det få lite färg. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund.

Han plockade 40 kilo svamp – på två timmar

Nyhetspressen - 06 Sep 16 kl. 19:24

Har du också gett dig ut i skog och mark i jakt på skogens guld och återvänt med knappt tillräckligt för en kantarellmacka? Det är inget Hans "Löken" Johansson kan relatera till. I veckan skördade han 40 kilo kantareller - på två timmar.

Gräslöksmajonnäs till fisk

Birgitta Höglund's Mat - 23 Aug 16 kl. 07:00

Gräslöksmajonnäs 2 port ½ dl crème fraiche/kokosgrädde ½ dl majonnäs ½ dl finhackad gräslök Rivet skal och saft av 1 citron Salt och peppar Ugnsbakad lax 2 port 2 bitar lax à ca 200 g, helst viltfångad 50 g citronsmör Chiliflingor och salt Lägg laxen i en ugnsform, lägg på skivor av citronsmör och strö över chili och salt. Ställ in i ugnen på 175°. Det tar ca 10-15 min tills laxen är klar.

Mat + Reseupplevelser = Sant

Foki - 18 Aug 16 kl. 18:44

Idag gjorde jag slow cook rengryta med smörstekta kantareller och lingon. Åh, mina föräldrar skulle älska det här.

Kantareller med zucchini

Birgitta Höglund's Mat - 06 Aug 16 kl. 07:00

Smörstekta kantareller med zucchini 2 port 2 dl rensade, grovhackade kantareller 1 dl tärnad zucchini 50 g smör Salt och lite peppar 2 bitar lax, helst viltfångad chumlax/pinklax Bryn smöret lätt. Stek svamp och zucchini tills vätskan kokat bort och det hela fått lite färg. Krydda lätt med salt och peppar.

[PLUS] ”Matlagning ska vara enkelt”

UNDERBARACLARA - 05 Feb 16 kl. 09:00

En rulle på kantareller och sidfläsk gick hem hos juryn. Kristoffer Åströms rätt ledde till en...

Han plockade kantareller till jul

Nyhetspressen - 24 Dec 15 kl. 09:31

Sven Eriksen från Kullavik hittade en kantarellgömma – lagom till jul.- Det är en världssensation, säger han till Kungsbacka-Posten..

fettucini med saffran och sommartryffel.

niotillfem - 16 Feb 15 kl. 09:04

I lördags, även kallad alla hjärtans dag, lagade jag en superdekadent rätt. Både tryffel och saffran och parmesan på en och samma tallrik. Hade det varit höst hade jag bytt ut champinjonerna mot kantareller, då hade det varit så extra-allt-gott-som-finns, och det är aldrig fel på lördagar.


Fler inlägg från Kryddburken

Work-out kyckling

Kryddburken - 04 Dec 17 kl. 20:46

Julens smörgåstårta

Kryddburken - 29 Nov 17 kl. 11:13

Julens smörgåstårta

Kryddburken - 28 Nov 17 kl. 21:38

Tävling – Vinn adventskalender fylld med lyxig lakrits

Kryddburken - 15 Nov 17 kl. 18:25

Vad säger ni, dags för en tävling såhär inför jul? Nog längtar vi väl alla förbi den gråa och regniga november till advent då stjärnor och ljusstakar får lysa upp hemmens vrår och vad passar väl bättre än att få krypa upp i soffhörnet en vardagkväll och öppna dagens lucka till en sån här lakritskalender? I samarbete med Ninasmat.

Lär dig laga VM-pastan!

Kryddburken - 14 Nov 17 kl. 11:27

Artikeln är ett annonssamarbete med Barilla En fräsch pastarätt med smak av havets frukter, tillagad av svensk-italienska kocken Massimiliano Salzano. Det blev Sveriges bidrag i pasta-VM, arrangerad av Barilla. Här är receptet: Pasta med räkor och annat gott.

Avokadofrossa! Här är avokadomenyer för vegos och veganer

Kryddburken - 02 Nov 17 kl. 10:42

Artikeln är ett annonssamarbete med ICA Avokado kan du såklart äta till förrätt, varmrätt och till efterrätt. Här har vi knåpat ihop en vegomeny och en vegansk meny där avokadon får briljera i varje rätt. Veganska menyn Veganska snittar – salladsblad med avokadosalsa De här krispiga snittarna fyllda med en fräsch avokado- och gurksalsa passar lika bra som tilltugg på minglet som till förrätt på en härlig trerättersmiddag.

Älggryta med kantareller

Kryddburken - 22 Oct 17 kl. 19:37